Naar de speeltuin? Alleen als ik er het volgende kan vinden…

Speeltuinen, indoorspeeltuinen. Het zijn van die plekken die ik liever vermijd. Ja, ongeacht het feit dat mijn kinderen deze plekken zien als een soort van hemel op aarde en mijn aversie raar genoeg niets te maken heeft met hordes gillende kinderen, bacteriële orgies, of plakkerige speeltoestellen.  Ik verveel me er altijd dood! Daarom ga ik er nooit naartoe.

Heel eerlijk: na tien minuten aan een tafeltje, op mijn telefoon pingelen. Heb ik het wel gezien. Vanzelfsprekend let je ook op de kinderen, maak je hier en daar een praatje, maar ik kan niet zeggen dat ik het ontspannend, of ‘gezellig’ vind om mijn kinderen even ‘los te laten’ in het plaatselijke speelparadijs.

Lees ook: Laat kinderen zelf spelen! (en bemoei je je als ouder niet mee…)

Alles aan de kant

True: zo een plek HOORT ook gericht te zijn op kotertjes, maar wat is er mis met een beetje extra vertier voor de volwassenen? Deze moeten namelijk iets te doen hebben terwijl hun kinderen hun opgekropte energie kwijt aan het raken zijn.
Waar zijn de volgende middelen die ervoor zorgen dat ik tegelijkertijd mijn opgekropte frustratie, vermoeidheid en zorgen aan de kant kan zetten?

Wat dacht je bijvoorbeeld van een sushibar?
Ik bedoel; de eeuwige patatjes, tosti’s en pannenkoeken… Dat komt de gemiddelde volwassene met kinderen de strot inmiddels wel uit.
Sashimi, California Rolls, Yakitori. That’s what real dreams are made of!
De kinderen mogen genieten van hun friet. Mama gaat voor een beetje omega 3.

Goede koffie!
Die Douwe Egberts-apparaten heb ik inmiddels wel gezien en negen van de tien keer is die koffie niet te zuipen. Dit terwijl iedere moeder weet hoe een bakkie pleur je dag kan maken, of breken. Ik pleit dus voor fatsoenlijke koffie. Op eigenlijk ELKE plek waar ouders regelmatig, noodgedwongen moeten vertoeven.

Lees ook: De leukste speeltuinen in Nederland

Wijn
Oké. Stiekem een no-go. Zeker in een speeltuin. Maar hoe lekker is het als je in het zonnetje, in de openbare speeltuin, kan genieten van een glaasje Rosé? Zelfs al moet deze geschonken worden in een koffiebekertje, omdat we liever geen slecht voorbeeld geven.

WiFi
Logisch! Ik bedoel: twee uur lang kattenfilmpjes bekijken via YouTube. Dat mag wat MB’tjes kosten.
Dus (gratis!) WiFi is gewoon een must als je het langer van vijf minuten vol wil houden, tenminste.

Een masseur
Het liefst een knap, gespierd exemplaar die tijdens een ontspannende nekmassage in je oor fluistert hoe goed je het doet als moeder zijnde en er ook nog eens woest aantrekkelijk uitziet… Of misschien overdrijf ik nu een beetje?

Ach wat. Ook dat hebben we dik verdiend! Of niet soms?

Denise Meijer

Freelance tekstschrijfster, blogger bij Love2bemama, auteur van haar eigen 'dirty novel', moeder van een engeltje, een bengeltje & een prinses. Zelfstandig huismanager & eigenaresse van Tekstbureau het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Met een paar vunzige trekjes en een 'no- nonsense' mentaliteit. Schrijft graag over het echte moederschap (ongecensureerd & zonder filter).

1 reactie

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.