Hoera, mijn kind is geslaagd!

Jouw kind is gelaagd, wat nu? Allereerst van harte gefeliciteerd maar wij begrijpen ook helemaal dat je niet weet wat je moet verwachten. Hoe gaat het leven er nu verder uitzien? Wat gaat je kind met al zijn vrije tijd doen en wat voor opleiding gaat hij (of zij, voor het gemak praten we even over ‘hij’) nu kiezen? Misschien moet je ook maar in je achterhoofd houden dat ze op deze leeftijd nog niet dé keuze kunnen maken voor hun verder toekomst en er vrede mee hebben dat ze wellicht nog van opleiding gaat switchen of uiteindelijk heel wat anders gaan doen…

Geslaagd, en nu?

Maar goed, hij is gelaagd en laten we ons daar eerst even op focussen. Je wil dat natuurlijk heel graag vieren. Waarschijnlijk heeft hij ook al bedacht dat er een feestje gegeven moet worden en gaan ze van het ene examenfeest naar het andere examenfeest. Om thuis te vieren dat de spanning eraf is en hij zijn Voortgezet Onderwijs papier in zijn broekzak heeft is het natuurlijk leuk om geslaagd vlaggen te laten bedrukken. Geslaagd vlaggen bedrukken kun je het beste hier doen.

Organiseer een feestje

Een surprise feestje thuis organiseren met opa’s, oma’s, ooms, tantes, voetbalvrienden en wat mensen van school is natuurlijk hartstikke leuk. Want als ouder ben je natuurlijk ook best wel trots. Dit is niet alleen een feestje voor je kind maar ook voor jezelf als ouder. Je gaat beginnen aan een nieuwe tijd en je kind gaat meer groeien en nog zelfstandiger worden. Als ouder moet je dus ook steeds meer loslaten. Ga er dus vooral van genieten. Koop taart, zorg voor hapjes en drankjes, bedruk vlaggen, versier het huis en vier deze overwinning! Op naar een nieuw hoofdstuk in jullie levens. Het gaat hartstikke leuk worden! Ik weet het zeker….

Photo by Sharon McCutcheon from Pexels

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.