Doeltreffende behandeling tegen luizen en neten (in 10 minuten ben je er vanaf!)

Gisteren zijn de laatste scholen weer begonnen. Ondanks dat we echt een heerlijke zomer (vakantie) hebben gehad ben ik ook blij dat de kinderen weer naar school zijn. Afgezien van alle verplichtingen is de rust, reinheid en regelmaat ook wel weer fijn. Ze hadden alle drie heel veel zin om weer naar school te gaan en mama kan weer fijn aan het werk…

Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar was er alweer een oproep voor luizenmoeders. Deze zeer gewaardeerde taak door mij als moeder (ik ben echt heel blij dat er moeders zijn die dit doen) laat ik aan mij voorbij gaan. Ik heb andere kwaliteiten.

Bij aankomst op school hingen de luizenzakken alweer klaar. Gewassen en klaar voor het nieuwe schooljaar. Nu de scholen weer begonnen zijn worden de kinderen massaal gecontroleerd op hoofdluis. Omdat hoofdluisbesmetting meestal na de vakanties voorkomt wil ik jullie meteen wijzen op een zeer doeltreffend en veilig product om zo snel mogelijk van luizen en neten af te zijn.

Luizen en neten? Vervelend en tijdrovend!

Het is namelijk zo dat de meeste hoofdluisuitbraken na een vakantie voorkomen. Dit komt voornamelijk door de nalatigheid van ouders wanneer er hoofdluis is geconstateerd. Als je twee weken elke dag kamt kun je alle hoofdluizen verwijderen. Maar de eitjes blijven lange tijd achter en die moeten ook verwijderd worden. Als je als ouder dit vergeet te doen, dan blijft de hoofdluisbesmetting voortduren…

Voor hoofdluis heb ik echt een fobie en ik krijg spontaan jeuk als ik eraan denk. Ooit hebben wij een keer luizen gehad en ik vond het vreselijk. Niet zozeer omdat het vies is, want het heeft juist niks te maken met slechte hygiëne, maar meer omdat ik er maar niet vanaf kwam. Je hebt er gewoon onwijs veel werk aan als je kind luizen krijgt en het is nog besmettelijk ook. Alsof je het als moeder al niet druk genoeg hebt krijg je het dan extra druk door te kammen, haren te wassen en heel veel beddengoed en kleding te wassen. Het is zo tijdrovend… Vreselijk! Daarom wil ik het echt voorkomen.

De nadelen van de huidige luizenshampoo’s

Als je dan eenmaal luizen geconstateerd hebt is het verstandig je kind(eren) een passende behandeling te geven om er zo snel mogelijk vanaf te zijn. Het RIVM adviseert bepaalde bestrijdingsmiddelen te gebruiken op basis van Dimeticon omdat hiertegen geen resistentie kan ontstaan. Het nadeel daarvan is dat ze vaak niet werken in één behandeling en ze zijn minder effectief tegen neten.

Zo val je van de regen in de drup en kom je niet verder met de behandeling. De meeste shampoo’s die het RIVM adviseert op basis van Dimeticon zijn ook nog eens giftig. Dimeticon kan huidirritatie, overgevoeligheid en sensibilisatie als bijwerkingen hebben. En daarbij: deze middelen zijn ook nog eens licht ontvlambaar! Er zijn al meerdere slachtoffers gevallen met brandwonden en verminken in het gezicht. De voorgeschreven producten van het RIVM hebben dus meer nadelen dan voordelen.

Maar wat dan? Wat als je kind luizen heeft?

Licener is aan de slag gegaan met een nieuw product en wil het RIVM en de GGD laten zien dat er een betere optie is. Het nieuwe product is ontwikkeld in een laboratorium genaamd Pronova. Bij dit laboratorium ligt de focus o.a. op het bestrijden van luizen en neten. Licener heeft een product wat is gebaseerd op het natuurlijke NEEM extract. Met een simpele behandeling ben je 100% van je luizen en neten af. Pijnloos en ongevaarlijk! En dat is alles wat ouders willen. Een complete behandeling duurt slechts 10 minuten. 

Voordelen van Licener:

 • Een complete behandeling in 10 slechts minuten
 • 100% van je luizen én neten af
 • Niet giftig
 • Niet ontvlambaar
 • Makkelijk uit te spoelen
 • Nawassen is niet nodig
 • Vandaag voor 17:00 besteld, de volgende werkdag gratis in huis!
 • Nakammen overbodig, slechts nodig om de dode luizen en neten eruit te halen.

Licener Luizenshampoo

Doeltreffende behandeling

Zijn er dus luizen en neten geconstateerd bij je kind? Dan raad ik je echt aan deze shampoo te gebruiken. In de huidige luizenshampoo’s schuilt een groot gevaar en de werking is ook niet 100% bewezen. Licener brengt hun product rechtstreeks onder de aandacht op basisscholen. Het kan dus zijn dat de luizenmoeder / de school je bij het constateren van luizen en neten meteen al adviseert om het product van Licener te gebruiken. Wordt dat nog niet geadviseerd? Laat de luizenmoeders van jouw school dan dit bericht lezen om voortaan een goed advies uit te kunnen brengen! Bestel Licener vandaag nog op Licener.nl.

Deze winactie is verlopen!

De winnaars zijn: Lisanne Bons, Denise, Marieke en Femke Broens (zie reacties hieronder).

doeltreffende behandeling luizen

Dit is een betaalde samenwerking.

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

102 reacties
 1. Dat lijkt me super handig om in huis te hebben. Mijn dochter heeft nog nooit luizen gehad maar voor het geval dat. Dan kunnen we meteen aan de slag

 2. Oh ik hoop dat we dit jaar de luizen overslaan…. Maar met een meisje met lang haar ga ik het betwijfelen Dus Licener komt vast van pas!
  En anders wel d’r vriendinnen.

 3. Als nieuwe basisschool moeder, zonder ervaring met luizen lijkt me deze shampoo een uitkomst! Want inderdaad extra tijd voor extra was enzo is hier in huis niet echt aanwezig! Hopelijk komen we deze eerste periode op school luisvrij door maar je weet het maar nooit natuurlijk! Dus graag deze shampoo!!!

 4. Ooh dat zou fijn zijn om te winnen!
  Dochterlief gaat naar de peuterspeelzaal, volgend jaar naar basisschool en het is erop wachten tot ze ook met luizen thuis komt. Ik zou het heel fijn vinden om zo’n pakket klaar te hebben staan.

 5. Als nieuwe basisschool moeder heb ik nog geen ervaring met luizen! Deze shampoo in huis hebben is waarschijnlijk wel goed! Want hoe zeer ik ook hoop dat de luizen aan ons voorbij gaan zal dit vast niet zo zijn. En zoals je al zegt tijd voor extra was en extra werk hebben we helaas niet! Dus graag deze shampoo voor onze grote basisschool meid!!

 6. Ik heb een dochter met een dikke bos krullend haar en ze heeft 1x luizen gehad. Wat een strijd de hele week kammen! Dus ik ben heel blij met dot product!!!

 7. Graag wil ik dit proberen. Mijn dochter heeft nu al 8x luizen gehad binnen een jaar. Heb van alles geprobeerd. Kammen kammen kammen….pff het kost zo veel tijd. Direct na de vakantie was het weer raak….

 8. Hey lieve mams,

  Ik sta zelf in het onderwijs bij de hele kleine patatjes, 2,5jaar en ook wij hebben elk schooljaar deze kriebelbeestje op bezoek.
  Ik ben dan ook heel benieuwd om deze nieuwe shampoo te proberen of aan te raden!
  Alle hulp is welkom als zo’n klein hoofdje zoveel bezoek krijgt…

  Lieve groetjes,
  Jessica

 9. Ja heel graag zou ik deze anti luis shampoo willen proberen. Wat een ellende die luis. Mijn dochter van 6 heeft het loose hair syndroom. Dat betekent dat het haar heel broos en breekbaar is. Ik mag het haar maar 1x per dag kammen. Anders te veel kale plekken. Dus dit zou een uitkomst zijn voor haar. En waar ik telkens bang voor ben is dat ze hoofdluis krijgt en het ook nog echt krijgt ook. Dus ja ik doe mee.
  Groetjes Hanneke
  Moeder van Saar en Siem

 10. Ow graag!! 1x in huis gehad en krijg er nu alweer jeuk van. Mijn dochter heeft veel en dik haar dus je weet hoe dat gaat met kammen.
  Dit lijkt mee een uitkomst!!!

 11. Alleen bij het lezen van dit artikel krijg ik al
  Jeuk op mijn hoofd! Vorige jaar heeft mijn dichtend luizen gehad en daarbij kreeg ik het zelf ook! Duurde ook ff voordat we er vanaf waren. Dit zou een uitkomst zijn!

 12. Dit klinkt goed!! Heb net deze week de XT luis lotion weer uit de kast gehaald, want de kriebelbeestjes waren hier na de vakantie weer aanwezig. Ik zou graag deze shampoo op voorraad hebben willen staan!

 13. Ow please!!! Hier heerst om de zoveel tijd een ernstige luizen plaag & niets erger dan die half uur in de lotion ( wat in mijn ogen niets eens werkt) Ik duim heel hard mee.

 14. Ik heb het gelijk besteld! Mijn zoontje is sinds deze week begonnen op de basisschool en morgen hebben ze luizencontrole :-0
  Ik check hem regelmatig maar heb nooit er iets tegen voor in huis terwijl ik er al de kriebels van krijg bij het idee dat een van mijn kinderen luizen zal hebben. Dan wil je er toch meteen wat aan doen! Dus nu maar alvast besteld maar ik doe ook graag mee met de winactie!

 15. Dit is iets voor mij. Ik ben wel luizenmoeder op school en als ik tijdens een controle bij iemand luizen vind blijf ik daarna zelf ook krabben. Ik heb zelfs al een keer luizenshampoo gekocht omdat ik maar bleef denken “stel je nou voor dat er wel 1 overgesprongen is?”. Ik krijg jeuk van beestjes haha

 16. Graag! Bij mijn jongste zoon is vandaag in de klas het hoofdluisalarm al weer afgegaan hoor! Dit klinkt wel echt als een topspulletje! Wil ik graag proberen.

 17. Nou lijkt me heel fijn met mijn dochter haar mooie lange lokken! Ik weet hoe het is om als kind luizen te hebben en dat is verschrikkelijk!

 18. Ooo klinkt heel goed! Zou het voor de zekerheid in huis willen hebben. Want net zoals jij word ik al helemaal panisch bij de gedachte!!!! Net weer mailtje gehad dat ze gespot zijn in de klas…..give me some help!!!!!

 19. Ik zou wel graag pakket willen winnen me dochter heeft nu 1 keer luizen gehad en dat was zooooo gedoe gelukkig kwam ik er na 1 dag achter alleen had ze mij al besmet ermee dus konden we samen aan de gang nu ik ook nog eens bijna uitgerekend ben van nummer 2 ben ik echt helemaal panisch voor nog een besmetting dus zou ideaal zijn als we winnen en ze krijgt het nog een keer dan kan ik gelijk met 1 behandeling er vanaf zijn

 20. Ja, als juf ben ik hier toch een beetje panisch voor. Bah. Als een kind het is de klas heeft dan krijg ik zelf ook jeuk. Een pakketje thuis hebben is altijd fijn zodat ik manlief en kind niet ook besmet of dat we het in ieder geval direct kunnen oplossen.

 21. Hi Linda,

  Net als alle andere moeders ben ik ook erg benieuwd! Mijn dochter is net 2 dagen naar school en hoooooooop dat er niet luizenvriendjes mee naar huis komen ik ben benieuwd naar de shampoo ‍♀️

 22. Ik krijg net als jij al de kriebels als ik aan luizen denk. Mijn dochter van 4 heeft super mooi lang haar, maar niet het geduld om elle lang te wassen en te kammen. Dolgraag wil ik flesje winnen

 23. Ja ik zou heel graag eens dit product willen testen.
  Op de school van mijn dochter is het een strijd tegen de luizen die maar niet gewonnen wordt.
  Het hele jaar door gaat het de school rond.
  Hopeloos….moedeloos wordt je er van.
  Ik heb al verschillende producten geprobeerd maar het perfecte nog niet gevonden.
  Ik zou dus graag licener willen proberen.

  Groetjes van een luizenmoeder

 24. Heel graag! Mijn dochter is eindelijk luisvrij geworden tijdens de vakantie, ze heel lang en dik haar en ben dagelijks bezig met kammen. Dit zou ideaal zijn om haar het schooljaar luisvrij door te komen

 25. Omg jaaa dit WIL EN MOET ik hebben!!!! Vanaf dat ze naar school ging, ze wordt bijna 5, ben ik altijd bang dat ze thuis komt en zegt ” mama ik heb luizen!” Met dit in huis zal mijn angst zeker afnemen. Ik heb het zelf gehad op de middelbare school en toen waren ze zo groot alsof ik een dierentuin in mijn haren had zitten. Dus je snapt waarom ik zo angstig ben…. nu duimen maar

 26. Hoi oh ik zou zo graag 1 willen winnen voor 1 van mijn kinderen
  Ik heb alle middelen al geprobeerd en niks maar dan ook niks werkt. .wordt er echt gek van! !mijn dochter heeft ze al bijna 9 maanden ben nog bezig met bestrijden. .help! !

 27. Wauw dat Zou een uitkomst zijn. We dachten er net vanaf te zijn…. hebben 4 weken gekamt, gaan ze weer naar school begint de ellende weer opnieuw……

 28. Jaaaa kom maar door zou erg graag een pakketje willen winnen. Mijn dochter is erg gevoelig voor luis en zodra er 1 het heeft in de klas is zijn ook altijd de pisang.

 29. Dat zou ik graag willen winnen. Als wel luizenmoeder 1e dag na de vakantie al weer luizen geconstateerd op school helaas. Maar we gaan voor een luizennvrij jaar natuurlijk. Over 2 wkn weer controle en hopelijk weg bij diegene die ze hadden. Maar geen garantie natuurlijk. Zou super zijn om ouders ook te adviseren deze shampoo te gaan gebruiken.

 30. Heel graag zou ik willen winnen. Mijn dochter heeft heel erg lang (lees 70 cm)haar en het duurt eeuwen voordat ik er klaar mee ben. Dus heel graag!!

 31. Kom maar op met zo’n pakketje! Mijn kinderen hebben nog nergens last van maar nu is het mijn beurt als onderwijsondersteuner én moeder met deze nieuwe huisgenoten in mijn haar! Hoe eerder in huis, hoe beter

 32. Oh deze wil ik wel testen! We hebben er nu geen last van. Maar de besmetting op school lijkt wel chronisch. En wat jij schrijft herken ik zo, het is zo tijdrovend.. kammen kammen en nog ns kammen. Het hele gezin. De middeltjes die wij hadden werkten niet voldoende. Ik denk dat dan niet alle neten gedood worden, dus zit je na een tijdje weer in de ellende..,

 33. Klinkt helemaal super!! Mijn zoontje zit in groep 2 en ben er al vaak bang voor geweest. Gelukkig nog nooit gehad!! Maar komt regelmatig voor op school dus ben graag voorbereid!! Want inderdaad.. krijg de kriebels al alleen maar door er over te praten

 34. Zeer welkom
  Zeker nu er elke keer op school en bij de naschoolseopvang luizen zijn
  Heb graag dit product alvast thuis in de kast staan

 35. Klinkt helemaal super!! Mijn zoontje zit in groep 2 en heeft het gelukkig nog nooit gehad! Maar op school komt het regelmatig voor dus ik wil wel goed verbereid zijn. Want ik krijg al de kriebels, als ik er alleen nog maar over praat

 36. Mijn dochter heeft sinds dat ze op de middelbare school zit (ze zit nu in de 3e) continu hoofdluis.
  Ik heb al van alles geprobeerd. En kam al heel lang om de dag. Dan denk ik dat ze er vanaf is en prompt zitten ze er weer…. zo af en toe besmet ze haar zusje en mij ook. Mijn jongste dochter en ik zijn er altijd weer snel vanaf, maar bij haar blijven ze continu terug komen.
  Hellup! Ik ben echt ten einde raad en hoop dat ik dit product win zodat we eindelijk korte metten kunnen maken met de hoofdluis!

 37. Hoi zal graag 1willen heb een dochter van 5,5 met supper lang haar en nu de 2week al luizen alarm aan niet in haar Klas maar wel 3 klassen er voor en als ze daar zitten kommen ze ook bij haar dus ik zal deze heel graag testen en ik heb zo het iedee dat ik hem hard nodig heb ,geënterde waarom maar ik denk dat ze dit jaar de dans biet zal ontsnappen al hoop ik het wel dus kom maar op dan ben ik vast voor berijd en ook op me zelf ik heb okk lang haar en ook zal ik het Door geven an de luizenmoeders op school

 38. Nou, ik kan het wel gebruiken, vandaag gebeld door school dat mijn dochter luizen heeft…ik had niet de Licener klaar staan maar wel een ander product. Dus daar mee aan de weer gegaan, over 9-10 dagen herhalen. Hopelijk is het dan weg. Dit had ik nog niet gelezen, ik ga wel zorgen dat ik dit klaar heb staan mocht ik het niet winnen…

 39. Lijkt me een goed product ,ik wil hem graag uitproberen.. ik ben zelf kapster en heb zelf een kapsalon dus kom er regelmatig mee in aanraking, daarbij ben ik luizenmoeder op de school van mijn kinderen, en hier heerst ook echt een luizenprobleem voornamelijk zijn het altijd dezelfde kinderen maar ook doordat de ouders er niks aan willen doen.. als ik ze dus op jullie product kan attenderen waarmee ze dus in 10 min klaar zijn wellicht dat ze er dan zelf ook een x wat aan willen doen!! Zij blij,ik blij en vooral de kinderen blij!!
  Ik zeg “win,win” situatie

 40. Graag!!
  Tot 2x toe op vakantie dit jaar……gek werden we ervan
  Nu deze week begonnen op school….je raad het al……
  Ze zijn weer geconstateerd dus nu uit voorzorg de stinkende shampoo gebruikt,kammen kammen kammen
  Ben benieuwd….Zou dit als voorzorg al in huis willen hebben!

 41. Net 3 dagen basisschoolmoeder en mijzelf meteen opgegeven als luizenmoeder. Brrrr wat zou ik griezelen van die dingen bij mijn eigen kinderen! Dan maar zorgen dat ze zo min mogelijk op school zijn. Maar een potje hier in huis zou erg fijn zijn!

 42. Ja wil ik als luizenmoeder wel winnen! Hoop het overigens niet nodig te hebben, maar ergens zal ik het wel kunnen testen dit jaar. We vinden elk jaar wel wat.

 43. mn dochter nooit ergens last van gehad zat toen de zomer.vakantie begon helemaal.onder zes weken.Lang er tegen.gestreden twee keer per dag kammen ..alles.uitwassen ..eindelijk net.voor.school zou starten was.ze.luis vrij.maar school.begint weer en.mw heeft ze weer ..Baal als.een.stekker nu mondwater en azijn gebruikt ook.voorzorg bij mezelf ..en.omdat ze er nogal mee zit dus k.wil.wel proberen

 44. Ja heeeeel graag! Als moeder en als juf zijnde wil ik graag weten of dit werkt zodat ik,bij goede resultaten, Licener kan aanraden! #Strijdtegenluis

 45. Ik wil dit wel winnen…. heb 2 meiden en altijd luisjes…. Nu 3 weken naar school en allebei al behandeld….
  Ik vind het echt verschrikkelijk… en zielig voor de meiden.

 46. Kan het bijna niet geloven, zal het echt, na alle merken te hebben geprobeerd en al het kammen? Wil het heel graag uit proberen! We zijn thuis allemaal
  Groet Marieke

 47. Super tip en zou er graag kans op maken daar me zoon een mega bos haar heeft en ik af en toe niet meer zie ..
  Kwam maar terug werd er gek van.
  Dus word nu al gek met de gedachte hij dalijk weer thuis kom met luizen…

 48. Ja zucht ik weet er alles van. Vaak hebben wij iedere keer de pech dat er 1 van de kids besmet is na de schoolvakanties. En tja, dan wordt hier het hele huishouden behandeld hoor! En dat zijn 4 meiden met behoorlijk dik haar!
  Je snapt dat dat hier ook altijd drama is. En al die zooi is super vet die ik ooit heb gebruikt, wat me daarna nog liters shampoo kost, om het enigzins een beetje te ontvetten. Dat kost me een geld, naast iedere keer die dure flessen. Want ja, bij 1 luizenbesmetting in huis, heb ik al gauw 3 a 4 flessen nodig met al die kids en dat dikke haar.
  Bij een (hopelijk niet) volgende besmetting zal ik deze Licener zeker eens proberen, zie er veel voordelen aan en ik kon het nog niet. Enne deze dan winnen is natuurlijk nog een grotere uitkomst!

  Hopelijk roeien we die beestjes ooit eens helemaal uit!

  Groetjes Denise

 49. OOO klinkt echt ideaal, vroige keer uren bezig geweest met mijn dochtertje, eerst kammen toen wassen, weer kammen behandeling herhalen ;-( dus ik doe graag mee.

 50. Dit goedje lijkt me ideaal. Heerlijk om doeltreffend te zijn zonder dat ik een paar weken de lange haren van mijn twee dochters door hoef te ploegen met zo’n kammetje

 51. Ik wil zo graag dit proberen. Mijn dochter heeft minimaal 4x per jaar hoofdluis. Er zijn 2 meisjes in haar klas die nog nooit luis-vrij zijn geweest en daar heeft mijn dochter nu heel veel last van. Ik ken dit product nog niet maar wil het dolgraag proberen.

 52. Oh ik doe graag mee. Mijn dochter gaat binnenkort naar school en ik zou het graag voor de zekerheid alvast in de kast hebben willen staan!

 53. Als juf van kleuters zou het zo fijn zijn om dit pakketje te winnen en….meteen met voorlichting aan de ouders te beginnen!
  Zou superfijn zijn!

 54. Ik doe super graag mee voor mijn twee bengeltjes. Jongetje van bijna 7 wat in groep 3 gestart is en een meisje van 2,5 dat binnenkort mag starten op een peuterklasje. Heel fijn om dan Alvast thuis voorbereid te zijn. Wij zijn tot nu toe de dans ontsprongen met de kinderen en luizen en wist daarom ook niet veel van de middeltjes af. Ik vond het dan ook erg schokkend om te lezen dat sommige middelen zo schadelijk kunnen zijn. Fijn dat hier nu een alternatief voor is want iedereen wilt toch het beste voor hun kindjes

 55. Heel graag zou ik deze shampoo willen winnen. Vorig jaar voor het eerst bij mijn dochtertje een luizen explosie gehad. Ze heeft erg lang haar dus we hebben vele, vele, vele uren gekamd. Als dat makkelijker kan, dan heel graag.

 56. Ik ben zelf luizenmoeder op school. Het is echt een crime die onverslaanbaar lijkt, doordat er altijd mensen zijn die hun kinderen niet effectief behandelen. Te veel werk, te duur, te weinig tijd, niet melden vanwege schaamte enz enz. Ik zou graag dit produkt van Licener willen testen. Het lijkt de ideale oplossing te zijn.

 57. Oh ja, we gaan over een paar weken voor het eerst naar school, dus dit lijkt me ideaal. Ik heb nog werkelijk geen idee wat we tzt in huis moeten halen… Graag zou ik willen winnen!

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.