Steunkousen dragen tijdens je zwangerschap? Schaam je niet!

Steunkousen; het is niet een onderwerp waar je als zwangere vrouw graag over wil praten maar… schaam je niet! Je kan er juist heel veel baat bij hebben. Zwanger zijn is super leuk maar het kan helaas ook wat vervelende veranderingen met zich meebrengen. En niet alleen de misselijkheid en vermoeidheid maar ook de benen en voeten die opzwellen en het krijgen van spataderen. Niet fijn maar er is wat tegen te doen…

Wanneer je zwanger bent neemt je bloedvolume toe en wordt je ook zwaarder. De oestrogeen neemt ook toe en dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je vaatwanden gaan verslappen. De kwetsbare aderen in je benen kunnen flink gaan opzwellen met als gevolgd; spataderen! Je kan dan spataderen tijdens je zwangerschap krijgen. Vervelend maar het is wel belangrijk dat je ze goed gaat behandelen. Wanneer je dat niet doet kan het alleen maar erger en nog vervelender worden. Als je eenmaal spataderen hebt kom je er namelijk ook niet meer vanaf. Voorkomen is dus beter dan genezen! Spataderen kunnen bij een volgende zwangerschap ook nog eens terugkomen en nog erger worden.

Zoals ik al zei: voorkomen is beter dan genezen en het is belangrijk dat je spataderen tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk onderdrukt. Dit doe je door het dragen van sokken met compressie. Ook wel steunkousen! Niet zo’n sexy woord maar het kan je wel erg helpen door stevige steunkousen te dragen.

het dragen van steunkousen wordt aangeraden door verloskundigen, huisartsen en gynaecologen. Door steunkousen tijdens je zwangerschap te dragen wordt een optimale circulatie van het bloed in de benen gestimuleerd. Dit heeft alleen maar positieve gevolgen voor jou! Je krijgt er ook minder vermoeide en pijnlijke benen door. Allemaal pluspunten waardoor jij je fitter voelt!

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.