Waar ben je naar opzoek?

Asociaal smartphonegedrag ouders vorm van verwaarlozing

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Asociaal smartphonegedrag ouders vorm van verwaarlozing

9 op de 10 Nederlanders vindt het asociaal als ouders meer met hun mobiel bezig zijn dan met hun kinderen. 8 op de 10 vindt het zelfs een vorm van verwaarlozing. Toch geven ouders eerlijk toe zichzelf er weleens op te betrappen.

We leven in een tijd waarin de smartphone veel gebruikt wordt. Om eerlijk te zijn vind ik het ideaal maar het is natuurlijk anders dan vroeger. Dat vroeger alles beter was, daar ben ik het dan weer niet mee eens. Ik omarm graag de moderne technologie. Het is alleen maar net hoe je er zelf mee omgaat…

Hoewel ouders regelmatig klagen over het telefoongebruik van hun kind(eren), blijkt dat ook 4 op de 10 kinderen zich ergeren aan het eindeloze telefoongebruik van hun ouders. Dit blijkt uit recent onderzoek dat Panelwizard heeft laten uitvoeren in opdracht van telecombedrijf Ben.

Lees ook: Gedragsproblemen bij kinderen link met smartphone-gebruik ouders

Pot verwijt de ketel

In het onderzoek werden kinderen gevraagd aan te geven hoe vaak hun ouders tijdens bepaalde gelegenheden op hun telefoon zitten en vice versa. Wat blijkt: ouders kijken minstens zo veel op hun smartphone maar keuren datzelfde gedrag vaker af bij hun kinderen. 7 op de 10 van de ouders vindt het vervelend als zijn of haar kind op de smartphone zit tijdens een gesprek of als ze samen ergens zijn.

Kinderen zijn de dupe

Ouders vinden andere ouders asociaal als zij meer met hun telefoon bezig zijn dan met hun eigen kind en noemen het zelfs een vorm van verwaarlozing. 3 op de 10 ouders geeft eerlijk toe dat het zeker weleens voorkomt dat hun kinderen echt hun aandacht moeten trekken als zij met hun smartphone bezig zijn. Eén op de 10 ouders geeft toe dat hun kinderen ze zelfs waarschijnlijk als telefoonverslaafd zien.

Lees ook: Mijn kleuter mag geen smartphone! Zielig hè?

Ben stelt asociaal gedrag ouders aan de kaak

Voor kinderen die regelmatig om aandacht moeten vragen aan ouders die meer met hun mobiel bezig zijn dan met hun bloedeigen kinderen heeft Ben iets slims bedacht. Via Google voice krijgen kinderen een stem als hun ouders niet luisteren. Dit hulpmiddel spreekt de ouders namelijk aan op hun gedrag via hun eigen telefoon. Hoe dat werkt zie je in de nieuwe campagne van Ben.

Denise van Dongen van Ben vertelt: Wij laten op verschillende manieren zien dat het belangrijk is om bewust te zijn van je eigen telefoongedrag en af en toe je toestel ook weg te leggen. Door op een ludieke manier iedereen wakker te schudden, hoopt Ben dat er wat meer echte contacten ontstaan tussen mensen. Zonder dat een scherm ertussenin staat.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen