Leukste leesboeken Kinderboekenweek 2018 + gratis Kinderboekenweekgeschenk

De Kinderboekenweek is vandaag van start gegaan. Het thema voor de Kinderboekenweek is ‘Kom erbij!’. De Kinderboekenweek loopt tot 14 oktober 2018. Op de basisscholen wordt er veel aandacht aan besteedt. Ook is er weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk: De Eilandruzie. Dit boek krijg je GRATIS bij besteding van ten minste 10 euro aan papieren boeken. In deze blog ga ik je de leukste kinderboeken tippen, ter bevordering van van het lezen bij kinderen, die passen bij het thema van de Kinderboekenweek 2018: vriendschap.

De geschiedenis van de Kinderboekenweek in het kort

De Kinderboekenweek bestaat sinds 1995 en is een jaarlijks terugkerende ‘week’ ter promotie van het Nederlandse kinderboek. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt elk jaar door een andere schrijver geschreven en krijg je cadeau bij het kopen van boeken. Op basisscholen wordt er veel aandacht besteed door een lespakket. Ook in bibliotheken zijn er extra activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Men wil de leesbevordering van kinderen extra promoten. Elk jaar staat er een thema centraal!

Lees ook: De top 10 prentenboeken om voor te lezen

Kinderboekenweek 2018

Vriendschap staat deze Kinderboekenweek centraal! Uiteraard is er door Kinderen voor Kinderen ook weer een speciaal Kinderboekenweeklied uitgebracht:

Gratis Kinderboekenweekgeschenk

Wil jij ook het gratis Kinderboekenweekgeschenk ontvangen? Er zijn zoveel leuke kinderboeken te koop en wij tippen jou de leukste kinderboeken over vriendschap voor de verschillende leeftijden.

Krijg het kinderboekenweekgeschenk cadeau!

Leukste leesboeken voor kinderen

Omdat er zoveel leuke boeken te krijgen zijn voor kinderen hebben wij per leeftijdscategorie een aantal op een rijtje gezet om het voor jou wat makkelijker te maken. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer toffe kinderboeken verkrijgbaar. En tegenwoordig verschijnen er ook steeds meer kinderboeken die je kunt lezen op een E-reader. Ideaal! Bij bol.com heb je nu zelfs de actie 1+1 gratis op e-books!

De leukste kinderboeken voor de allerkleinsten

De leukste kinderboeken voor 4-6 jarigen

De leukste kinderboeken van 6-8 jaar

De leukste kinderboeken van 8-10 jaar

Leukste kinderboeken 10+

Deze blog bevat affiliatielinks.

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.