Juf die video post ‘lesje billen afvegen’ gaat viraal

Een anonieme lerares ging viraal nadat er een video online werd gepost van hoe de peuters in haar klasje leerde om hoe ze hun kont correct af konden vegen door een lesje billen afgegeven met de juiste kontveeg-techniek.

Alles aan dit filmpje is geweldig. De kleine stoeltjes, de ‘ballonbillen’, de juiste manier van vegen en zelfs de manier waarop het papier gevouwen wordt. Niet te vergeten dat de kleine kindjes in kleine stoeltjes er ook gewoon rete-schattig uitzien.

Een lesje billen afvegen en de juiste kontveeg-techniek

De creatieve leerkracht in onbekend, maar aangezien er zoveel kinderen van drie jaar (en zelfs) ouder nog niet bekend zijn met de juiste ‘kontveeg-techniek’ is het misschien een idee om op de peuterschool wat ballonnen aan de stoelen te plakken?


Succesverhaal

Tenslotte weten we allemaal dat kinderen bijna nooit hun billen correct afvegen. Het is een controle die iedere peutermoeder bijna dagelijks uitvoert. Neem hierbij dat de meeste kinderen op school gewoonweg beter luisteren dan thuis en een nieuw succesverhaal is geboren! Het is gewoonweg een geweldig idee.

Lees ook: 50 tinten geel: wat je moet weten over babypoep

Poep is vies?

Het filmpje werd op internet met veel lof ontvangen. Hoewel er ook hier en daar wat ge- “ieuwt” werd omdat het over poep gaat. Maar waarom?

Als je erover nadenkt is het gewoon een lesje persoonlijke hygiëne. Net zo vanzelfsprekend als handen wassen en onwijs belangrijk. Zeker als je jezelf bedenkt wat verkeerd afvegen voor een problemen kan veroorzaken. Zeker bij meisjes!

Lees ook: Het Grote Poep Alfabet

Veeglesjes in Nederland

Waarschijnlijk zijn er zat peuterjuffen die zichzelf niet wagen aan een veeglesje zoals in het filmpje, maar mocht er een Nederlandse leerkracht zijn die dit wil oppakken dan heeft hij of zij wat mij betreft groen licht. Hulde dus voor deze inventieve juf. Ik durf te wedden dat ze er heel wat ouders gelukkig mee heeft gemaakt.

Denise Meijer

Freelance tekstschrijfster, blogger bij Love2bemama, auteur van haar eigen 'dirty novel', moeder van een engeltje, een bengeltje & een prinses. Zelfstandig huismanager & eigenaresse van Tekstbureau het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Met een paar vunzige trekjes en een 'no- nonsense' mentaliteit. Schrijft graag over het echte moederschap (ongecensureerd & zonder filter).

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.