Waar ben je naar opzoek?

5 redenen om samen met je kinderen het nieuws te lezen

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
5 redenen om samen met je kinderen het nieuws te lezen

Mijn oudste twee kinderen zijn inmiddels 8 en 9 (bijna 10) jaar oud en ik merk dat de interesse in nieuwsberichten steeds meer wordt gewekt. Op school kijken ze naar het Jeugdjournaal, ze vangen gesprekken op tussen volwassenen en willen steeds vaker iets weten over een onderwerp wat speelt. Als ze klein zijn probeerde ik ze nog zoveel mogelijk nieuwsberichten ‘te besparen’ omdat nieuws niet altijd positief is. Maar nu ze ouder worden wordt dat lastiger en heb ik besloten hun interesse te voeden door er actief op in te spelen.

Ze krijgen steeds meer interesse in het nieuws

Om hun nieuwsvragen te beantwoorden hebben we gedacht om een abonnement op een krant te nemen. Hun interesse om de krant te lezen is er wel. Als we bij opa en oma zijn slaan ze regelmatig de krant open om wat korte berichten te lezen. Maar voor kinderen vind ik dit vaak nog lastig te begrijpen en het sluit niet aan bij hun belevingswereld. Als moeder wil ik ze op deze leeftijd toch nog wel beschermen voor bepaalde nieuwsitems.

Omdat school is ook al actief met nieuws door samen met kinderen het Jeugdjournaal te kijken, ben ik op onderzoek uitgegaan wat nu een verantwoorde krant is voor kinderen. Ik kwam uit bij Kidsweek!

Een krant voor kinderen

Toen ik mij ging verdiepen in deze krant voor kinderen was ik meteen enthousiast en was er niks meer voor nodig om mij over te halen om abonnee te worden. Kidsweek is een super leuke krant voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Kidsweek is dus de krant speciaal voor kinderen. De krant verschijnt elke donderdag en op de website Kidsweek.nl kun je elke dag extra nieuwsitems lezen. Deze super leuke krant is een echte krant bomvol nieuws wat interessant, begrijpelijk en leuk is. Precies wat ik zocht voor mijn kinderen!

Lees ook: Lijfgids voor meisjes: een offline reis door de pubertijd

Op donderdagochtend krijgen we de krant en lezen we het laatste nieuws maar ook nieuws over nieuwe boeken, films, games en apps. We hebben de krant nu een aantal keer ontvangen en ze maken nog net geen ruzie wie de krant als eerste mag lezen. Het leukste vind ik om de krant samen met ze door te nemen zodat ik, waar nodig, nog wat uitleg kan geven en ik ben zo zelf ook weer op de hoogte. Hun jongste zusje vindt het ook super leuk dus die wordt regelmatig voorgelezen. Ohja, de moppen in de Kidsweek zijn ook favoriet. Ze slaan mij ermee om de oren 🤣.

Kidsweek krant lezen

Samen het nieuws lezen

Ik ben blij dat we gekozen hebben voor een abonnement op de Kidsweek. Niet alleen omdat hij kindvriendelijk is en hij vol staat met herkenbare verhalen maar ook om de volgende redenen:

 1. Met het lezen van Kidsweek worden ze gestimuleerd om te lezen (en niet alleen maar de Donald Duck). Het is ook goed om hun begrijpend lezen te bevorderen omdat ze over teksten ook wat meer na moeten denken en het echt zo moeten lezen dat ze begrijpen wat er staat.
 2. Door het lezen van een krant raken kinderen vertrouwd met het lezen van verschillende genres. Niet alleen maar non-fictieboeken maar ook het lezen van echte verhalen. Hun leesvaardigheid wordt ermee uitgebreid!
 3. Kinderen leren meer over de wereld en wat er gebeurd in de wereld. Dit leren ze wel op een kindvriendelijke manier. Ze lezen ook over sport, feestdagen in andere landen en het actuele nieuws.
 4. Door meer te lezen worden kinderen betere lezers maar ook luisteraars. Als ouder kun je ook stukjes uit de krant voorlezen. Door vaak een krant te lezen leren kinderen nieuwsitems steeds beter begrijpen. Erover napranten helpt ook voor de bevordering van het lezen.
 5. In een krant staan vaak foto’s en plaatsjes. Kinderen zijn daar dol op! Foto’s zeggen meer dan een miljoen woorden en kinderen kunnen hier ook weer veel van leren.

Samen Kidsweek lezen

Wij gaan met nog veel meer plezier de Kidsweek wekelijks lezen! Interesse? Kijk eens op hun website voor meer info. Je kan gebruik maken van het tijdelijke aanbod; 10 weken Kidsweek voor 10 euro. Ideaal om uit te proberen want na 10 weken stopt het automatisch.

Heb jij inmiddels ook een (of meerdere kids) op de middelbare school dan is 7Days een aanrader. Dit is de grote broer van Kidsweek. Enthousiast geworden? Ik wens jou en je kids veel plezier met Kidsweek!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

 • 3 weken geleden
 • 3 minuten lezen
Kinderwens

Waarom kinderwens: wel of geen kinderen?

 • 1 maand geleden
 • 2 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Wat is strippen bij een bevalling?

 • 1 maand geleden
 • 2 minuten lezen