Waar ben je naar opzoek?

Steunkousen dragen tijdens je zwangerschap? Schaam je niet!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Steunkousen dragen tijdens je zwangerschap? Schaam je niet!

Steunkousen; het is niet een onderwerp waar je als zwangere vrouw graag over wil praten maar… schaam je niet! Je kan er juist heel veel baat bij hebben. Zwanger zijn is super leuk maar het kan helaas ook wat vervelende veranderingen met zich meebrengen. En niet alleen de misselijkheid en vermoeidheid maar ook de benen en voeten die opzwellen en het krijgen van spataderen. Niet fijn maar er is wat tegen te doen…

Behandel/voorkom spataderen

Wanneer je zwanger bent neemt je bloedvolume toe en wordt je ook zwaarder. De oestrogeen neemt ook toe en dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je vaatwanden gaan verslappen. De kwetsbare aderen in je benen kunnen flink gaan opzwellen met als gevolgd; spataderen! Je kan dan spataderen tijdens je zwangerschap krijgen. Vervelend maar het is wel belangrijk dat je ze goed gaat behandelen. Wanneer je dat niet doet kan het alleen maar erger en nog vervelender worden. Als je eenmaal spataderen hebt kom je er namelijk ook niet meer vanaf. Voorkomen is dus beter dan genezen! Spataderen kunnen bij een volgende zwangerschap ook nog eens terugkomen en nog erger worden.

Zoals ik al zei: voorkomen is beter dan genezen en het is belangrijk dat je spataderen tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk onderdrukt. Dit doe je door het dragen van sokken met compressie. Ook wel steunkousen! Niet zo’n sexy woord maar het kan je wel erg helpen door stevige steunkousen te dragen.

Draag steunkousen

het dragen van steunkousen wordt aangeraden door verloskundigen, huisartsen en gynaecologen. Door steunkousen tijdens je zwangerschap te dragen wordt een optimale circulatie van het bloed in de benen gestimuleerd. Dit heeft alleen maar positieve gevolgen voor jou! Je krijgt er ook minder vermoeide en pijnlijke benen door. Allemaal pluspunten waardoor jij je fitter voelt!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 10 uur geleden
  • 7 minuten lezen
Blogs over body en beauty

15 tips voor gebruik van Vaseline

  • 11 uur geleden
  • 5 minuten lezen
Co-ouderschap

Co-ouderschap wat is dat? + tips

  • 22 uur geleden
  • 7 minuten lezen