Waar ben je naar opzoek?

Aan elkaar geplakte billen en ladingen babypoeder: Zo gaat een bikiniwax!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Aan elkaar geplakte billen en ladingen babypoeder: Zo gaat een bikiniwax!

In het leven van een vrouw zijn er een tal van ‘eerste keren’ die je mee gaat maken. Een hoop van deze dingen vergeet je nooit, zoals je eerste menstruatie bijvoorbeeld of je eerste zoen en eerste keer seks. In dit rijtje is er zo een eerste keer die mij altijd bij gaat blijven, namelijk: mijn allereerste Brazilian wax.

Het leek me, zo vlak voor we op vakantie naar Mallorca zouden gaan, een goed idee om mezelf te laten waxen ‘daarbeneden’. Uit praktische overwegingen uiteraard! Tenslotte zijn jeukende stoppeltjes wel het laatste waar je zin in hebt als je in je bikinibroekje over de Spaanse stranden paradeert. Daarnaast voelde ik er ook heel weinig voor om mezelf in een te kleine hotel badkamer in allerhande, onhandige bochten te wringen om mijn edele delen een beetje beachproof te houden.

De Brazilian bikiniwax

De Brazilian ken ik vooral van televisie. Uit series bijvoorbeeld, waar waxen voor bijna iedere vrouw als soort van religie wordt beschouwd. Dit verklaart dan ook waarschijnlijk mijn keuze voor één van de meest intense wax-ervaringen die je als vrouw kan krijgen: De Brazilian bikiniwax. En als ik het heb over ‘intens’ dan heb ik het nog niet eens over de pijn!

Stout geheimpje

In de wachtkamer van de waxsalon voelde ik me nog stoutmoedig. Alsof het een soort van stout geheimpje was dat ik mijn langharige cavia tot haarloze poes zou laten transformeren. Alsof de rest van de wachtende dames hier niet met hetzelfde doel in de salon te vinden was. Zo midden in de zomer en pal voor het hoogseizoen.

Onmiskenbaar pijnlijke ervaring

Dit gewaagde gevoel is echter, op de tafel van de ‘Wax technician’, heel snel verdwenen. Tenslotte lig je daar maar, met de ‘deuren’ wagenwijd open. De specialiste maakt een prietpraatje. Over het weer, je aankomende vakantie, man, kinderen… In de tussentijd lig je daar. Wachtend op hetgeen waar je weliswaar vrijwillig aan onderworpen wordt, maar een onmiskenbaar pijnlijke ervaring gaat worden. Al is het misschien niet pijnlijk op de manier die je verwacht.

Jigsaw op de fiets

Hoewel alles in een waxsalon eruitziet alsof je een wereldje van glitter en glamour binnenstapt, doet zelfs de als-afleiding-bedoelde televisie boven het ‘bed’ je eerder vermoeden dat Jigsaw ieder moment binnen kan komen fietsen. Toch ben je, na een paar welgemeende “OEH’s” en “AUW’s” zo kaal als een biljartbal. Althans: dat denk je! Want als je geen ervaring hebt met Brazilians dan kan het zo zijn dat je (net zoals ik) onaangenaam verrast wordt op het moment dat je denkt dat het absolute dieptepunt van je waardigheid wel hebt bereikt en je de woorden: “Draai je maar om en houd je billen zover mogelijk uit elkaar” te horen krijgt.

Aan elkaar geplakte billen

Even keek ik de specialiste aan alsof ze gek was geworden. Wat heeft dit sowieso met je bikini te maken!? Zelfs met een Braziliaans stringetje heeft (als het goed is) niemand direct uitzicht op je anus. Toch bleef de mevrouw, professioneel als je ze is, onverbiddelijk: “Draai je op je buik,” maande ze. Nu iets duidelijker. En je doet het, zo klein als je jezelf op dat moment al voelt. Geen haar op mijn hoofd (kuch) die er aan dacht om dit vriendelijke aanbod te weigeren.

Met de billen bloot

Als het angstzweet je dan nog niet uitbreekt, dan is het misschien fijn om te weten dat je zelf verantwoordelijk bent voor het feit dat je bilhelften niet aan elkaar komen te plakken. Anders kan poepen nog weleens een ‘dingetje’ worden. Voor mij voldoende motivatie om ook de achterdeur wagenwijd open te gooien en vast te houden alsof mijn leven er vanaf hing. Toch was juist dit gedeelte niet het meest pijnlijke plekje om te laten waxen. Je zelfvertrouwen, aan de andere kant… Die vangt de nodige klappen op. Je ligt er letterlijk met de billen bloot. Zo bloot dat het lijkt te tochten. Nog zo een schrikbeeld wat in die paar minuten dat je daar ‘open en bloot ligt’ door je gedachten blijft schieten. Wat als je per ongeluk een scheet laat? Met tonnen aan verzachtende babypoeder tussen je reet!

Kaal als een kikker

Een beetje beurs, ontdaan van zowel haar als stoutmoedigheid verliet ik de waxsalon. Zonder aan elkaar geplakte billen en met resultaat wat er mocht zijn. Zo kaal als een kikker, maar toch blijft het een van de masochistische ervaringen uit mijn leven. Eentje waarbij ik het gevoel dat de specialist me wel op een post-coïtale sigaret had mogen trakteren, nooit helemaal van me af kan schudden.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen