Met kinderen reizen? Maak een rondreis door Zuid Afrika!

Van jongs af aan hebben wij veel met de kinderen gereisd. Verre autovakanties of een vliegvakantie naar Bonaire, Curacao of Sint Maarten. Het ging ons allemaal prima af. Wij zijn aan kinderen begonnen op jonge leeftijd en zijn gewoon doorgegaan met ons leven. We hebben dromen niet in de wacht gezet omdat eerst de kinderen er waren. We hebben alles gedaan met de kinderen. Doordat we dit gewoon hebben gedaan zijn ze super makkelijk en hebben ze al veel van de wereld gezien!

Reizen met jonge kinderen hoeft geen belemmering te zijn. Het is maar net hoe je zelf erin staat. Als je er zelf al geen goed gevoel over hebt nemen je kinderen dat over en worden ze alleen maar gestresst tijdens de reis. Als je zelf relaxt bent, zijn je kinderen dat ook.

Wanneer je al je ‘angsten’ hebt overwonnen om met jonge kinderen te gaan reizen is het wellicht een tof idee om met je gezin een rondreis door Zuid Afrika te maken. Of naar een ander land van keuze. Wanneer je je angsten overboord gooit ligt de wereld aan je voeten.

Enkele tips voor wanneer je gaat vliegen met kinderen:

  1. Bereid je goed voor
  2. Neem een tasje met spulletjes mee in het vliegtuig
  3. Neusdruppels voor pijnlijke oren
  4. Een afvalzakje voor alle troepjes
  5. Lekker eten en drinken (leid ook altijd af!)
  6. Een draagzak (vooral ideaal wanneer je jonge kinderen hebt)
  7. Een tablet (echt onmisbaar!)
  8. Een goed humeur (wanneer je zelf een goed humeur hebt neemt je kind dit meestal wel over)

Droom je van het maken van mooie en lange reizen? Laat je vooral niet belemmeren door de komst van kinderen. Ga ervoor, ga op pad en geniet van het leven en volg je hart! Je kinderen gaan er heel erg veel van leren (en jij ook…)!

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.