Waar ben je naar opzoek?

10 bekentenissen van een moeder

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
10 bekentenissen van een moeder

10 bekentenissen van een moeder. Dingen die ik als moeder nooit zou gaan doen (en nu wel doe). Voordat ik zwanger werd had ik een ideaalplaatje voor mij hoe het zou zijn om moeder te zijn. Natuurlijk stelde ik dat op den duur wel bij naar een wat mindere ideaal plaatje maar toch riep ik bij heel veel dingen: “Dat zou ik als moeder nou nooit doen…”. Ik beken: daar kom ik op terug. Al die dingen die ik nooit zou gaan doen, doe ik nu wel… 

Quote mothers

Mijn lijstje 10 bekentenissen van een moeder: dat zou ik als moeder nooit doen!

1. Ik zou nooit naar het toilet gaan met publiek.

Mijn kinderen zou ik mij niet laten vergezellen naar het toilet. Helaas kan ik ook hier niet meer rustig zitten zonder drie pottenkijkers (letterlijk).

2. Ik zou heel consequent zijn en blijven.

Die moeders die na twee keer nog zeiden ‘dit is de laatste waarschuwing’ vond ik waardeloze moeders. Zo moeilijk kon het toch niet wezen? Af en toe hoor ik mijzelf dit wel tien keer herhalen…

3. In mijn huis geen plastic speelgoed en speelgoed met geluid en batterijen.

Ehm… hier en daar zwerft er echt wel dit soort speelgoed rond. Niks niet alleen maar verantwoord en educatief speelgoed.

4. Ik zou een ware knutselmoeder worden en elke dag wel drie werkjes maken met mijn kroost. Ik heb niet voor niets de PABO gedaan.

Heel vaak gaan ze hun eigen gang. Zeker met mooi weer. Dan spelen ze buiten. En ik heb geen zin om dagelijks de knutseldoos uit de kast te trekken. Ik stimuleer het zoveel mogelijk dat ze zelf spelen

5. Mijn kinderen zouden geen televisie kijken en een iPad voor de kids is helemaal not done.

Deze oververmoeide moeder maakt hier duidelijk wel gebruik van. Een rustmomentje voor mij en de kinderen. En zo kan ik mijzelf ook nog eens rustig aankleden.

6. Ik zou minimaal 1 jaar borstvoeding gaan geven.

Dit heb ik met moeite volgehouden tot 3, 4 en 5 maand. Ook mede doordat ik mij schuldig voelde als ik zou stoppen. Maar ik ben er trots op! Toen ik stopte voelde dat als een ware ‘bevrijding’.

7. Ik zou nooit mijn geduld verliezen.

Waarom moet ik dan regelmatig tot 10 tellen als ik op het punt sta uit te barsten?

8. Moeder worden en zijn is een ‘topbaan’? Ach, valt wel mee toch?

Ik ben er nu wel achter dat het echt wel een topbaan is. Af en toe loop ik op mijn tenen en ben ik op van vermoeidheid. Fulltime thuis bij de kinderen is een hele opgave maar wel een mooie opgave. Ik ben blij dat ik dit kan doen. Maar af en toe wordt het mij echt wel teveel…

En al die moeders die zeggen dat het moeder zijn geen ‘baan’ is maar je dit doet uit liefde? Hou op, schei uit. Natuurlijk doe je dat uit liefde, je houdt van je kinderen. Maar het is simpelweg keihard werken. De ene dag meer als de andere dag.

9. Mijn hele leven aanpassen aan mijn kinderen? Echt niet!

Ik weet nu dat kinderen rust, reinheid en regelmaat nodig hebben. Als mijn kinderen dit niet krijgen zijn ze compleet van slag en zit ik er ook mee. Ik pas mijn leven zoveel mogelijk aan op mijn kinderen. Kinderen blij, mama en papa blij.

10. Ik zou het helemaal anders gaan doen.

Toch neem ik hier en daar wel wat van haar over (in de positieve zin).

Ook al is mijn ‘ideaal plaatje’ bijgesteld, voor mij is het nog steeds een ideaal plaatje alleen nu aangepast op mij kinderen, mijn gezin en mij.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Kerst met kinderen

Adventskalender zelf vullen: leuke ideetjes!

  • 5 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Kerst met kinderen

De 8 leukste adventskalenders

  • 12 uur geleden
  • 4 minuten lezen
Sinterklaas

Sinterklaas bingokaarten: leukste bingospellen voor pakjesavond

  • 12 uur geleden
  • 2 minuten lezen