Prentenboek om angsten te overwinnen

Rumme Rups is een kleurrijk prentenboek voor kinderen van ongeveer 3 tot 6 jaar. Het gaat over een rupsje dat angstig is om uit te groeien tot een vlinder. Gelukkig wordt hij bijgestaan door zijn insectenvriendjes, onder andere Lilly Libelle. Hij krijgt heel wat tips om zijn angst te overwinnen. De prachtige illustraties zijn van Illutié (Britta Reinhard). Het boek bevat tips en voorbeeldvragen die aan de kinderen gesteld kunnen worden bij het omgaan met groei, verandering en faalangst. Een prentenboek om angsten te overwinnen. 

Rumme in gesprek met Lilly:
‘Oh Lilly, ik voel me zo naar.
Ik tril op mijn benen, mijn buik doet raar.’

Een vlinder worden, dat maakt me bang.
Ik wil rupsje blijven, mijn leven lang.’

Prentenboek om angsten te overwinnen

Schrijfster Mirjam Hildebrand werd in 1985 geboren in Haarlem. Zij studeerde Psychologie aan de Universiteit Leiden en rondde die studie in 2008 af, met als specialisatie Kinder- en Jeugdpsychologie. In het dagelijks leven geeft zij individuele therapie aan zowel kinderen als volwassenen en verzorgt zij groepstrainingen voor kinderen. Omdat creatief schrijven van kind af aan een passie was, besloot ze in 2013 het schrijven weer op te pakken en hierbij haar specialisme in te zetten. Gewend om het innerlijke leven en het gedrag van mensen te observeren en analyseren, werd het tijd om dit in fictie te verwerken. Haar liefde voor theater en haar fantasievolle geest, helpen haar om verhalen levendig op papier te krijgen. Rumme Rups is haar eerste boek.

Onze ontmoeting

Ik heb Mirjam ontmoet toen ik kaartjes had gewonnen om bij de boekpresentatie van schrijfster Judith Visser aanwezig te zijn.
In Amsterdam bij de uitgeverij hoorden we hoe Judith Vreemden in de nacht had verzonnen en hoe het boek tot stand is gekomen.
Mirjam en ik vertelden elkaar vol trots over onze eigen boeken Rumme Rups
en Pippa zoekt een pappa. Wij hopen beiden dat we nog vele kinderen blij mogen maken met onze verzinsels. De boeken zijn beide onder andere te vinden op www.bijzonderkind.nl.
Dit is een website met boeken over bijzonderheden omtrent kinderen, van ADHD tot Zwangerschap.

prentenboek om angsten te overwinnen

van de redactie

Deze blogs zijn geschreven door een gastblogger of deskundige die hun kennis of ervaring willen delen met Love2BeMama.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.