Waar ben je naar opzoek?

Britse school zet puppy in tegen examenstress

1 minuut lezen Marian Alons
Britse school zet puppy in tegen examenstress

Er zijn verschillende manieren om stress te voorkomen of te verminderen, zoals een rondje wandelen, ademhalingstechnieken of sporten. De Britse school Tavistock College in Plymouth gebruikt een unieke methode: een puppy.

Jarenlang was de hond Sheba de steun en toeverlaat van de scholieren (en docenten), maar die is overleden, dus was het tijd voor een vervanger. De vier maanden oude Shola mag nu de leerlingen hulp bieden en dan met name tijdens de examens.puppy shola op school

Speciale sessies

De hond Shola is alweer twee maanden druk bezig op de school. Ze begroet de leerlingen bij binnenkomst en loopt rondjes tijdens de examens, om stress te verlagen. Er zijn zelfs speciale sessies waarbij Shola wordt ingezet voor leerlingen die daar behoefte aan hebben.

Lees ook: Nu is er wetenschappelijk bewijs: een hond is goed voor kinderen!

Rector Sarah Jones: “Het is de taak aan Shola om de leerlingen aan het lachen te maken.” Na een schooldag mag Shola weer naar huis, bij een lerares, want dat is haar baasje.

De hond Shola is trouwens niet het enige dier op het Tavistock College. Er zijn ook cavia’s, konijnen, kippen en zelfs een pony.

Als ik op die school zou zitten, had ik vast ook heel veel examenstress. En erg veel behoefte aan een speciale sessie. 😍

https://twitter.com/HuffPoUKParents/status/882231076005007360

Bron: Huffington Post

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 2 dagen geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 2 dagen geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 2 dagen geleden
  • 4 minuten lezen