Waar ben je naar opzoek?

Dagritmekaarten: handig voor kinderen die structuur nodig hebben!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Dagritmekaarten: handig voor kinderen die structuur nodig hebben!

Daar zit je dan op een avond, kijkend naar een kinderprogramma. Het idee om iets te gaan tekenen voor kinderen spookt al een tijdje door je hoofd, maar het wil nog niet echt vlotten. Totdat je je potlood pakt, begint te tekenen en ziet dat er jongetje uit komt die iets weg heeft van een kikker. Vanzelfsprekend krijgt hij de naam ‘Frokkie’. Voor het complete pakketje teken je er ook een meisje bij met dezelfde basis, plus wat aanpassingen zoals het haar en sproetjes. ‘Lola’ wordt haar naam.

Frokkie en Lola zijn geboren

Dit overkwam Karin Luttenberg, grafisch ontwerpster en de ontwerpster en bedenker van ‘Frokkie en Lola’ een aantal jaar geleden.

Karin heeft in de loop der jaren verschillende dingen bedacht: kleurplaten met een 14-tal thema’s, dagritmekaarten voor thuis en op school, werkbladen en ruim dertig knutsels. Je raadt het al: Frokkie en Lola zijn overal bij te gebruiken en dat is wat het ook zo leuk maakt.

Lees ook: School is weer begonnen… 5x tips voor speelafspraakjes!

Dagritmekaarten Frokkie en Lola

Er is keuze uit ruim honderd kleurplaten met thema’s als verjaardag, jaargetijden, dieren, buiten, in huis, school, vakantie en nog veel meer dan dat. Elke kleurplaat is simpel getekend en laat het thema goed naar voren komen. De dagritmekaarten voor zowel thuis als voor school geven kinderen een richting van de dagindeling. De dagritmekaarten voor thuis zijn uitgebreider en bestaan uit 61 kaarten. Het gaat van aankleden tot broodje smeren tot naar het toilet gaan tot slapen.

De dagritmekaarten voor op school bestaan uit 80 kaarten en geven o.a. het spelen, computeren, gymmen, rekenen en schrijven aan. Een leuke bijkomstigheid is dat aan zowel de dagritmekaarten voor thuis als voor op school kaarten zijn toegevoegd met de dagen van de week en de weersvoorspellingen.

Dagritmekaarten Frokkie en Lola

Nog meer leuks

Ook een leuke download van de site zijn de werkbladen. Kleine opdrachten die de oudere peuters en jongere kleuters kunnen maken. Leuke manier om ze voor te bereiden voor de basisschool. Ben je een creatieve mama en/of houdt je kind van knutselen? Karin heeft een ruim aantal knutsels gemaakt waarbij kinderen zich helemaal kunnen laten gaan met kleurpotloden, stiften, knippen, plakken etc. Knutsels voor vaderdag, moederdag, verjaardagen en feestdagen: je vindt ze allemaal!

Bekijk vooral even de site van Frokkie en Lola want ze hebben ook een leuke app, er zijn knutsels, liedjes en ze hebben een winkel met een ruim assortiment.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
  • N zei

    Super leuk! Waar zijn deze kaarten te koop of te bestellen?

  • Olga zei

    Leuk artikel en een leuke site. Ik kende deze nog niet. Vooral de werkbladen vind ik super. En mijn dochter kan binnenkort de spelletjes proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen