De oplossing voor stoppen met nagelbijten

Zevenentwintig jaar lang heb ik nagels gebeten. Tot grote ergernis van mijn ouders destijds. Allerlei middeltjes hebben ze geprobeerd om mij eraf te krijgen. Ik kreeg stickerkaarten en cadeautjes maar niks was blijvend. Zelfs door het bekende middeltje Byte-X beet ik heen. Uiteindelijk hebben ze het maar zo gelaten en ik beet rustig door. Toen ik ging trouwen liet ik nepnagels zetten en verder had ik er zelf niet zoveel problemen mee.

Het goede voorbeeld geven

Ik ben begonnen met nagelbijten toen ik in groep 1 zat. Mijn juf beet ook nagels en tja… ze gaf het ‘goede’ voorbeeld. Met mij waren er vele andere klasgenoten die dat ook deden. En zo is het een gewoonte geworden. Helaas namen mijn kinderen deze gewoonte ook van mij over. Ze gingen ook nagels bijten. Ik zou toch beter moeten weten… Vorig jaar is mijn zoon van de een op de andere dag gestopt. Hij heeft veel discipline en als hij wat doet, doet hij het ook goed. Hij was er dus in no time vanaf. Dochterlief en mama helaas nog niet.

Lelijk en vies

Naast dat afgekloven nagels er gewoon heel lelijk en onverzorgd uitzien is het ook heel vies en onhygiënisch.

Onderzoek leert dat maar liefst 26% van de bevolking nagels bijt.

Er zijn natuurlijk genoeg redenen om het niet te doen. Het ziet er onverzorgd uit. Het geeft een onzekere indruk. En het is enorm onhygiënisch. Wist je bijvoorbeeld dat nagels vaak vuiler zijn dan een wc-bril? Hoogste tijd om ermee te stoppen. Maar hoe leer je nagelbijten af?

Bron: Raylex

Stoppen met nagelbijten

Tja, als je al vijfentwintig jaar nagels bijt, hoe kom je er dan vanaf? Een tijd geleden kreeg ik het product Raylex opgestuurd. Ik was sceptisch; zou dit dan wel werken? Niet geschoten is altijd mis dus ik probeerde het en smeerde het meteen bij mijn dochter op haar nagels. We hebben het geweten… binnen vijf minuten stonden we allebei misselijk boven de gootsteen. We hadden de smaak van Raylex allebei ervaren. Wat een ontzettend vies en bitter spul. De smaak krijg je ook niet zomaar even uit je mond.

Geloof het of niet maar we zijn gestopt met nagelbijten. Van de een op de andere dag. Met behulp van Raylex en de app van Raylex. Ik kan eindelijk zeggen dat ik trots ben op mijn nagels. Ik moet er wel nog aan wennen hoor maar het ziet er zoveel mooier uit. En voor het eerst in mijn leven heb ik nagellak op. Omdat ik het nu mooi vind staan! Dochterlief is er ook vanaf. Wonderbaarlijk genoeg werkt Raylex dus écht.

In 5 stappen stoppen met nagelbijten

 1. Zorg dat je echt overtuigd bent om te stoppen.
 2. Breng 1 á 2 keer per dag Raylex® aan op je nagels.
 3. Download de Raylex® app. De app geeft je handige tips en weet je ervan te overtuigen om niet aan je nagels te bijten.
 4. Bedenk vooraf een beloning voor jezelf.
 5. Overtuig andere nagelbijters om ook te stoppen. Hierbij!!!

Download de app, koop Raylex en je bent zo van nagelbijten af. Te gebruiken voor kinderen vanaf 3 jaar.

In deze blogpost staan affiliatie links.

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

3 reacties
  1. ook ik beet dwars door bytex heen ,heel mijn leven heb ik al van die vieze korte stompjes .
   het heeft me heel wat geld gekost aan kunstnagels ( en mooi dat ik het vond) zelfs dat was tijdelijk , mijn nagels werden nog zachter en beet alles er weer af ,zelfs de velletjes tot bloedens toe .

   nu gebruik ik raylex en viessssss dat ik het vind , na 2 weken heb ik ja ja echt waar Nagels
   Stevige nagels en gezonde nagelriemen , ik heb er weer plezier in om mijn handen te verzorgen.

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.