Hema gaat ook genderneutrale kinderkleding verkopen

Naast het Britse kledingmerk John Lewis gaat de Hema nu ook genderneutrale kleding voor kinderen verkopen. Hiermee zij ze de eerste winkelketen in Nederland die de geslachtsaanduidingen schrapt van de kinderafdeling.

De termen ‘jongen’ en ‘meisje’ zullen eind dit jaar verdwijnen uit de verpakkingen en labels van kinderkleding. Bij 300 van de 700 Hema-filialen zijn de jongens- en meisjesafdeling gefuseerd tot ‘Kids’.

Lees ook: Alice (5) wil graag coole kleren voor meisjes

Een 10-jarig meisje had een Facebookbericht naar de Hema gestuurd, waarin ze vroeg om stoere meisjesondergoed. Ze vond het niet leuk om altijd maar onderbroeken met hartjes aan te moeten. En zo kreeg de winkel nog wel meer verzoekjes om stoere kinderkleding binnen. Trevor Perren, inkoopdirecteur van de Hema: “Meisjes die wel houden van roze jurkjes hoeven niet bang te zijn dat die zullen verdwijnen. We voegen er gewoon stoere meisjeskleding aan toe.”

Kritiek

Toch kwam er veel kritiek op de kleding bij het bedrijf John Lewis, die Hema voor was. Het zou onnodig zijn, want jongens mogen toch ook heus roze aan. Zo’n wijziging in de verpakking en in de label van de kleding zou niet veel verschil maken.

Voorstanders van de genderneutrale kleding denken wel dat het een positief effect zal hebben. Kinderen zouden minder snel gepest worden als ze ‘andere’ kleding aan hebben.

Zou jij genderneutrale kleding kopen voor je kinderen?

Bron: Volkskrant – Bron hoofdafbeelding: Flickr

Marian Alons

Journalist, organisator, kinderwerker, een mensenmens (wat dat ook mag zijn) en liefhebber van paars, nagellak, de natuur en 'de kleine momentjes in het leven'.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.