Waar ben je naar opzoek?

Bewezen: Hangry zijn bestaat!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Bewezen: Hangry zijn bestaat!

Iedereen die wel eens iets te lang op zijn, of haar eten, heeft moeten wachten weet hoe nijdig je kan worden wanneer je maag iets te fanatiek aan het knorren slaat.
Nu is dan ook wetenschappelijk bewezen dat ‘hangry’ (boos – want hongerig) zijn bestaat. Kortom: het is compleet logisch dat je zin hebt om het huis te verbouwen, wanneer de afhaalchinees anderhalf uur vertraging heeft.

Simon Oxenham, columnist voor de New Scientist, schreef namelijk een uitgebreid artikel over het effect van honger op het menselijk brein en hiermee dus ook de stemming. Wat bleek? Hangry zijn is wel degelijk een erkend, psychologisch ‘dingetje’.

Maar wat zorgt er dan voor dat je jouw partner zijn nek wil breken wanneer hij niet op tijd thuis is met een zak van McDonalds?

Volgens Oxenham zijn onderzoek, heeft dit allemaal te maken met je bloedsuikerspiegel. Hoe langer het duurt voordat je eindelijk eet hoe lager deze zal worden. Als je dit punt bereikt vlak voor een maaltijd dan kan dit ervoor zorgen dat er stresshormonen worden aangemaakt. Denk hierbij aan cortisol en adrenaline maar ook een chemisch stofje wat neuropeptide Y. heet en mensen dus (jaja!) agressiever maakt.

De welbekende Snickers-reclame is dus ergens op gebaseerd. Wie had dat gedacht?

Maar hiermee was het onderzoek van Oxemham nog niet afgerond. Hij onderzocht namelijk ook het effect van het ‘hangry’ zijn binnen relaties. Hoe? Nou gewoon. Met voodoo-poppen natuurlijk!

Getrouwde stellen werden gevraagd om naalden te steken in voodoo poppen die hun partner voor moesten stellen, om aan te geven hoe kwaad ze op dit moment op hem/ haar waren.

Daarna deden de stellen een spelletje waarbij de winnaar ‘pokkeherrie’ door de koptelefoon van hun wederhelft mocht blazen. Klinkt als een hoop lol nietwaar?
Tijdens dit gebeuren werd de bloedsuikerspiegel van beide partners nauwlettend in de gaten te houden en raad eens? Hoe lager deze was; hoe meer naalden er in het duplicaatje van hun partner werden gestoken.

Lijkt me dus een prima reden om keukenmessen opgeborgen te houden wanneer je partner zich een beetje ‘hangry’ voelt.

Maar ook als je van plan bent om in de ‘problemen’ te komen.
Doe dit dan bij voorkeur VOOR lunchtijd. Want een alternatieve studie heeft ook uitgewezen dat er meer boetes en zwaardere straffen worden uitgedeeld voordat de knorrende maagjes zijn gevuld.

Handig om te weten!

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: Het tweede kind is het meest irritant

Bron hoofdbeeld: Flickr

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen