Waar ben je naar opzoek?

Aankondiging: Ik ga mijn huis opruimen met… Marie Kondo!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Aankondiging: Ik ga mijn huis opruimen met… Marie Kondo!

De hype Marie Kondo is er al enige tijd en is nog lang niet overgewaaid. Ik heb er al veel over gelezen maar mij er nog nooit echt in verdiept. Sinds kort staat er een serie op Netflix over Marie Kondo en daar was ik toch wel nieuwsgierig naar. De eerste aflevering heb ik gezien en ik ben nu in de ban van de opruimmethode van Marie Kondo. Ik vind deze serie zeer rustgevend om te kijken en ik word zen van het opruimen. Nu geef ik eerlijk toe dat opruimen in mijn bloed zit. Ik kan goed opruimen, vind het leuk en mijn huis is best netjes en georganiseerd… Toch heb ik nog steeds teveel spullen en rommel en hoe groter je huis, hoe meer je bewaard. Vorig jaar zijn we verhuisd en toen heb ik veel opgeruimd maar toch zijn er nog steeds dozen die uitgepakt moeten worden en heb ik spullen die ik beter niet mee had kunnen verhuizen… 

Opruimen is leven

Ik vind het heerlijk om te kijken hoe Marie Kondo het huis van een ander opruimt en na het zien van de eerste aflevering wil ik dat ook! Nou is mijn huis niet zo’n ongeorganiseerde bende als de huizen in de serie maar ik wil wel alle ruimtes in huis aan gaan pakken, op gaan ruimen en ‘ontspullen’ om nog meer overzicht te krijgen. Ik heb er helemaal zin in!

Mijn huis opruimen met… Marie Kondo!

Allereerst moet ik natuurlijk wel hét boek lezen van Marie Kondo en daar neem ik de komende weken de tijd voor. Inmiddels is er ook al een nieuw boek uitgekomen en ook die wil ik gaan lezen. Voordat ik begin aan het opruimen wil ik mij verdiepen in de methode.

 

Deze boeken eerst lezen voordat ik start!

Ik ken mijzelf: als ik iets bedenk kan ik mij er helemaal instorten maar ik wil eerst voorkennis hebben om gericht aan het werk te gaan. Het is ook niet een klusje wat je klaart in twee weken…

Met een opgeruimd huis de zomer in

Om voor mijzelf een stok achter de deur te creëren ga ik erover bloggen en neem ik jullie mee bij het opruimen van mijn huis. Hiermee hoop ik jullie te inspireren zodat je wellicht ook aan de slag gaat. Met een opgeruimd huis de zomer in!

Wat ik al zeg: het is niet een klusje wat je klaart in twee weken tijd, dit neemt wel wat meer tijd in beslag. Eerst wil ik het boek lezen en ondertussen kijk ik de serie op Netflix. Op 1 maart 2019 start ik de challenge: Met de KonMari methode opgeruimd de zomer in!

Dit is het speelhoekje van de kinderen die ik met regelmaat opruim! De kratjes gebruik ik veel en zijn van het merk Ay-Kasa, gekocht bij www.psikhouvanjou.nl.

Uiteraard ga ik erover bloggen en neem ik jullie mee in dit proces. Ben jij ook enthousiast geworden en heb je vragen? Stel ze gerust! Misschien vind je het zelfs leuk om mee te doen, dat kan ook. Ter zijner tijd zal ik de link naar de Facebook pagina delen zodat je aan kunt haken of gewoon lekker mee kunt lezen.

Doe je ook mee met de challenge?

Wat mijn plan van aanpak is kan ik pas vertellen na het lezen van het boek. Ik weet ook niet of ik haar methode 1 op 1 over ga nemen of dat ik mijn eigen sausje erover heen ga gooien, dat kan ik pas beslissen na het lezen van het boek. Ik neem jullie mee tijdens dit proces en er zal ook een besloten Facebook pagina komen zodat je je kunt aansluiten als je op zoek bent naar inspiratie of zelfs mee gaat doen en elkaar wil motiveren.

Mijn doel is om voor de zomervakantie dit project af te ronden. Misschien ben ik zelfs eerder klaar maar ik wil er de tijd voor nemen. Niet teveel in één keer want het moet wel leuk blijven!

Lees ook: Dossier de 5 grote opruimweken

Deze blogpost bevat affiliatielinks.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Jeannette zei

  Oh sorry, ik zie nu pas je antwoord op mijn vorige berichtje, dus deze voorgaande kun je als niet verzonden beschouwen 😉 sorry.

 • Jeannette zei

  Beste Linda,
  Ik zoek je blog over je challenge. Over wat je van het boek vond en hoe je bent gaan opruimen. Ik kan het niet vinden op je website.. Het lijkt me zó leuk om erover te lezen en vervolgens ook aan de slag te gaan.
  Groetjes, Jeannette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 4 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 4 maanden geleden
 • 12 minuten lezen