Deze mama maakt schattige jurkjes van de oude blousejes van haar man

Moeder Stephanie Miller(27) is maar wat handig met naald en draad. Van de oude blousejes van haar man maakt ze super schattige jurkjes voor haar twee dochters. Ze deelt ze op Instagram, zodat iedereen kan meegenieten. En zeg nou zelf, zoek jij nu ook je naaimachine weer op?

Mama Stephanie heeft samen met haar man 4 kinderen van 5 maanden tot 5 jaar. Op haar Instagram-account deelt ze de creaties die ze maakt. Haar dochters poseren keer op keer als model en dat lijken ze helemaal niet erg te vinden!

Stephanie houdt erg van creatief bezig zijn en heeft ondanks het drukke gezinsleven toch tijd om deze mooie jurkjes te maken. Na een postnatale depressie lukte het haar niet om te schilderen, waar ze normaal zo veel plezier uithaalde. “Ik was m’n identiteit kwijt. Ik kon niet meer schilderen en voelde me niet zo voldaan als normaal,” aldus Stephanie.

Lees ook: Moeder plaatst bijzondere foto’s van postnatale depressie

Haar man Jon, zag de worsteling die ze doormaakte en gaf haar als verrassing een naaimachine. Sinds de puberteit had ze al niet meer genaaid, dus ze wist niet of het wel ging lukken. Ze begon dan ook met een simpele knuffelvogel en al snel volgden grotere projecten. Stefanie: “Die kleine vogel was een rommeltje, maar toen ik klaar was voelde ik me zo goed. Het naaien maakte me weer vrolijk. Het doorbrak de depressie.”

Van een oude kerstblouse naar een Elsa-jurkje

Van Youtube-filmpjes leerde ze om jurkjes te maken. En toen haar man de kledingkast ging opruimen, kwam er een oud kerstblouse tevoorschijn. Ze blies ‘m weer nieuw leven in. Zo ontstond het eerste jurkje voor haar dochter, die het Elsa-jurkjes noemt (je weet wel van de Disney-film Frozen).

Stephanie heeft nog geen concrete plan om haar creaties te verkopen, maar ze droomt er wel van om een zaakje te beginnen, als haar kinderen dan allemaal oud genoeg zijn om naar school te gaan. Voor nu blijft ze door gaan met het maken van de jurkjes en geniet ze elk moment van haar kinderen. 💖

Heb jij een naaimachine thuis? Ben je creatief?

Marian Alons

Journalist, organisator, kinderwerker, een mensenmens (wat dat ook mag zijn) en liefhebber van paars, nagellak, de natuur en 'de kleine momentjes in het leven'.

1 reactie

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.