Ouders stellen steeds hogere eisen aan schoolfoto’s

Op veel scholen komt de schoolfotograaf weer langs voor de jaarlijkse schoolfoto. Opmerkelijk is dat het tegenwoordig niet meer goed genoeg is wanneer ouders de schoolfoto’s ontvangen. De schoolfotografen merken op dat ouders steeds hogere eisen stellen aan de schoolfoto’s en zelfs vragen of een en ander gephotoshopt kan worden.

Een lichtfiltertje

Om eerlijk te zijn vind ik dat echt belachelijk en ik vind dat je je als ouders diep moet schamen als je dit vraagt. Fotografen fotoshoppen zelf ook een beetje. Volgens Kim Miegies van Schoolfoto.nl shoppen ze zelf al de groepsfoto’s zodat alle kinderen hun ogen open hebben. Ook doen ze er nog een lichtfiltertje overheen voor een mooie uitstraling.

Van die filtertjes kan ik nog snappen. Natuurlijk wil je als ouder dat je kind leuk en fris op de foto staat, ik bewerk zelf ook foto’s wanneer ze te donker zijn, maar ik ga niet mijn kinderen bewerken.

Lees ook: Tips voor speelafspraakjes na schooltijd: hoe regel je dat nou?

Flaporen rechtzetten

Kim Miegies geeft aan dat ouders regelmatig bellen met vragen om plukken ‘goed te zetten’ of blauwe bulten op het voorhoofd weg te halen. Het in schoolfotografie gespecialiseerde bedrijf Foto Koch shopt geen hazenlippen of spleten tussen tanden weg. Als het gaat om iets blijvends doen ze het niet, maar de vraag krijgen ze wel van ouders. Bijna wekelijks zelfs! Op hun website hebben ze zelfs al melding moeten doen van het feit dat ze ‘herinneringen maken voor later, geen illusies’.

Ik snap best dat er in de loop der jaren een en ander veranderd is en dat we nu gebruik kunnen maken van de moderne technologie maar als je als ouders gaat vragen om flaporen recht te zetten of moedervlekken weg te werken dan ga je echt te ver. Sorry maar dan geef je toch ook een signaal af naar je kind? Dat je kind niet goed genoeg is? Ga je als ouders dan maar even staan schamen.

Bron: NOS.nl, Foto Koch

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.