Waar ben je naar opzoek?

8 Manieren om je baby zo snel mogelijk in slaap te krijgen

3 minuten lezen Leonie
8 Manieren om je baby zo snel mogelijk in slaap te krijgen

Afgelopen februari zijn wij de trotse ouders geworden van ons tweede kindje: Sélah. We hebben al een zoontje, Aiden en hij is nu 21 maanden. Bij zo’n nieuw klein leven komen ook weer de gebroken nachten, Aiden slaapt immers al een hele tijd door, heerlijk! Ik weet nog dat ik voor de bevalling er wel eens over nadacht: ‘dat zal wel weer wennen zijn’, ‘hoelang gaat dat duren’ en ‘verschonen, flesje & weer lekker slapen’.

Nou dat laatste is in ieder geval niet het geval, Sélah heeft namelijk last van verborgen reflux en daarom blijven we minimaal nog een half uur na de voeding rechtop zitten, ja ook midden in de nacht terwijl je bijna om valt van vermoeidheid en je express het beeldscherm van je telefoon zo fel mogelijk zet om je maar wakker te houden. Maar alles met alle liefde natuurlijk.

Ze heeft ook enorm last van krampjes, waarschijnlijk heeft ze koemelkallergie. Nu met andere voeding gaat het stukken beter maar daarvoor schreeuwde ze het uit, m’n hart brak elke keer weer. Kilometers hebben we met haar gelopen, urenlang om haar maar te troosten, dicht tegen ons aan hopende dat het snel over zal gaan.

Lees ook: 5 tips om je kind beter te laten slapen

Nu is het zo dat ze erg gewend is aan het ons altijd dichtbij haar hebben en daardoor is het knap lastig haar slapend in bed te krijgen of überhaupt weg te leggen als ze slaapt, gewoon omdat je ook wel even wil plassen of je kopje koffie wilt drinken. Zo ontdekte ik de verschillende manieren om je kindje zo snel mogelijk, zo diep mogelijk in slaap te krijgen, ik vertel er een paar:

1. Het swingen
Neem je kindje in beide armen met het gezichtje tegen je borst en swing dan in lange bewegingen heen en weer, hierbij ga je zelf steeds een beetje door je knieën.

2. De voetstappen
Ik ben erachter gekomen dat het doordreunen van de stappen die je zet erg van belang zijn. Ben je kapot van het rond lopen? Blijf dan op een plek staan en loop alsof, overdrijf wel een beetje bij elke stap.

Lees ook: Lieve kinderen, mama wil maar één ding. MAMA WIL SLAPEN!

3. Het verticaal wiegen
Het wiegen van je kindje gaat meestal van links naar rechts maar probeer het ook eens anders. Neem je kindje voor je vast tegen je borst aan, een beetje stevig, en beweeg zachtjes naar voor en achter. Dit werkt het beste als je tegen een leuning zit.

4. Het inbakeren/de deken
Baker je kindje in zodat het zich lekker geborgen voelt en je het zo in bed kan leggen. Hoe minder gefriemel hoe meer kans op een slapend kindje.

In alle gevallen zorg dat je de warmte behoudt!

5. De trap
Niet heel handig misschien voor de rest van je familie, maar traplopen helpt! Het heen en weer “geschud” zorgt ervoor dat je baby sneller in slaap valt. Heb je gelijk wat lichaamsbeweging.

6. De auto
Wellicht niet heel ideaal omdat je naar buiten moet maar als niks meer werkt, ga een stukje in de auto rijden. Zorg er wel voor dat je kindje niet teveel merkt van het uit de auto gaan.

Lees ook: Ideaal? Een wiegje die de bewegingen van een auto simuleert 

7. De stofzuiger
Monotone geluiden; Ik zweer erbij. Pak die stofzuiger en gaan! Is je huis ook gelijk gedaan, ook niet verkeerd.

8. De draagdoek
Ik was er nooit zo van, vond het zó suf. “Daar loopt weer zo’n suf mens met een draagdoek?!” Nou dankzij een vriendin ben ik helemaal om! De geborgenheid werkt fantastisch en je hebt je handen vrij! Met een peuter in huis is dat erg handig en zo kom ik ook nog eens aan het huishouden toe.

Hiermee moet het goedkomen, succes!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen