Waar ben je naar opzoek?

Love2BeMama Weekmenu 2: Lekker makkelijk en zo uit de vriezer

3 minuten lezen Marian Alons
Love2BeMama Weekmenu 2: Lekker makkelijk en zo uit de vriezer

Deze week deelt Fardau den Hartog-Nienhuis haar weekmenu. Een weekmenu maken is 1 van haar goede voornemens dus dit is mooi een stok achter de deur. Ze maakt de planning altijd voor 5 dagen. Het verloopt namelijk regelmatig weer net wat anders dan ze had gepland en zo verspilt ze minder voedsel.

Heb jij een goed kidsproof recept?
Of zou jij eens een weekmenu samen willen stellen? Stuur mij dan een mailtje!
En… ben jij al lid van het Love2BeMama Clubhuis? ♥️

Op dit moment zitten de vriezer en voorraadkast behoorlijk vol, dus ik probeer daar zoveel mogelijk daaruit te gebruiken en alleen aanvullend boodschappen te doen.

Zoek je meer inspiratie? Hier vind je weekmenu 1: Koken uit de voorraadkast!

🍳 Maandag: Bami (uit de vriezer) met saté en een gebakken eitje

Bami maak ik vaak in grotere porties zodat er een deel van in de vriezer kan. Ideaal als we laat thuis zijn, even opbakken en klaar!

🍜 Dinsdag: Spitskool met kipstukjes en noodles uit de wok

Ik heb nog kipfilet in de vriezer en noodles in de kast dus ik hoef alleen nog de spitskool te kopen. Daarbij ook nog een rode paprika gekocht om fijn te snijden en mee te bakken voor wat kleur op het bord.

Qua kruiden doe ik altijd maar wat. Meestal gebruik ik paprikapoeder, kerriepoeder, chilivlokken, knoflook, peper en wat sojasaus.

🌮 Woensdag: Wraptaart (recept van Daniëlle, vanuit het Clubhuis)

Dit recept stond als reactie bij het bericht van het eerste weekmenu van afgelopen zaterdag. Ik ben reuze benieuwd! Ook hiervoor had ik al bijna alles in huis. In plaats van de macaroni groenten gebruik ik soepgroenten. Vraag me niet waarom maar daar liggen namelijk nog 3 zakken van in de vriezer

Voor op je boodschappenlijstje:

  • 1 pak wraps
  • 1 macaroni-groentepakket
  • Gehakt (hoeveelheid naar eigen voorkeur, ik neem een pond)
  • Geraspte kaas
  • Pastasaus
  • Springvorm
  • Bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de ring van de vorm en doe het bakpapier erop en de ring er weer om. Scheur het overtollige papier eraf. Bak de gehakt rul. Doe er daarna de groente bij. Daarna kun je de saus toevoegen (niet teveel). Dan begint het stapelwerk in de bakvorm. Eerst een wrap, gehaktsaus, wrap, gehaktsaus enzovoort. Eindig met een wrap en strooi daar de geraspte kaas over. Plaats ‘m in de oven tot de kaas mooi gesmolten en jouw gewenste kleur heeft.

🍽 Donderdag: Vissticks, gebakken mini krieltjes en bospeen

Hier doen onze 3 jongens een moord voor. Ze zijn gek op vissticks en gebakken aardappeltjes. En zolang ik er maar bij blijf zeggen dat wortels echt heeeeeeel goed voor je ogen zijn, gaan zelfs die op.

Op zoek naar meer recepten? Lees ook de serie Ik Kook Van Jou:
Broodje bal, maar dan anders

🍴 Vrijdag: Hollandse pot: Een gehaktbal, bloemkool en gekookte aardappelen

Wij eten eigenlijk niet zo vaak gekookte aardappelen. Gebakken of ergens in verwerkt gaan ze er vaak beter in, maar nu had ik eens zin in echte Hollandse pot. Voor de gehaktballen gebruik ik gehakt uit (je raadt het al) de vriezer. Over de bloemkool gaat een groentesausje met tuinkruiden. Om het af te maken heb ik ook zelfgemaakte appelmoes, burgerlijker wordt het niet.

Zoals je hebt gelezen geen culinaire hoogstandjes deze week. Het is dan ook een drukke week op ons agrarisch loonbedrijf. Of dat manlief wel of niet thuis eet zal per dag verschillen. In deze drukke periodes probeer ik gemakkelijk te eten en dat gaat me lukken met dit weekmenu! En bijkomend voordeel: er komt ook weer wat ruimte in de vriezer.

Wil jij ook graag je weekmenu delen? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen