Eindelijk: een goed en makkelijk extern opslagmedium voor iPhone en iPad

Op vakantie waren we druk bezig foto’s en filmpjes te maken van onze zwemmende en spelende kinderen totdat het geheugen van de iPhone vol was. Natuurlijk waren we thuis vergeten de honderden foto’s die er al heel lang op stonden over te zetten op de laptop. Maar er was hulp: ik kocht een Sandisk iXpand Flash Drive. Deze redding biedt, naast opslagruimte, nog meer mogelijkheden. 

iPhone vol…

En daar sta je dan halverwege de vakantie op de camping met een vol geheugen op je iPhone, maar natuurlijk zonder laptop of PC om alles over te zetten. Uren lang zit je te speuren in je telefoongeheugen welke foto’s of filmpjes er dan misschien wel af kunnen om dan hier weer een paar nieuwe te kunnen maken. 

Maar als je vakantie dan nog anderhalve week duurt ga je dat nooit echt redden. Dat moet toch makkelijker kunnen. En dat kan nu inderdaad ook. 

Er was redding: de SanDisk IXpand Flash Drive

Voor 55 euro kochten we bij een plaatselijke elektronicawinkel een SanDisk iXpand Flash Drive. Dit is een soort USB stick met aan de ene kant de bekende USB aansluiting en aan de andere kant een aansluiting voor je iPhone of iPad. Wij kochten een stick met 32 GB opslagruimte, maar ze waren er ook in 16, 64 en 128 GB opslagruimte.

En het werkt echt super gemakkelijk. Zodra je de stick in je telefoon plugt kan je met één druk op de knop direct de bijbehorende app installeren. Vanuit deze app kun je foto’s, video’s en muziek heen en weer slepen tussen je telefoon en de stick. Zo maak je dus razendsnel en super makkelijk ruimte vrij op je iPhone of iPad om daar dan weer nieuwe herinneringen op te zetten.

Gedownloade films kijken op je iPhone of iPad

Bij thuiskomst ontdekten we nog een aantal handige functies van deze stick. Zo kun je vanaf de stick, wanneer deze in je iPhone of iPad is ingeplugd, rechtstreeks je foto’s casten naar je smart TV of Chromecast. Lekker even met z’n allen de vakantiefoto’s terug kijken op het grote scherm.

Wat ook reuze handig is, is dat je vanaf de Flash Drive video’s kan bekijken die je er thuis hebt opgezet. De Flash Drive ondersteunt populaire videoformaten als .WMV, .AVI, .MKV, .MP4, .MOV. Ideaal dus om voor een lange autorit films voor je kinderen op te zetten. 

Handig en functioneel

Door de slimme vormgeving heb je geen lang uitstekend deel onderaan je telefoon of tablet, maar klemt deze er goed en subtiel omheen. Wij waren echt enorm verrast over deze stick. Je zit niet vast aan een cloudabonnement en hoeft niet online te zijn om je data op te slaan. En als de bestanden alleen voor jouw ogen zijn bestemd kan je de Sandisk iXpand Flash Drive eenvoudig beveiligen met een wachtwoord.

Interessant voor jou?

Je kan de SanDisk IXpand Flash Drive kopen bij verschillende elektronicawinkels of makkelijk online bestellen. Kijk hier maar eens!

SanDisk IXpand Flash DriveDit is een betaalde samenwerking.

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 32 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.