Trouwen als je zwanger bent

Trouwen als je zwanger bent is helemaal niet raar. Ik zou er zelf de keus niet aan geven maar dat is puur omdat ik dit echt een moment voor ons twee vond. Maar soms kom je natuurlijk in een situatie dat het niet anders kan of plan je dit bewust zo. Alles is goed en ieder doet het op zijn eigen manier. Maar als je gaat trouwen wanneer je zwanger bent moet je wel weer aan andere dingen denken dan wanneer je niet zwanger bent.

Denk je aan de volgende dingen?

Wanneer je gaat trouwen als je zwanger bent is het goed om over de volgende dingen na te denken:

De erkenning van je kind als je gaat trouwen

Wanneer de ouders getrouwd zijn op het moment dat het kindje geboren wordt is het allemaal een stuk makkelijker maar wanneer je ongehuwd bent op het moment van de geboorte dan moet er wel een erkenning plaatsvinden (indien gewenst).

Met je dikke buik in een jurk

Je lichaam veranderd wanneer je zwanger bent. Je wordt misschien voller, je borsten groeien, je voeten kunnen zelfs een beetje groter zijn. Houd daar rekening mee wanneer je een jurk uit gaat zoeken en kijk ook verder dan alleen het uitzoeken: hoe zou het staan op de dag zelf? Op www.weddings.nl vind je voldoende inspiratie voor zwangere bruidjes.

Het menu

Als je zwanger bent mag je veel dingen niet eten. Het is handig om dat mee te nemen in het menu voor op je trouwdag. Zoek wat dingen uit die jij wel mag eten en waar je net zoveel van kunt genieten. En heb je ook gedacht aan alcoholvrije consumpties?

Het is vooral super leuk om te trouwen, ook als je zwanger bent! Maar denk wel goed over bepaalde dingen na zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Geniet van je bruiloft, van je kindje en straks ook van de bevalling!

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.