Maak een verzorgingskit voor de dagelijkse verzorging van je baby

Tijdens mijn zwangerschap vond ik het erg leuk om de babykamer in te richten. We hebben gekozen voor witte muren zodat we alle kanten op konden. Het geslacht van de baby wisten we namelijk (tot drie keer aan toe) niet. Uiteindelijk is voor elke baby de babykamer hetzelfde gebleven en hebben we hier en daar wat aangepast. De babykamer bleef de babykamer en de kinderen schoven door naar een andere kamer.

Toen mijn tweede op komst was merkte ik wel dat ik de babykamer minder ging gebruiken. Mijn kinderen waren niet zo van het slapen dus als ze al sliepen was dat in de box, bij mama in de draagdoek of in de kinderwagen. Voor het verschonen liep ik ook niet elke keer op en neer naar boven. Teveel gedoe!

Handige tip voor alle jonge ouders

Om ervoor te zorgen dat ik toch alles bij de hand had, heb ik een verplaatsbare verzorgingskit gemaakt met de welbekende trolley. Op de trolley stonden allemaal spullen die ik de dag door gebruikte. De trolley kon ik overal naartoe verplaatsen: de badkamer, onze slaapkamer (waar de wieg stond), de babykamer en ik nam hem zelfs mee naar beneden zodat ik overdag mijn baby makkelijk kon verschonen.

De trolley was uitgerust met allemaal fijne producten inclusief schone kleertjes en hydrofiele doeken. Ik kampte ook met een nasleep van bekkeninstabiliteit dus traplopen was sowieso niet goed voor mij. Nu hoefde ik bijna niet boven te komen.

Ik vond dit zo handig en vele vriendinnen met baby’s hebben het idee overgenomen.

verzorgingskit-trolley

De trolley is uitgerust met de volgende producten:

  • Schone kleertjes
  • Luiers en luierdoekjes
  • Verzorgingsproducten
  • Hydrofiele doeken
  • Een schoon en uitgekookt extra speentje
  • Watten, alcohol (voor het ontsmetten) en een thermometer
  • Optioneel: flesje

Mijn favoriete verzorgingsproducten

Voor de dagelijkse verzorging van mijn baby gebruikte ik mijn favoriete verschoningsproducten van Weleda. De producten van Weleda zijn 100% natuurlijk en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Als moeder wil ik het beste voor mijn kind en ook voor het tere huidje. De veiligheid van mijn baby staat voorop!

Lees ook: DIY: Daddy’s Luier Kit

verzorgingsproducten-weleda

Op deze website kom je meer te weten over de dagelijkse verzorging van je baby en de 100% natuurlijke (en super fijne) producten van Weleda.

weleda-voor-baby

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.