Bioscooptip voor de zomervakantie: de Kleine Heks (+ winactie)

Het is zomervakantie en snikheet. Waar kan je beter vertoeven dan in de bioscoop? Lekker relaxen, filmpje kijken mét airco. Deze zomer draait er ook nog eens een hele leuke film: de Kleine Heks. Bezoekster Gerdi ging samen met haar dochter naar deze film. In deze blog laat ze weten wat ze ervan vindt én jij kunt kaartjes winnen om ook lekker koel naar de biscoop te gaan!

Een middagje bioscoop: de Kleine Heks

De Kleine Heks woont samen met haar raaf Abraxas diep in het bos. Ze is pas 127 – wat nog heel jong is voor een heks – en mag nog niet naar het grote heksenfeest op de Bloksberg. Maar de Kleine Heks wil heel graag dansen met de andere heksen en rondjes vliegen op haar bezemsteel, dus ze besluit er stiekem heen te gaan. Als ze wordt betrapt mag ze alleen terugkomen als ze binnen één jaar alle spreuken van het grote magische boek uit haar hoofd leert. De Kleine Heks oefent dagenlang op de gekste heksenspreuken, haalt heel wat streken uit en rolt van het ene avontuur in het andere met Abraxas en haar vriendjes Thomas en Fietje. Lukt het haar alle toverspreuken te onthouden en iedereen in het bos te overtuigen dat ze de állerbeste is? Een film naar de wereldwijde bestseller van Otfried Preußler.

De Kleine Heks bioscoopfilm
Bezoekster Gerdi gaat gezellig met haar dochter naar de film!

Wat vinden wij van de film?

Samen met Benthe mocht ik naar de nieuwe bioscoopfilm de Kleine Heks. Bij binnenkomst stond een groot bord waar je hoofd doorheen kon steken om een foto van de Kleine Heks te maken met je eigen gezicht, super leuk bedacht! 

Natuurlijk namen we een lekkere bak popcorn mee naar binnen en wat te drinken, want dat hoort er wel bij! De Kleine Heks laat het verhaal zien van een lieve heks die het liefst bij de grote heksen wil gaan horen. Stiekem is ze vooral heel lief en helemaal geen standaard heks. Een mooi verhaal die laat zien dat ook pestkoppen het meestal ook niet gemakkelijk hebben thuis. 

Benthe zat helemaal in de film en vond sommige stukjes best spannend. Vooral aan het eind als het verhaal zich afsluit zijn er wat spannende scenes. De kleine heks moet namelijk kinderen veranderen in stenen, maar hoe de kleine heks dit oplost moeten jullie echt zelf gaan bekijken!

De kleine heks is een echte aanrader voor meisjes tussen de 4 en 12. Bijvoorbeeld op een regenachtige dag in de zomervakantie of wanneer het snikheet is want AIRCO!

Winactie

Deze winactie is verlopen. De winnaars zijn: Kelly Aarts en Wilma Post.
Heel veel plezier ermee!

 

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

37 reacties
 1. Ja leuk! Stiekem zijn mijn 2 meiden af en toe ook een paar kleine heksjes dus de film de kleine heks lijkt ons erg leuk! Enne op dit moment vindt mama alles met airco een goed idee

 2. Oooh dat zou onze dochter super leuk vinden! Ze is dol op dit soort films, en ook vindt ze het heerlijk om voorgelezen te worden! We gaan dus hard duimen ☺️

 3. Oh yessss, dit zou mijn meisje echt super graag doen, lekker samen met mama naar de bioscoop. Want die vindt dit stiekem ook een leuke film 😀

 4. Yessss wij willen wel! Ook heel graag omdat peuter mee kan, gezien de kijkwijzer AL. En ook de twee grote kinderen lijkt dit een superleuke film. Plus kom maar door met die airco!!!! Ik zeg win win win!

 5. Ja super leuk! Hier gaan we met de 2 dochters altijd graag naar de film en laat de kleine heks nu toevallig op het verlanglijstje staan!

 6. Dat lijkt me een hele leuke film om met mijn 6-jarige dochter naar toe te gaan.
  En met die temperaturen van nu, ook heerlijk om in een bioscoop met airco te mogen vertoeven!

  Maar het verhaal kennen we nog niet dus met het boek zouden we ook heel blij zijn.

 7. Lijkt me super leuk een middagje naar de film, afgelopen middag hebben we thuis nogal futloos op de bank gehangen, en middagje naar de film is echt veeeeeel leuker!

 8. Dat zou super leuk zijn, mijn dochter Fenne wordt 6 aug geopereerd (neusamandel en buisjes) waardoor ze 2 weken niet mag zwemmen. Dus dan zou dit een heel leuk uitje zijn in de zomervakantie!

 9. Een beetje verkoeling en een leuke film kunnen we wel gebruiken!
  Leuk uitstapje aangezien we pas over 4 weken vakantie hebben!

 10. O daar wil ik wel samen met mijn dochter heen. Even lekker samen zonder broer en papa om ons heen☺️. Op tv deze vakantie is er vooral veel sport om te kijken⚽️‍♂️. Dus samen naar deze film zou ons reuze leuk lijken!

 11. O daar wil ik wel samen met mijn dochter heen. Even lekker samen zonder broer en papa om ons heen. Op tv deze vakantie is er vooral veel sport om te kijken⚽️‍♂️. Dus samen naar deze film zou ons reuze leuk lijken!

 12. Oh leuk, ik ben nig nooit samen met de kinderen naa4 de bios geweest. De oudste is 6 jaar en de 2de wordt in augustus 5. Dit zal een leuk verjaardagscadeautje zijn.
  Groet Tetsje

 13. O daar wil ik wel samen met mijn dochter heen. Even lekker samen zonder broer en papa om ons heen. Op tv deze vakantie is er vooral veel sport om te kijken⚽️‍♂️.. Dus samen naar deze film zou ons reuze leuk lijken!

 14. O daar wil ik wel samen met mijn dochter heen. Even lekker samen zonder broer en papa om ons heen. Op tv deze vakantie is er vooral veel sport om te kijken‍♂️⚽️. Dus samen naar deze film zou ons reuze leuk lijken!

 15. Leuk dus om met onze oudste kleindochter van 6 jaar naar toe te gaan 🙂 Ik doe graag mee
  Gezellig een middagje weg met mama en oma

 16. Wat een super leuke film. Mijn kinderen spelen regelmatig dat ze tovenaar of heks zijn en kunnen wel weer wat nieuwe heksen inspiratie gebruiken.

 17. Een bezoekje aan de bios vinden mijn meiden altijd een groot feest. Met hun 5 en 8jaar vallen ze perfect in de doelgroep dus ik denk dat ze het een hele leuke film zullen vinden. De oudste leest graag de boeken vd kleine heks dus van haar weet ik zeker. Inderdaad een ideaal uitje met dit warme weer.

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.