Eindelijk: een goed en makkelijk extern opslagmedium voor iPhone en iPad

Op vakantie waren we druk bezig foto’s en filmpjes te maken van onze zwemmende en spelende kinderen totdat het geheugen van de iPhone vol was. Natuurlijk waren we thuis vergeten de honderden foto’s die er al heel lang op stonden over te zetten op de laptop. Maar er was hulp: ik kocht een Sandisk iXpand Flash Drive. Deze redding biedt, naast opslagruimte, nog meer mogelijkheden. 

iPhone vol…

En daar sta je dan halverwege de vakantie op de camping met een vol geheugen op je iPhone, maar natuurlijk zonder laptop of PC om alles over te zetten. Uren lang zit je te speuren in je telefoongeheugen welke foto’s of filmpjes er dan misschien wel af kunnen om dan hier weer een paar nieuwe te kunnen maken. 

Maar als je vakantie dan nog anderhalve week duurt ga je dat nooit echt redden. Dat moet toch makkelijker kunnen. En dat kan nu inderdaad ook. 

Er was redding: de SanDisk IXpand Flash Drive

Voor 55 euro kochten we bij een plaatselijke elektronicawinkel een SanDisk iXpand Flash Drive. Dit is een soort USB stick met aan de ene kant de bekende USB aansluiting en aan de andere kant een aansluiting voor je iPhone of iPad. Wij kochten een stick met 32 GB opslagruimte, maar ze waren er ook in 16, 64 en 128 GB opslagruimte.

En het werkt echt super gemakkelijk. Zodra je de stick in je telefoon plugt kan je met één druk op de knop direct de bijbehorende app installeren. Vanuit deze app kun je foto’s, video’s en muziek heen en weer slepen tussen je telefoon en de stick. Zo maak je dus razendsnel en super makkelijk ruimte vrij op je iPhone of iPad om daar dan weer nieuwe herinneringen op te zetten.

Gedownloade films kijken op je iPhone of iPad

Bij thuiskomst ontdekten we nog een aantal handige functies van deze stick. Zo kun je vanaf de stick, wanneer deze in je iPhone of iPad is ingeplugd, rechtstreeks je foto’s casten naar je smart TV of Chromecast. Lekker even met z’n allen de vakantiefoto’s terug kijken op het grote scherm.

Wat ook reuze handig is, is dat je vanaf de Flash Drive video’s kan bekijken die je er thuis hebt opgezet. De Flash Drive ondersteunt populaire videoformaten als .WMV, .AVI, .MKV, .MP4, .MOV. Ideaal dus om voor een lange autorit films voor je kinderen op te zetten. 

Handig en functioneel

Door de slimme vormgeving heb je geen lang uitstekend deel onderaan je telefoon of tablet, maar klemt deze er goed en subtiel omheen. Wij waren echt enorm verrast over deze stick. Je zit niet vast aan een cloudabonnement en hoeft niet online te zijn om je data op te slaan. En als de bestanden alleen voor jouw ogen zijn bestemd kan je de Sandisk iXpand Flash Drive eenvoudig beveiligen met een wachtwoord.

Interessant voor jou?

Je kan de SanDisk iXpand Flash Drive kopen bij verschillende elektronicawinkels of makkelijk online bestellen. Kijk hier maar eens!

Winactie

Wij geven een ScanDisk iXpand Flah Drive weg. Wil jij deze winnen? Laat dan een reactie onder de post achter.

De winactie sluit op 5 oktober 2018.

SanDisk IXpand Flash DriveDit is een betaalde samenwerking.

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

40 reacties
 1. Volgens mij is dit de oplossing voor mij en mijn vriendin die werkelijk waar overal foto’s van maakt. Mooie foto’s, leuke foto’s, minder mooie foto’s, mislukte foto’s, actie foto’s, lieve foto’s noem maar op. Maar foto’s deleten laat maar met als gevolg dat alle maar dan ook alle geheugen van alle apparaten gewoon volzit met foto’s. En als ik dan eens wat geheugen vrij maak, vraagt ze naar de net weggegooide foto’s. Haar geheugen zit dus nog niet vol. En dan heb ik het nog niet over de films die onze jongste zoon op vakantie wil kijken……..niet dus. Ik kom nu nog weg met….uh foutje bij downloaden, niet gelukt etc. Nee ik denk dat externe stick van ScanDisc IXpand hier thuis goed gebruikt zal.worden en dus meer dan welkom is. Leuke actie en duidelijke uitleg van de werking van de ScanDisc IXpand

 2. Dat lijkt mij heel handig. De telefoon stroomt gauw vol met foto’s en dus weinig opslag. Zeker nu met onze tweede dochter van 2,5 week oud. Dan maak je toch meer foto’s. Het zou zonde zijn als die verloren gaan of als er geen foto’s bij kunnen door te weinig ruimte op de telefoon.

 3. Super handig! ik maak veel foto’s en zet ook vaak foto’s van mijn grote camera op mijn telefoon waardoor hij snel vol is! dit is een leuk cadeautje!

 4. Zou heel graag deze extra opslag ruimte willen winnen! Me telefoon puilt uit met foto’s van onze kleine bink. Maar ook zijn grote zus ontbreekt niet in mijn foto album. De melding geheugen vol is helaas niet iets wat onbekend is voor mij!

 5. Ja, dit lijkt mij superhandig! Heb altijd mijn iPhone vol en kan nu dus IOS12 ook niet er op zetten. Foto’s zijn mijn zwakke punt, ik kan ze niet deleten. Maar op een andere schijf zetten, zal vast wel lukken. En dan meteen de iPad leeghalen, geweldig apparaat! De Scandisk iXpand Flash Drive is erg welkom hier.

 6. Ja, dit lijkt mij superhandig! Heb altijd mijn iPhone vol en kan nu dus IOS12 ook niet er op zetten. Foto’s zijn mijn zwakke punt, ik kan ze niet deleten. Maar op een andere schijf zetten, zal vast wel lukken. En dan meteen de iPad leeghalen, geweldig apparaat! De Scandisk iXpand Flash Drive is erg welkom hier.

 7. Kijk dat nu ik nu nog eens een handige gadget! Niet meer zuinig doen met ivm beperkte ruimte of een nieuwe iPhone kopen met een enorme opslag hoeveelheid, die dan eigenlijk weer veel teveel is. Ideaal!!

 8. Dít is wat ik nodig heb! Mijn telefoon ontploft bijna met 7000+ foto’s en filmpjes van mijn dochters van 3 en 4 jaar oud. Omzetten is altijd een heel gedoe, waar ik nooit aan toe kom. Ik ga heeeel hard duimen voor zo’n fantastische Scandisk iXpand flash drive flash disk ☘️

 9. Wat een leuke, fijne maar ook super handige actie. Zo’n apparaatje is écht iets voor mij, ik heb zowel m’n IPad als iPhone echt áltijd vol en daardoor dus altijd gedoe mee.

 10. Ik schiet echt altijd veel te veel foto’s
  Maar deze zou ik zeker heeeel vaak gebruiken hoor!
  Niets zo fijn als extra opslag voor alle leuke momenten met de kinderen

 11. Héél graag! Heb 7500+ fotos op mijn telefoon staan en die is inderdaad ook bijna vol.. en dan… . Ik ben nogal panisch wat betreft het bewaren van foto’s en filmpjes.. vroeger thuis brand gehad dus van 0-8jr heb ik precies niks meer.. dus dit zou voor ons echt een hele fijne, veilige en vooral handige oplossing zijn!
  Ik ga heel hard duimen!

 12. Wat zou het fijn zijn als ik deze zou winnen. Eindelijk geen probleem meer met de opslag op mijn telefoon. Kan ik al mijn dierbare foto’s veilig opslaan

 13. Oh dat is echt super handig. Ik vind foto’s van mijn kinderen verwijderen van mijn telefoon heel moeilijk haha. Dit is een ideale uitkomst om toch alle foto’s bij me te hebben. Ik ga duimen!

 14. Herkenbaar , ik heb in Oostenrijk ook afgelopen zomer foto’s en apps verwijderen om weer foto’s te kunnen maken. Helemaal niet nagedacht over zo’n handige mobiele opslag.
  Ik maak graag kans op zo’n Scan disk flash drive.
  ( ook handig om vakantiefoto’s bij opa en oma op tv te bekijken dan )

 15. Een echte musthave voor mijn vakantie naar Peru vilgend jaar, gewoon lekker blijven foto’s schieten en deze iedere keer kunnen opslaan en terugkijken!

 16. zag deze al een paar keer liggen maar durfde het niet aan deze te kopen. Het kon haast niet zo zijn als vermeld wordt op de verpakking… Toch?
  Nu ik zo deze recensie gelezen heb denk ik er nu anders over. Ik probeer eerst mijn geluk hier, anders heb ik een goede reden om naar de winkel te gaan

 17. Haaa..! Dat zou echt iets voor mij zijn, ik heb echt altijd te veel foto’s op mijn telefoon en het geheugen zit vaak tot de nok toe vol. Maar het legen is zo lastig.. dus dan stel je het elke keer uit.
  Daarnaast ben ik huiverig om ze op mijn externe harde schijf te zetten, omdat ik eerder al mijn foto’s kwijt ben geraakt. Daarbij zaten alle baby foto’s van de kinderen. Om te janken..
  Al met al genoeg reden om mee te doen!

 18. Wauw, dat is nou echt een supergoede en handige oplossing! Het gebeurt ons zo vaak dat we toch ineens weer filmpjes en/of foto’s moeten wissen die wij eigenlijk wilden bewaren, omdat de opslag vol blijkt te zijn, maar met deze geweldige uitvinding is dat verleden tijd en hoeven we ons nooit meer zorgen hoeven te maken of we nog wel voldoende opslagruimte hebben! 🙂

 19. Wauw. Dit zou ideaal voor ons (mijn man en mij) zijn! Onze telefoons staan altijd vol met foto’s. Met twee stoere kleine zoons is een foto maken een bijna dagelijkse bezigheid.

 20. Foto foto foto. Ja dit is leuk, en dat, en daar… mmm geen opslag meer. Maar ik ga deze foto’s echt niet wissen hoor. Het merendeel van mijn foto’s van ons wondertje van 2 jaar. Ik wil het liefst alles vastleggen. Van bijzondere, tot grappige en alledaagse situaties. Wat zou dit dan ideaal zijn. Geen stress en zorgen meer om foto’s en filmpjes te moeten deleten. Dit is erg welkom

 21. Die melding heb ik n tijd niet gehad, maar de laatste tijd helaas toch weer .
  Wat zou het fijn zijn om zo’n handig apparaatje te hebben! Altijd extra ruimte beschikbaar …
  Ik doe dus heel graag mee!

 22. Oohhh dat lijkt me echt ideaal!
  Met 3 kinderen maak ik héél veel foto’s en de situatie waarin je foto’s wilt maken maar je geheugen vol zit is dus heel erg herkenbaar
  Dus ik doe graag mee!

 23. Ik doe graag mee, echt ideaal, vooral voor de foto’s, ik maak veel foto’s.
  Mijn telefoon is vaak vol van al die foto’s.
  Waag graag een kans.

  Groetjes Anneliese

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.