Waar ben je naar opzoek?

Wasbare wattenschijfjes; ik had het al vaker voorbij zien komen en het trok elke keer weer mijn aandacht. Toch was ik nog niet overtuigd van het gebruik en stelde ik het overstappen op wasbare wattenschijfjes uit. In eerste instantie vond ik de aanschaf ook te duur. Het gebruik van wasbare wattenschijfjes wordt steeds populairder en vooral om het duurzamer is. Uiteindelijk ben ik toch overgestapt op wasbare wattenschijfjes maar in eerste instantie was duurzaamheid niet de reden van mijn overstap. 

Ik heb ze gekocht omdat ik een erg gevoelige huid heb en ik vooral benieuwd naar was of dit beter zou zijn voor mijn huid. Over de productie van wegwerp wattenschijfjes heb ik namelijk mijn twijfels omdat je vaak leest dat ze gebleekt worden en dat lijkt mij niet zo heel erg goed voor je huid (en uiteindelijk natuurlijk ook niet voor het milieu). In deze blog vertel ik je alles wat jij wil weten over het overstappen op wasbare wattenschijfjes (wel of niet doen?) en het gebruik van wasbare wattenschijfjes.

De behandeling en producten in deze blogpost heb ik zelf betaald of aanschaft. Er zijn wel affiliatielinks verwerkt in deze blogpost.

Natuurlijke producten voor mijn huid

De reden dat ik wasbare wattenschijfjes wilde gaan proberen was omdat ik mijn huid het allerbeste gun. Mijn huid is de laatste tijd erg van slag en ik doe er alles aan om deze weer op orde te krijgen. Het reinigen van mijn huid heb ik gelukkig altijd al goed gedaan! Maar ik ben er ook veel mee bezig wat ik gebruik voor mijn huid. Sinds een jaar bezoek ik een schoonheidsspecialiste die gebruik maakt van de producten van Piura en deze producten gebruik ik thuis ook. Piura is een product waarbij alle werkzame stoffen 100% natuurlijk en plantaardig zijn. Sinds ik dit gebruik merk ik al een verbetering en ik kan niet meer zonder deze producten.

Lees ook: Anticonceptie zonder hormonen? Het bestaat!

Afgelopen maand heb ik ook een Bio Peeling gedaan; een professionele dieptereiniging voor mijn huid geheel op natuurlijke wijze. De Piura Bio Peeling is een huidvernieuwende en huidverbeterende behandeling. In tegenstelling tot normale peelings of scrubs werkt de Bio Peeling zowel aan de oppervlakte van de huid als in de dieper gelegen huidgebieden. De Bio Peeling is niet agressief en bevat geen slechte stoffen als waterstofperoxide of andere irriterende stoffen. De Piura Bio Peeling is 100% natuurlijk en bevat biologische ingrediënten en BioScrubs. Wil je er meer over weten dan raad ik je aan eens op deze website te kijken waar alles uitgelegd staat.

Mijn huid is door het gebruik van de natuurlijke producten én de Bio Peeling erg opgeknapt. Toen ik wederom weer de wasbare wattenschijfjes voorbij zag komen heb ik besloten over te stappen op wasbare wattenschijfjes en ze aan te schaffen. In eerste instantie om lief te zijn voor mijn huid.

Dit zijn de Piura producten die ik dagelijks gebruik.

Niet alleen goed voor mijn huid, ook voor het milieu

Uiteindelijk ben ik er ook wel achter dat het beter is voor het milieu. Er is online veel te lezen over de productie van wegwerp wattenschijfjes en hoe slecht dit is voor het milieu. Als ik erover nadenk heb ik in mijn leven al heel wat wegwerp wattenschijfjes gebruikt en waar blijven die uiteindelijk…?

Tegenwoordig heb je ook biologische wegwerp wattenschijfjes maar als ik er goed over nadenk gaat het, gezien mijn gebruik, uiteindelijk ook geld kosten. Alles bij elkaar heeft mij ervoor doen kiezen om de wasbare wattenschijfjes te gaan proberen. Ik wilde het een kans geven!

Overstappen op wasbare wattenschijfjes

Wil jij ook overstappen op wattenschijfjes die je uit kunt wassen en kunt hergebruiken? Ik ga je er meer over vertellen!

Herbruikbare wattenschijfjes JEMAKO

De wasbare wattenschijfjes kun je op veel websites krijgen en ook in verschillende maten en kleuren. Ik gebruik eigenlijk twee soorten wasbare wattenschijfjes. De make-up pads van JEMAKO vind ik vooral fijn om mijn huid eerst te ontdoen van vuil en make-up door water. De make-up pads van JEMAKO zijn er in twee verschillende maten. De grote maat vind ik het fijnst in gebruik! Deze make-up pads kun je op 95 graden wassen (maar wel zonder wasverzachter) en kunnen op een lage temperatuur in de droger.

Sowieso ben ik een groot fan van JEMAKO en gebruik ik de schoonmaakmiddelen met veel plezier. Een vriendin van mij verkoopt de schoonmaakmiddelen én ook de make-up pads. Wil je meer informatie? Dan kan zij jou daar over informeren!

Welke wasbare wattenschijfjes kies je?

Sinds kort gebruik ik ook de wattenschijfjes van CuteCotton. Ik heb gekozen voor witte wattenschijfjes, zodat je ook kan zien wat je van je gezicht haalt. Bij CuteCotton kosten ze (per 10) 11,95 euro én je krijgt er een waszakje bij. De wattenschijfjes van andere merken zijn eigenlijk vergelijkbaar.

Ik heb meteen 30 stuks gekocht. Klinkt veel, maar per dag gebruik ik zo’n 4-5 wattenschijfjes. Dat zou betekenen dat ik snel door een standaard voorraad heen ben.  Het moet voor mij wel makkelijk in gebruik zijn! Bijna dagelijks heb ik een handdoekenwas waar ik ze bij in gooi en ik ze op 60 graden kan wassen maar ik hou ervan om speling te hebben en niet meteen zonder wattenschijfjes te zitten.

Lees ook: 8x wat je niet wist over roodharigen

Tevens is een extra voorraadje ook heel fijn als je op vakantie gaat. Je kan het ergste vuil van de wattenschijfjes verwijderen door ze onder de kraan met warm water en een beetje (hand) zeep af te spoelen. Deze kan je dan op laten drogen en indien nodig nogmaals gebruiken. Al vind ik het zelf fijner om dagelijks schone wattenschijfjes te gebruiken.

Ik heb drie mandjes in mijn badkamer staan. Rechts zitten de make-up pads van Jemako in + de wasbare wattenschijfjes. In het midden staat een mandje reinigingsdoekjes van biologisch katoen (die ik vaak onder de douche gebruik) en het mandje links gaan alle vieze pads en doekjes in zodat ze gewassen kunnen worden.

Hoe gebruik je de wasbare wattenschijfjes?

Je gebruikt ze eigenlijk net zoals wegwerp wattenschijfjes. De reinigende producten wat je gebruik voor je huid kunnen gebruikt worden in combinatie met de wasbare wattenschijfjes. Er is verder niks anders aan het gebruik dan wanneer je wegwerp wattenschijfjes gebruikt. Na gebruik gooi ik ze in een waszakje en wanneer het waszakje vol is doe ik ze bij de was. Als ze erg vies zijn spoel ik ze even snel af maar eigenlijk was ik ze alleen op 60 graden.

Vanaf het moment dat ik ze gebruik ben ik heel erg tevreden over de wattenschijfjes. De herbruikbare wattenschijfjes die ik gebruik van CuteCotton zijn van heerlijk zachte en reinigende katoen wat mijn huid goed doet. Het voelt zacht aan voor mijn huid, stimuleert de roodheid van mijn huid niet en is makkelijk in gebruik. Omdat ik er dertig stuks heb zit ik nooit zonder de wattenschijfjes.

Met de herbruikbare wattenschijfjes haal ik de make-up van mijn gezicht én waterproof mascara van mijn ogen en na het wassen zijn ze weer als nieuw. Zie de voorbeelden hieronder wanneer ze vies zijn en wanneer ze uit de wasmachine komen.

Ik gooi ze ook in de droger en als ze eruit komen dan trek ik ze even recht en zijn ze weer klaar voor gebruik. Na een aantal keer wassen zijn ze nog erg mooi en niet uit model.

Gebruik wasbare wattenschijfjes

Tips voor het overstappen op wasbare wattenschijfjes

Twijfel jij om over te stappen op wasbare wattenschijfjes? Ik zeg DOEN! Ik ben er echt heel enthousiast over en blij met het gebruik van de herbruikbare wattenschijfjes. Het doet mijn huid goed en ik krijg ze weer goed schoon, dat laatste vind ik wel een pré.

Links is net gewassen, rechts is net gebruikt!

Wil jij overstappen op wasbare wattenschijfjes dan heb ik een aantal punten waar je op zou kunnen letten:

  • Van wat voor materiaal zijn de wattenschijfjes gemaakt? Je hebt ze van (biologisch) katoen maar ook van badstof en zelfs van bamboe. Kijk wat voor jouw huid het fijnste is!
  • Wil je graag wattenschijfjes van biologisch katoen? Let er wel op dat dat erbij staat!
  • Ik zou persoonlijk kiezen voor witte wattenschijfjes zodat je ook goed kan zien of ze weer schoon zijn na het wassen en je ziet natuurlijk veel beter wat je van je gezicht haalt.
  • Koop er een waszakje bij!
  • Zoek wasbare wattenschijfjes van een wat groter formaat zodat je een goede grip hebt tijdens het reinigen van je huid.
  • Kijk naar een goede afwerking van de randen anders gaan ze snel rafelen en heb je er niks meer aan.
  • Let erop of je ze kan wassen op 60 graden.

Tip: de eco vriendelijke producten (en wasbare wattenschijfjes) van Lamazuna vind ik ook een aanrader!

Lees ook: Wasbare luiers? Mij niet gezien!

Wasbare producten voor de intieme verzorging: wat is jullie ervaring?

Bij het zoeken naar wasbare wattenschijfjes heb ik mij ook nog verdiept in de menstruatiecup én in wasbaar maandverband. Over deze twee laatste producten ben ik nog niet overtuigd in het gebruik maar ook dit wordt steeds populairder onder vrouwen en je leest er steeds meer over. Ik ben dan ook erg benieuwd of jij wasbare wattenschijfjes, een menstruatiecup en/ of wasbaar maandverband gebruikt en wat jouw ervaringen daarmee zijn? Laat vooral (anoniem) je reactie achter en misschien ga ik andere producten  ook testen!

Zou je het leuk vinden als ik vaker schrijf over duurzame producten voor het huis, het gezin en de vrouw (denk aan make-up, schoonmaakmiddel)? Laat mij dat vooral weten en geef ook door wat je graag zou willen lezen! Ik vind het leuk om dit soort producten uit te testen en erover te bloggen. Want met opgroeiende kinderen ben ik wel steeds meer bezig met duurzaamheid wat toepasbaar is binnen ons gezin.

 

Overstappen wasbare wattenschijfjes

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
  • Miamia zei

    Hi Linda,

    Leuke blog! Ik gebruik ze nu al een tijdje en wil niet meer terug naar de wegwerp variant. Je gooit ze heel gemakkelijk in de was.

  • Jolijn zei

    Hoihoi!

    Ik was een beetje research aan het doen naar wasbare wattenschijfjes en ik stuitte op jouw artikel, goed uitgelegd allemaal, heel nuttig! Wat ik me afvroeg; hoe doe je dat als je op vakantie gaat en je geen wasmachine ter beschikking hebt? Kan je ze gewoon met de hand uitwassen, is dat voldoende ivm bacteriën etc? Of neem je er gewoon heel veel mee op vakantie?

    Groetjes,

    Jolijn

    • Hoi Jolijn

      Bedankt voor je reactie en leuk dat je mijn blog hebt gelezen. Ik heb genoeg wettenschijfjes zodat ik ze ook mee kan nemen op vakantie. Wanneer de nood hoog is, en ze ‘op’ zijn, wil ik ze ook nog wel eens uitwassen met zeep en heet water. Niet ideaal maar prima te doen. Ik ben benieuwd of je ze ook gaat gebruiken?

      groetjes Linda

  • Fytsma zei

    Wel eens over nagedacht dat je wasmiddel gebruikt, water,de droger gebruiken, stroom enz enz?
    En dan t afvoeren van water,van de make-up schijfjes, wat weer gereinigd moet worden.
    Wat denk je wat er in de make-up allemaal zit.
    Ik blijf bij de make-up doekjes,voldoen prima en dat voor 1 keer per dag,en maar 1 doekje,en niet 4 of 5 van die schijfjes.

  • Henriëtte zei

    Eindelijk ook de wasbare wattenschijfjes besteld! Ben erg benieuwd!

  • Sabrina zei

    Leuke blog! Ik ga me er eens in verdiepen. Ik had tijdens mijn borstvoeding periode wel altijd wasbare zoogcompressen van bamboe en die waren super fijn. Nooit bedacht dat wattenschijfjes ook wasbaar zouden kunnen zijn

  • Gerleen zei

    Ik had de keuze uit 2 varianten: 1. onder de 30 jaar en geen bevallingen of 2. voor als je ouder dan 30 jaar bent of een keer bent bevallen. In mijn geval dus de grootste, variant 2. Ik gebruik de OrganiCup.

  • Gerleen zei

    Bedankt, ik ga ze ook maar eens aanschaffen denk ik!
    Ik gebruik een menstruatiecup en ben er erg blij mee! Ik kan hem tot 12 uur lang inhouden, echt ideaal. Ook als je een dagje weg ben, is dat prima. Bij het legen moet je even zorgen dat je een kraan bij de hand hebt, maar dat is bij bijna elke wc wel. Ik ben korter ongesteld dan voor ik de cup gebruikte. Ik kook hem 1x per maand uit en dat is dan prima. Echt een aanrader!

  • Chayenne zei

    Wat een leuke blog!!!
    En ideaal dat waterproof make up er ook uitgaat!!!
    Ik ga me er eens in verdiepen!!

    Thanks Linda!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 2 dagen geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 2 dagen geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 2 dagen geleden
  • 4 minuten lezen