Waar ben je naar opzoek?

9 Netflix docu series die je meteen gaat kijken

3 minuten lezen Athena Hordijk Athena Hordijk
9 Netflix docu series die je meteen gaat kijken

Wat een gekke maand is het! We bevinden ons middenin de coronacrisis en zijn vooral veel thuis en op onszelf aangewezen. Weinig tot geen sociale contacten en we kunnen geen kant op. Laten we er het beste van maken! Voor deze maand hebben we voor jou een Netflix lijstje wat je vooral moet gaan kijken; interessante docu’s op Netflix. Je hebt er nu misschien wel meer tijd voor dan ooit. Deze maand 9 docu series die je meteen gaat kijken. Welke kies jij?

Tip 1: The final table (1 seizoen)

Superleuke show waarin chefkok duo’s met elkaar strijden om de felbegeerde plek aan de final table om zo bij de beste chefs ter wereld te horen. In elke aflevering koken ze een typisch gerecht voor een land en valt er elke keer een duo af, tot ze op het eind individueel tegen elkaar strijden. Je kunt hier zeker wat culinaire inspiratie vandaan halen! En ben je niet zo van het koken, de competitie zelf is ook echt leuk!

Tip 2: The Ted Bundy tapes (1 seizoen)

Je hebt de film (Extremely wicked, shockingly evil and vile) vast al gezien, en anders moet je die zeker even meepakken na deze docu serie. Luister naar de Ted Bundy tapes, waarin hij over zichzelf in de derde persoon praat en zo in zijn eigen woorden gedetailleerd op zijn gruwelijke misdaden in gaat.

Tip 3: The staircase (1 seizoen)

Volg het proces tegen Michael Peterson, de vermeende moordenaar van zijn vrouw Kathleen Peterson. Elk stukje van de zaak wordt uitgebreid onderzocht en het kan alle kanten op gaan. Maar heeft hij het nou wel of niet gedaan? Kijken maar!

Tip 4: The unabomber – in his own words (1 seizoen)

De grootste klopjacht van Amerika, wie heeft er niet over gehoord. The unabomber, wie is hij? Hoe kwam hij tot het besluit om bommen te maken en vervolgens te gebruiken? En hoe heeft het zo lang kunnen duren tot hij gepakt werd? Hij vertelt in een langdurig interview zijn hele verhaal.

Top 10 Netflix filmtips (februari 2020)

De maand februari is alweer aangebroken. Wat gaat de tijd snel! De maanden ‘after’ de feestmaand december: grauw en grijs. Deze maanden kom je door, onder een dekentje op de bank. Met thee of wijn en de beste films op…

  • Athena Hordijk

Tip 5: I’m a killer (2 seizoenen)

Mannen en vrouwen achter de tralies vertellen wat hun bewogen heeft om iemand van het leven te beroven. Sommigen hebben spijt, anderen zichtbaar niet. Hun verhaal wordt nagespeeld en zorgt af en toe voor twijfel, wel of niet schuldig? Hoe dan ook zitten ze een lange straf uit en in elke aflevering doet een killer zijn of haar verhaal uit de doeken. Heel interessant!

Tip 6: Haunted (1 seizoen)

Hou je van horror en kan het niet eng genoeg? Dan is dit wat voor ‘s avonds laat. In elke aflevering wordt een verhaal nagespeeld van iemand die getraumatiseerd is door paranormale gebeurtenissen. En er zitten zeker hele enge dingen tussen! Hou je wel van horror maar wil je wel normaal gaan slapen? Kijk dan maar beter overdag.

Tip 6: Babies (1 deel)

Ja, eierstokkenrammelserie 😉 maar buiten dat ook heel interessant. Volg de ontwikkeling van baby’s in hun eerste jaar. Wie weet kom je nog puntjes tegen die je nog niet wist, of dingen die je kan toepassen bij je kleintje. En is jouw kindje nu al wat ouder? Misschien kun je dan alvast wat feitjes verzamelen voor een eventueel volgend kindje. En ben je helemaal uit de kleine kinderen? Dan nog is het een hele schattige, leuke docuserie.

Tip 7: Making a murderer ( 2 seizoenen )

Een absurd verhaal over Steven Avery, een onschuldige man die jarenlang onschuldig achter de tralies heeft gezeten. Na zijn vrijlating maakt hij de fout om geld te eisen voor zijn verloren jaren en wordt hij voor een ander misdrijf weer onterecht vastgezet. Of heeft hij deze misdaad wel gepleegd? Deze 2 seizoenen kijk je zo weg als je er eenmaal in zit.

50 Disney Plus familiefilms: gezellig samen kijken

In tijden van thuisisolatie is het een must om voor voldoende vermaak te zorgen. Deze tijden brengen jou en je familie ook dichterbij elkaar. Haal er het positieve uit! Met deze 50 leukste Disney+ films zoek je elkaar op als…

  • Linda Bosscher

Tip 8: Who killed Malcolm X (1 seizoen)

Historicus Abdur-Rahman Muhammad kon het niet laten rusten, wie heeft Malcolm X, voorvechter van de rechten van African/Americans vermoord? Hoe meer hij erin duikt, hoe meer dingen er niet kloppen. De hoeveelheid corruptie is schokkend.

Tip 9: The confession tapes (2 seizoenen)

Iedereen die bekent is schuldig. Of toch niet? In deze afleveringen zie je hoe bekentenissen niet altijd schuld betekenen. De politie heeft ook trucjes om verdachten te laten bekennen als ze vinden dat diegene schuldig is. Maar wat gebeurd er na zo’n onterechte bekentenis? Is dit nog terug te draaien?

Foto door Lisa Fotios via Pexels

Athena Hordijk

Ik ben Athena, getrouwd en thuisblijfmama van een jongeman.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 4 maanden geleden
  • 1 minuut lezen