Foto van Brits jongetje met gezichtsafwijking van Instagram verwijderd

Britse mama Charlie Beswick roept haar volgers op Instagram om zich uit te spreken over de gerapporteerde en verwijderde foto van haar zoontje Harry. Hij heeft het Goldenhar Syndroom en daardoor heeft hij een gezichtsafwijking.

Haar zoontje Harry mist zijn linkeroog en heeft daarvoor een kunstoog. Dagelijks blog de moeder over Harry en over haar andere zoon. Ze plaatst veel foto’s op de sociale mediakanalen. Eén foto die ze deelde werd gerapporteerd door een volger. Het was een foto waarbij de jongen zijn prothese-oog was vergeten in te doen.

Schaam je!

Instagram was het eens met de volger die de foto rapporteerde en verwijderde de foto. Moede Charlie laat het er niet bij zitten en komt in actie. Op Twitter deelt ze het voorval en vraagt ze om bijval.

Lees ook: Pas bevallen moeders liggen onder vuur op Instagram

Inmiddels staat de foto weer online, maar Charlie heeft geen bericht gehad van Instagram. Bij de foto plaatst ze de tekst: “Het is zijn gezicht. Als je het aanstootgevend vindt, scroll dan verder. Schaam je!”

https://www.instagram.com/p/BY0dgsMjaW2/

https://www.instagram.com/p/BY-O-ztDnW7/?taken-by=ouralteredlife

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Marian Alons

Journalist, organisator, kinderwerker, een mensenmens (wat dat ook mag zijn) en liefhebber van paars, nagellak, de natuur en 'de kleine momentjes in het leven'.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.