Zelf (groente)friet maken doe je zo

Er gaat niet veel boven zelfgemaakte frietjes. Van die mooie, rechte patatjes gemaakt van verse aardappel. Maar man o man, wat een werk is dat. Gelukkig zijn er tegenwoordig goed betaalde professionele frietsnijders te koop waarmee je in een handomdraai verse frietjes op tafel zet.

Je zorgt voor een goede kwaliteit aardappels, schilt deze en haalt deze door een frietsnijder. Zet ondertussen de pan vet al klaar en voor je het weet heb je een schaal heerlijke verse frietjes op tafel staan.

Groentefriet

Wij Nederlanders eten heel wat friet, zo’n 10 kilo per jaar. Verstandig is om zo nu en dan je gewone friet achterwege te laten en groentefriet te maken. Je kan hier verschillende soorten groenten voor gebruiken, zoals pastinaak, zoete aardappel of winterpeen. Zo krijg je in één keer een heleboel gezonde voedingsstoffen binnen. En niet vet, want ze worden in de oven gebakken. Door de frietsnijder lijken de groentefriet nét op gewone frietjes, dus ook bij kinderen is deze friet vaak ook favoriet. Zeker als je ze combineert met een lekker stukje gegrilde kip en appelmoes.

Wil je zo’n handig apparaat aanschaffen? Kijk dan eens hier: professionele frietsnijder van Horecarama.

Photo by Sharon McCutcheon from Pexels

 

Heleen Ravenhorst

Heleen, moeder van 3 (27, 25 en 8) en een bonuszoon (17). Ik woon op het mooie Goeree Overflakkee en werk in de communicatie bij een baas. Ook ben ik druk met mijn eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Ik word blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.