Programmeren kun je leren: coderen voor kinderen!

In 2014 ontdekte ik bij toeval dé leukste iPad gadget voor kinderen. Het OSMO pakket. Toen was deze nog niet te koop in Nederland en heb ik het starterspakket over laten komen uit Amerika. Vanaf dag één wordt hij hier veel gebruikt. Ik vind het leuk om de iPad ook op andere manieren in te zetten. Educatief en leerzaam! 

OSMO in het kort

Osmo Coding is bedacht door een team van het Tidal Lab dat verbonden is aan de Northwestern University in de USA. Dit team bestaat uit wetenschappers die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken, bedenken en ontwerpen van innovatieve en educatieve leermiddelen die gebaseerd zijn op hedendaagse technologie.

OSMO is een ‘award-winning’ spelsysteem die een geheel nieuwe interactie met de iPad biedt door de combinatie van fysiek spel en tablet gameplay. Osmo brengt fysieke spelletjes naar de tablet en stimuleert spelenderwijs creatief denken en sociale interactie. Alle spellen kunnen na aanschaf van de basis set worden gedownload in de Apple® App Store. Overleg met elkaar over de betekenis van woorden. Daag je vader of moeder uit en laat ze zweten. Osmo brengt kinderen en hun vriendjes, vriendinnetjes en families dichter bij elkaar. Plezier is met Osmo gegarandeerd een feit. Nog nooit was spelletjes spelen zo leuk!

Programmeren voor kinderen: OSMO Coding

Ik ben blij dat OSMO nu ook naar Nederland is gekomen. OSMO komt ook met uitbreidingen en ik heb samen met zoonlief het OSMO Coding pakket mogen proberen. Zelf houd ik erg van gadgets en dit op een educatieve manier inzetten. Ik vind het dan ook erg leuk om dit samen met mijn kinderen te doen.

Het Osmo spel ‘Coding’ speel je met instelbare fysieke blokjes waarmee je het spelkarakter ‘Awbie’ in alle richtingen kunt laten lopen en springen. Awbie houdt erg van aardbeien. Ieder spelblokje werkt als een codeer commando waarmee je Awbie zo snel mogelijk naar alle aardbeien leidt in een wondere wereld van schuddende bomen.

Met Coding leer je spelenderwijs de basisprincipes van het coderen/programmeren en los je problemen op. Zo leren kinderen om succesvol te zijn in een wereld die steeds digitaler wordt. Osmo Coding is de meest eenvoudige manier om uw kind kennis te laten maken met coderen.

Aan de slag met OSMO

Wil jij ook aan de slag gaan met OSMO? Dan heb je wel eerst het basispakket nodig én een iPad. De Apps zijn vervolgens gratis te downloaden in de Apple App Store. Er zijn verschillende uitbreidingspakketten te krijgen waaronder: OSMO Coding, OSMO Genius Kit (hierbij krijg je ook de starterskit), OSMO Numbers.

Kinderen leren programmeren

Heeft jouw kind interesse in het leren programmeren? Dan is de gratis website Sratch ook erg leuk. Op deze site leren ze de beginselen van het programmeren door het maken van een project (game). Ze geven de computer de opdracht om figuren te laten bewegen, geluid te maken en te reageren. Het toepassingsgebied is breed: er kunnen animaties gemaakt worden, games, verhalen, muziek, simulaties, etc.

En natuurlijk leren programmeren met OSMO. In het filmpje vertellen wij jullie alles over OSMO Coding.

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.