Waar ben je naar opzoek?

Amsterdamse basisscholen gaan dicht en protesteren tegen lerarentekort

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Amsterdamse basisscholen gaan dicht en protesteren tegen lerarentekort

In de week van 9 december gaan zestien Amsterdamse basisscholen voor vijf dagen dicht. Deze scholen gaan actie voeren vanwege het lerarentekort waardoor ze worden getroffen. De scholen zeggen tijd nodig te hebben om te onderzoeken hoe ze het te kort op hun basisscholen op kunnen lossen. 5400 leerlingen zitten die week thuis! Ouders zijn begin van de middag op de hoogte gebracht.

De zestien basisscholen van de Stichting Westelijke Tuinsteden hadden aan het begin van dit schooljaar 13 fte’s openstaan. Dit zijn inmiddels 20 fte’s geworden.

Lees ook: Door het lerarentekort moet de eerste basisschool sluiten

Vergaande maatregel

De stichting van de basisscholen heeft een persbericht uitgestuurd waarin ze het betreuren dat leerlingen de dupe worden van de leraren crisis. Deze kinderen krijgen die het onderwijs waar ze recht op hebben. De stichting beseft zelf dat het gaat om een vergaande maatregel maar ze strijden hiermee voor de toekomst van de kinderen.

Inspectie zoekt het uit

De Inspectie van het Onderwijs geeft aan verrast te zijn door deze actie. Ze gaan uitzoeken of deze actie toegestaan zal worden en hoe dit dan verder vorm te geven. Er zijn namelijk wel vragen als of ouders wel toestemming geven, of er opvang is geregeld voor die kinderen en hoe de scholen de uren in gaan halen.

Lees ook: Een basisschool kiezen: wat lastig!

Landelijke staking

Vandaag was er ook al een oproep van de onderwijsvakbond AOb om op donderdag 30 en vrijdag 31 januari het werk neer te leggen. Deze oproep geldt voor zowel het primair als voortgezet onderwijs. De bonden zijn nog niet akkoord met het geld wat door de regering gegeven is.

Bron: Nos.nl

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Kerst met kinderen

Adventskalender zelf vullen: leuke ideetjes!

  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kerst met kinderen

De 8 leukste adventskalenders

  • 4 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Sinterklaas

Sinterklaas bingokaarten: leukste bingospellen voor pakjesavond

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen