Website kiest perfecte naam voor je kindje

Je bent zwanger en bijna uitgerekend maar je twijfelt nog steeds over de naam van je bijna geboren kindje. Het blijft toch lastig want een naam kies je voor het leven. En dan heb je ook nog al die opa’s en oma’s die zich ermee willen bemoeien en het ZO leuk zouden vinden als ze vernoemd worden (maar kind, je moet wel écht zelf kiezen hoor…). Het is en blijft geen gemakkelijke beslissing. Denk je dat je eruit bent, vindt je partner hem weer niet mooi. ZUCHT!

Lees ook: 5 domme dingen die je NIET tegen een zwangere vrouw moet zeggen

Keuzestress voor de perfecte naam

Steeds meer ouders kiezen er dan ook voor om de definitieve naam pas te geven als ze hun kind een paar uur ‘kennen’. Het kiezen van de ‘perfecte’ naam is al een bevalling op zich. Kasper van Lombeek dacht daar ook zo over en zag een gat in de markt door daarop in te spelen. Kasper is zelf de trotse vader van Elliot. Hij en zijn vrouw werden in april vorig jaar vader en moeder en vonden het ook lastig om een naam te kiezen. Hij schreef een algoritme wat de keuze van de naam makkelijker maakte.

Het algoritme helpt!

Dit werd zo goed ontvangen dat hij de website www.namesilike.com ontwikkelde om ouders te be te helpen bij het kiezen van de perfecte naam voor hun kindje. Gewoon met hulp van een algoritme.

Lees ook: 10x Wat je wèl wilt horen tijdens je zwangerschap!

Het werkt simpel: twintig keer krijg je vier namen te zien. Uit die namen kies jij de namen die jou het meeste aanspreken en aan de hand daarvan wordt jouw keuze geanalyseerd. Met die informatie worden er 30 samen samengesteld waaruit je kan kiezen.

Een goede analyse is het halve werk

Het is niet zomaar even een suggestie wat ze geven, de website houdt rekening met de eigenschappen van de babynamen (aantal letters, oorsprong van de naam, hoe populair is de naam) en de informatie die jij meegeeft in je keuzes.

Lees ook: 15x Babynamen voor een jongen én een meisje

Als nieuwe ouders zijn er al zoveel keuzes die je moet maken; hier word je maar mooi even mee geholpen. Geen keuzestress dus meer om de naam van je kind; laat de website het werk doen! Ben je er nog niet uit? Ik zou zeggen: probeer het eens uit en doe er je voordeel mee!

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.