NU.nl komt met nieuwswebsite speciaal voor kinderen

We kunnen niet meer onder het internet uit en ook smartphones en computers zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Wij zijn echt de nieuwe generatie. Kinderen komen ook steeds meer in aanraking met het nieuws. Vroeger zou een kind dat niet kijken maar nu kunnen ze er op elke manier bijkomen. Op school wordt het ook ingezet bij het maken van een werkstuk of presentatie. Maar er zijn nog weinig nieuwswebsites voor kinderen. Nu.nl speelt daarop in en komt met NUjunior en checkNU. Deze nieuwsmerken zijn spciciaal voor kinderen en jongeren. 

NUjunior voor kinderen van 7 tot 12 jaar

Er is een aparte website voor kinderen van 7 tot 12 jaar: NUjunior. Speciaal voor kinderen die op de basisschool zitten en nieuwsgierig zijn naar wat er in de wereld gebeurd. Deze website heeft een eigen team aan redacteuren en het nieuws wordt op maat aangeboden voor deze leeftijdscategorie.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl zegt hierover: “We bereiken elke maand al ruim 100.000 kinderen in deze leeftijdscategorie. Echter is het taal- en beeldgebruik op NU.nl niet geschikt voor kinderen.”

NUjunior is erop ingericht dat het toegankelijk is voor kinderen en ze op een kindvriendelijke manier in aanraking te laten komen met het nieuws. Ze maken gebruik van afbeeldingen, strips, video’s en berichten in duidelijke taal. NUjunior brengt ‘hard’ en ‘zacht’ nieuws. De website wil samen met het werk van de redacteuren ook de input van kinderen gebruiken bij het maken van nieuws. Ze spelen hiermee in op de behoeftes van kinderen, die goed weten wat ze willen.

NUjunior nieuwswebsite voor kinderencheckNU voor middelbare scholieren

Voor de middelbare scholieren is er checkNU. Dit is geen website maar een Instagram-kanaal gericht op de middelbare scholieren. Het Instagram-account biedt nieuws wat relevant is, toegankelijk en begrijpelijk voor deze doelgroep. Het nieuws wordt vertaalt op het checkNU Instagram account. Met het Instagram-account spelen ze helemaal in op de behoefte van de jeugd. Ook vragen ze jonge reporters een bijdrage te leveren door het maken van hun eigen video’s. Dit sluit perfect aan bij deze doelgroep.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door checkNU (@checknu) op

Bron: Nu.nl

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.