Reclamebeleid van L2BM

Op Love2BeMama worden advertenties geplaatst. Regelmatig krijg ik daar reacties op. Daarom wil hier uitleggen hoe het precies zit met alle soorten advertenties die geplaatst worden. En wat het verschil is! Ik wil jullie niet voor de gek houden en eerlijk en transparant zijn over wat uit onszelf geschreven wordt, met wie wij samenwerkingen aangaan, waar wij voor betaald krijgen of waar wij inkomsten uit genereren.

>> Heb je interesse om te adverteren op Love2BeMama? Klik hier!

Met advertorials schrijven verdien ik mijn geld, kan ik mijn blog onderhouden, de redactie bloggers betalen en jullie van de leukste artikelen voorzien. Elke dag weer!

Om mijn blog te kunnen onderhouden en inkomsten te genereren haal ik adverteerders binnen. Ze kloppen zelf bij mijn blog aan omdat ze mijn blog met mijn volgers en bezoekersaantallen interessant vinden voor hun advertentie. De adverteerders willen graag een advertentie bij mij plaatsten. Om ervoor te zorgen dat adverteerders mij blijven benaderen werk ik dus heel hard aan een blog waar ik dagelijks veel bezoekers mag ontvangen. Ik blog en ik blog en ik steek er vele uren tijd en liefde in. Ik vind het heerlijk! Maar toch moet ergens het geld vandaan komen. En mijn inkomsten haal ik uit verschillende soorten advertenties en samenwerkingen.

Advertorials

Ik ben aangesloten bij een Mediabureau; Blogtoday. Zij onderhandelen over mijn advertenties en display advertenties en ik kan ervoor kiezen om deze te plaatsen. Daarnaast haal ik ook mijn eigen adverteerders binnen. Ik schrijf alleen voor adverteerders waar ik 100% achter kan staan en die 100% bij mijn blog passen. Ik zal dus geen advertorials plaatsen over het vervangen van sloten, zwembaden plaatsen, pokeren of motoren voor in auto’s. De overige redactieleden schrijven geen advertorials in opdracht. Deze betaalde opdrachten werk ik zelf uit. Ik verbind mijn naam en blog aan deze advertenties.

Er worden advertorials geplaatst op Love2BeMama. Je hebt hebt zelf de keus of je de advertorial zou willen lezen of niet. De advertorials worden in een aparte categorie geplaatst (‘advertorials’). Onderaan de blog zal ook komen te staan: ‘Dit is een gesponsorde blogpost’. Dan krijg ik daar dus voor betaald!

Een advertorial is een blog met gerichte reclame erin. De ene keer springt een advertorial er meteen uit en een andere keer zie je het pas wat later. Je kunt een advertorial meteen herkennen aan de categorie waarin het is geplaatst. De advertorials schrijf ik zelf en op maat. Maar wel met instructies wat erin moet komen te staan. Zo staan er ook meerdere links in naar het betreffende product of bedrijf. Ik probeer advertorials wel zo persoonlijk mogelijk te maken. Met een persoonlijke touch. Bijvoorbeeld een foto of een filmpje. Voor een advertorial krijg ik betaald van de opdrachtgever na het plaatsen van de advertorial.

In samenwerking met…

Er zijn ook bedrijven die niet onder hun advertentie vermeld willen hebben dat het een ‘advertorial’ is. Omdat ik toch transparant wil blijven naar jullie als lezers komt hierbij te staan: ‘in samenwerking met...’. Ook dan is er betaald voor de advertentie.

Gesponsorde producten

Omdat mijn blog inmiddels vele volgers heeft op Social Media, ik actief blog als mamablogger en ik veel bezoekersaantallen heb (150.000+ per maand) word ik regelmatig uitgenodigd om een product, dienst of vakantie te testen of krijg ik zomaar wat opgestuurd. Vooral nieuwe dingen willen bedrijven graag aanprijzen bij de mama’s (to be). Mama’s (en papa’s) willen vaak een eerlijke mening lezen over een product of dienst die ze willen kopen of een vakantie die ze willen boeken. Bedrijven weten dat en daarom nodigen ze de grotere blogs uit om eens een kijkje te komen nemen of hun product of dienst te testen. Dit is de toekomst voor bedrijven om hun product goed weg te zetten op de markt.

Zo heb ik al heel wat parken bezocht, genoten van vakanties en producten getest. De reviews kun je op mijn blog lezen. Ik schrijf deze reviews alleen als ik achter het product, dienst of vakantieadres sta en als het mij goed bevallen is. Als ik een negatieve ervaring heb zal ik dit terugkoppelen en dit terug laten komen in mijn blog of een blog helemaal niet schrijven.

Ik geef van te voren duidelijk aan dat ik dit zelf test, dat ik het gekregen heb of op uitnodiging ben gekomen. en eerlijk wil zijn tegenover mijn volgers en lezers. Staat het product mij van te voren al niet aan, dan meld ik dat en ga ik er niet verder mee in zee. Maar tijdens het testen valt een product, dienst of vakantie ook wel eens tegen. Dit geef ik dan aan en hier zal ik er niet uitgebreid over schrijven. Op mijn blog vind je dus alleen reviews waarover ik, of andere bloggers, enthousiast zijn.

Ik zal dit ook op Social Media duidelijk aangeven. Voor deze producten krijg ik dus niet betaald!

Winacties

Ik krijg dagelijks producten opgestuurd om te testen. De bedrijven hopen dan ook dat ik daarover ga bloggen. De meeste producten test ik allemaal en hierover word ik vooraf ingelicht. Om ze vervolgens weg te geven aan de bloggers of te verloten met een winactie op mijn blog of Social Media. En als ik het zelf goed kan gebruiken dan houd ik het zelf! Bij zo’n winactie komt er ook altijd duidelijk bij te staan dat we het product weg mogen geven van bedrijf A.

Ik zal dit ook op Social Media duidelijk aangeven. Voor deze producten krijg ik dus niet betaald!

Affiliate links

Affiliate links gebruik ik soms in blogs die door mij of de redactie worden geschreven. Dit zijn links om inkomsten te generen van andere wegwinkels of bedrijven zoals bijv. boeken bij Bol.com. Onderaan de tekst zal duidelijk staan als er affiliatie links zijn verwerkt in de tekst waar wij dus extra inkomsten uit genereren. Staat dit er niet bij dan zijn het tips van de redactie van Love2BeMama.

Blogs

Ik plaatst ook gratis content (blogs). Natuurlijk de blogs die ik of de bloggers schrijven maar ook blogs over webwinkels, bedrijven en merken die wij als redactie interessant vinden. Juweeltjes die wij tegenkomen op internet en de moeite waard vinden om te vermelden in een blog. Of fashiontips die wij verwerken in blogs. Na aanleiding van persberichten die ik ontvang schrijf ik ook blogs. Ik kies zelf of ik dat interessant vind voor jullie als lezers om daarover te schrijven. Heel veel persberichten verdwijnen ook meteen in de prullenbak. Als er bij een blog geen vermelding ‘advertorial’ staat maar wel links zijn naar webwinkels, merken of bedrijven dan is dit vanuit de redactie geschreven en wordt daar niet voor betaald.

Ik hoop dat het zo wat duidelijkere is op wat voor manier ik aan mijn inkomsten kom, waarom ik advertorials plaatst, waar je ze aan kunt herkennen en dat je zelf de keuze hebt om ze te lezen.

Je winkelmandje!
Leuke winacties!

Mama moet er nodig tussenuit! Alleen.

Acht jaar en drie kinderen verder. Mijn wallen hangen tot…

rolschoenen

Win een paar populaire HEELYS (rolschoenen)

Ken jij de HEELYS al? Bij ons op school zijn…

Geen stress voor het Kerstdiner!

Ik ben gék op deze maand. Ik hou van de…