De hoeveelste vaderdag is het voor papa?

Vandaag is het voor ongeveer 78.000 vaders hun allereerste vaderdag. Zij zijn in het afgelopen jaar voor het eerst vader geworden. In totaal krijgen zo’n 4,1 miljoen mannen vandaag een ontbijt op bed of een geknutseld cadeau voor vaderdag. 

De vaders die nu voor het eerst vaderdag vieren, waren gemiddeld 32,6 jaar oud toen hun kind werd geboren. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Daarmee zijn mannen (vaak) ouder dan vrouwen, die zijn gemiddeld drie jaar jonger bij de geboorte van hun eerste kind.

Lees ook: Papa is steeds ouder

Het verschil in leeftijd is het beste te zien in de categorie tot 25 jaar. Drieënhalf keer zoveel moeders waren jonger dan 25 jaar bij de geboorte van hun eerste kind dan vaders. In de leeftijd 25 tot 35 jaar zijn er anderhalf keer zoveel vrouwen.

Er is wel een kanttekening bij de cijfers te plaatsen. Bij ongeveer vijf procent van alle baby’s die geboren worden, is in het geboortejaar niet bekend wie de vader is. Deze vaders worden dus ook niet meegeteld, omdat het CBS alleen ‘juridische vaders’ telt.

Bron: Nu.nl

Bron beeld: Pixabay

Jeanine van Brummen

Schrijver met een passie voor luisteren en mooie verhalen, tante van vier boeven, houdt ook van dansen, tekenen en fotograferen

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.