Waar ben je naar opzoek?

6 tips voor het samenstellen van jouw kast op maat

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
6 tips voor het samenstellen van jouw kast op maat

Voor ieder die zich stoort aan de onbenutte ruimte tussen de kast en het plafond en liever meer garderobe ruimte heeft met minder planken en meer overzicht ontkomt niet aan een kast op maat. Als je eenmaal hebt besloten om een kast op maat aan te gaan schaffen is de vraag hoe je dit het beste kunt aanpakken. In dit artikel geven wij je 6 tips en ideeën over hoe je het beste de kast op maat kan samenstellen en overzichtelijk kan houden. 

Een kast op maat samenstellen

Wil jij een kast op maat samenstellen? Dan heb je vast wat aan onderstaande tips!

Tip 1: Zet al je wensen en mogelijkheden op papier

Voordat je tot de aankoop overgaat is het verstandig om eerst goed naar je huidige kast te kijken. Wat vind je hier fijn aan en wat juist minder fijn? Als er specifieke items zijn die in de kast moeten worden opgeborgen moet hier ook rekening mee worden gehouden. 

Wie beschikt over meer ruimte in de slaapkamer of andere plaats in het huis kan ook kiezen voor een inloopkast op maat. Een inloopkast kan je het beste laten maken als je een luxe uitstraling wilt creëren omdat losse kasten plaatsen in een ruimte vaak wat rommeliger kan overkomen.  

Als je helemaal geen idee hebt waar je precies moet beginnen of wat je precies wilt hebben is het een goed idee om eens op Pinterest te kijken voor inspiratie. Schrijf vervolgens alle wensen, eisen en ideeën op samen met ondersteunende afbeeldingen. 

Tip 2: Houd en simpel en praktisch. 

Een kast op maat samenstellen vol met accessoires zoals schoenenrekken, broekenrekken, stropdassenhouders en meer staat natuurlijk mooi maar is vaak niet praktisch. Schoenen bijvoorbeeld kunnen ook op planken worden opgeborgen. Als je dan later nog besluit om de schoenen toch nog ergens anders te plaatsen kunnen de planken weer worden gebruikt voor andere zaken. Aan een schoenenrek heb je weinig andere mogelijkheden dus dit is een goed voorbeeld om mee aan te geven dat je bewust om moet gaan met de kastaccessoires.

Tip 3: Orden je kleding

Bij het op maat maken van een kast is het belangrijk om te bedenken hoeveel broeken, overhemden, colberts of jurken enzovoort je wilt gaan ophangen. De hoogte van de vakken in de kast moeten hier namelijk op worden afgestemd. Daarnaast moet je bedenken hoeveel vakken je nodig gaat hebben om de rest van de kleding die gevouwen gaat worden in te leggen. 

Tip 4: Benut van vloer tot plafond de volledige ruimte

Probeer als de positie van de kast is bepaald dat er geen centimeter onbenut blijft. Dit is zelfs onder een schuin dak goed mogelijk. Je zou de kast zo hoog mogelijk kunnen maken zodat je ook nog bovenin spullen kunt opbergen welke je minder gebruikt en uit het zicht wil hebben. Ook komt er geen stof boven op de kast als deze tot aan het plafond wordt gemaakt. Daarnaast verspil je op deze manier ook geen ruimte.

Tip 5: Wees bewust met laden

Laden in de kast hebben voor- en nadelen. Het voordeel is dat je makkelijk ondergoed, sokken en accessoires kunt opbergen maar het nadeel is dat een lade die op maat wordt gemaakt ook een stuk kostbaarder is. Dit komt doordat er geen standaard lade is voor een kast op maat aangezien deze op de millimeter nauwkeurig worden afgestemd op de kast en gemaakt. Als je er toch voor kiest op laden te plaatsen in de op maat gemaakte kast plaats deze dan op grijphoogte zodat je er makkelijk bij kunt.

Tip 6: Een kast met schuifdeur: de breedtes en vakmaten

Als je kiest voor een schuifdeurkast moet deze ook goed georganiseerd zijn. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er zich achter elke deur een volledig vak bevindt. Zo hoeft je niet onnodig meerdere deuren te verschuiven om bij een vak te kunnen. Een schuifdeurkast is ook ideaal als je beschikt over weinig doorloopruimte. De deuren komen namelijk niet als bij een draaideur naar voren. Een schuifdeurkast is vaak wel dieper omdat er nog een rails voorlangs moet lopen.

Dit is een samenwerking.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen