10-jarige doet uitvinding waardoor baby’s overleven in snikhete auto

Je hoopt vurig dat het jou nooit overkomt: je kind vergeten in de auto, op een snikhete dag. Zo af en toe gebeurt het iemand tóch, soms met fatale gevolgen. Maar, dankzij een Amerikaanse 10-jarige, zijn dat soort ongelukken misschien wel voorgoed voorbij!

De jongen uit Texas, Bishop Curry V (ja, zo heet hij echt), heeft een briljante uitvinding gedaan. Je kan nog niet naar de winkel rennen om het dingetje te halen, want het bevindt zich in de ontwikkelingsfase. Maar veelbelovend is het wel!

Lees ook: Nog een keer: Laat je kind NOOIT achter in een hete auto!

Wat is het dan?

Bishop heeft een apparaatje bedacht, dat je plaatst aan een autostoel. Het apparaatje registreert het als er een baby alleen in een auto zit, en begint dan meteen koude lucht te blazen richting de baby. Dat doet het, net zolang tot de ouders of politie bij het kind zijn. Die worden namelijk ook gewaarschuwd door het apparaatje via een sms.

Niet van een vreemde

Bishop heeft goed kunnen afkijken, want zijn vader Bishop IV werkt als procesingenieur bij Toyota. Hij weet als geen ander dus, hoe heet auto’s kunnen worden zodra ze stil in de zon staan. Maar ook hij kan zich wel voorstellen dat je, in alle haast, je baby die stil in de auto ligt te slapen, vergeet.

Lees ook: “Dat gebeurt mij nooit!” …Of toch wel?

En nee, dan ben je echt niet meteen ‘de slechtste ouder van de eeuw’. Uit (Amerikaans) onderzoek blijkt namelijk dat het echt élke ouder kan overkomen. Daarom vinden de beide Bishops het belangrijk dat de uitvinding verder ontwikkelt en geproduceerd kan worden. Ze hebben een GoFundMe pagina gemaakt, om geld op te halen. Daar hebben ze het streefbedrag al opgehaald. Wie weet dus, is dit handige en vooral levensreddende apparaatje binnenkort echt verkrijgbaar!

Bron: redbook

Bron beeld: Pixabay

Jeanine van Brummen

Schrijver met een passie voor luisteren en mooie verhalen, tante van vier boeven, houdt ook van dansen, tekenen en fotograferen

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.