Voor de koffieliefhebber: review Espressions Junior koffiezetapparaat

Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat. Ik heb een koffiezetapparaat met bonen. Zo’n volautomatische. Tot nu toe bevalt dat prima maar ik vind het met visite of verjaardagen een gedoe om daarmee koffie te zetten. Je bent namelijk uren bezig om de visite te voorzien van koffie. Het malen en zetten van de bonen neemt iets meer tijd in beslag en als dat allemaal kopje voor kopje moet… dan kost dat tijd. 

Een nieuw koffiezetapparaat voor filterkoffie

Ik ging daarom op zoek naar een koffiezetapparaat. Zo’n ouderwetse (mijn oude ‘ouderwetse’ was namelijk stuk). Met doorloop en de geur van verse koffie. Een koffiezetapparaat voor filterkoffie. Het valt niet mee om een goed apparaat te zoeken. Ik ben namelijk ook wel kieskeurig als het gaat om (lekkere) koffie. Zeker met veel slaapgebrek kan ik wel een goede kop koffie (in de ochtend) gebruiken! Ik leef praktisch op koffie…

Espressions Junior Koffiezetapparaat

Toen ik de vraag kreeg om de Espressions Junior koffiezetapparaat uit te proberen zei ik natuurlijk geen nee. Zou dit mijn nieuwe accessoire worden in de keuken?

De Espressions Junior is wel iets duurder dan een gemiddeld koffiezetapparaat. Dus dan verwacht je er ook wel wat meer van. De testresultaten van de Espressions Junior liegen er niet om. Hij komt goed uit de test! Maar ik ga het natuurlijk zelf ook even uitproberen. Ik laat mij niet zomaar wat aansmeren…

Het apparaat kreeg ik opgestuurd en ik heb hem nu een tijdje in gebruik. Ik kan je er nu dus alles over vertellen. Ben ik enthousiast?

Lees ook: 10x koffietijd voor mama

Wat vind ik van de Espressions Junior?

Ik was blij verrast door de slanke vormen van dit koffiezetapparaat. Mijn keukenblad begint namelijk aardig vol te raken met allerlei apparaten en deze paste nog precies in een hoekje. Het was mijn plan om hem alleen te gaan gebruiken als er visite zou komen maar inmiddels heeft hij een vaste plek op het aanrecht gekregen en maak ik zelf ook regelmatig gebruik van het apparaat. De vormgeving is mooi en het apparaat is dus lekker compact. Groot pluspunt dus omdat het toch in het zicht staat!

En wat is er nou zo bijzonder aan dit koffiezetapparaat?

Het apparaat is praktisch in gebruik. De filterhouder kun je er makkelijk afhalen net zoals het bakje voor het water. Zo loop je niet te klooien met het vullen van de kan en dan het water overschenken. Hierdoor kun je alle onderdelen ook goed reinigen.

De filterhouder is geschikt voor een papieren filter nummer 4. Onderaan de filter zit een schuifring voor de functie drip-stop, 0,75 liter en 1,25 liter. Je kunt hiermee zelf regelen hoeveel koffie je wil hebben: alleen voor jezelf of wil je je visite ook mee laten genieten?

Lees ook: 20x Mama neemt NU een wijntje (en slaat de koffie wel even over)

Het apparaat is ook erg geschikt voor kleine hoeveelheden (2 kopjes koffie). De Espressions Junior heeft een perfecte doorlooptijd die in te stellen is. De doorlooptijd heeft namelijk invloed op de smaak van de koffie.

Met dit apparaat zet je koffie op de juiste temperatuur en blijft je koffie op de juiste temperatuur door de warmhoudplaat waar de kan opstaat. Je grijpt niet mis wanneer je nog een (extra) bakkie wil.

Met dit apparaat zet je heerlijke koffie met een vollere koffiesmaak en een pure aroma. Je ruikt en proeft het echt! Je kunt kant-en-klare gemalen koffie gebruiken maar je kunt ook zelf je bonen malen en gebruiken voor koffie. Daarvoor moet je wel een koffiemolen gebruiken om je bonen te malen. De koffie wordt gelijkmatig besproeid door de sproeikop met 16 gaatjes. Boeiend zou je denken maar daardoor krijg je wel die heerlijke smaak!

ervaringen Espressions Junior koffiezetapparaat

En nog een pluspunt: met mijn andere koffiezetapparaat vergat ik nog wel eens het knopje uit te zetten. Dit apparaat doet dat zelf. Helemaal automatisch! Na 38 of 60 minuten. Fijn om te weten wanneer je dit wel eens vergeet.

Ben ik enthousiast?

Ja! Ik gebruik het apparaat nu een aantal weken en hij komt niet alleen uit de kast wanneer er visite is. Ik gebruik hem ook zelf of voor 2 personen. Dat kan prima met dit apparaat. Ik maal zelf mijn koffie en ik vind het een genot om een heerlijk bakkie koffie uit dit apparaat te drinken. De prijs (rond de 199,00 euro) vind ik meevallen voor alles wat je ervoor krijgt en het is een investering in goede koffie. Dat is ook wat waard!

Dit product heb ik opgestuurd gekregen.

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 32 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.