Waar ben je naar opzoek?

Samen tapas maken!

3 minuten lezen Krissie van den Broek
Samen tapas maken!

Tot mijn grote spijt ben ik niet bepaald een keukenprinses. Sterker nog, manlief kookt meestal (yesss!!). Gelukkig kan hij wél genieten van een beetje geëxperimenteer tijdens het kokkerellen. Toch vinden we het samen eerlijk gezegd best lastig om variatie in onze ‘weekmenu’s’ aan te brengen. Vera (8) en Thomas (7) zijn bepaald geen moeilijke eters, maar nieuwe gerechten hebben altijd wat tijd nodig om door hen omarmd te worden, als je begrijpt wat ik bedoel… 😉

Krissie is ook blogger bij Love2BeMama. Lees haar blogs hier!

Soms lijken we wel gevangen in een saai cirkeltje: een dag aardappeltjes, dan weer wraps met groenten, vervolgens een pastaatje, daarna bami of nasi en tot slot soep met stokbrood. Oh ja, ik vergeet bijna patat- of pizza-dag!

Lees ook: Ik Kook Van Jou: pasta met MonChou

Mijn gouden tip voor in de keuken is dan ook om samen met de kids te gaan koken. Want wat je zelf hebt gefabriceerd smaakt altijd 10x lekkerder dan wat je ouders in elkaar flansen natuurlijk! En dan willen ze ineens wél van alles proeven hoor! Ik vind samen koken vooral altijd reuze gezellig. Het allerliefst maak ik tapas met de kinderen. We doen het niet vaak, want het kost best wat tijd, maar als we eraan toekomen is het iedere keer weer één groot feest, zowel tijdens het koken als het opeten!

De kinderen kunnen prima meehelpen met snijden, smeren en roeren, er is namelijk genoeg te doen. Voordeel: de maaltijd bestaat uit verschillende kleine hapjes, dus er is voor elk wat wils. Nadeel: je keuken is na het koken een waar slagveld vol pestoklodders en groenteschillen. Maar ach, als dat het ergste is…

Natuurlijk heb ik als niet-keukenprinses echt niet zelf de receptjes bedacht van onze favoriete hapjes. Vorig jaar volgde ik op een vrijgezellenfeest een kookworkshop waarin al deze (super simpele!) gerechtjes stapsgewijs bereid werden. Appeltje eitje, en als ik dat zeg, dan is het ook écht zo, neem dat maar van mij aan! Alle tapas die ik maak zijn vegetarisch, want ik eet geen vlees of vis. Favoriet van de kinderen is zonder twijfel de overheerlijke bruschetta. Mmmmm! Echt harstikke lekker!

Dus doe je schort op, zet je koksmuts op en ga gezellig samen aan de slag met onderstaande recepten.
Veel kook-en smulplezier alvast!!

Courgetterolletjes met mozzarella

Ingrediënten
– 200g mozzarella
– 2 eetlepels groene pesto
– 1 courgette
– rucola
– olijfolie

Was de courgette, droog hem af, snijd hem doormidden en schaaf hem in dunne plakken. Besmeer de plakken met een dun laagje pesto. Snijd de mozzarella in stukjes en rol in elke plak courgette een stukje mozzarella. Leg de rolletjes in een met olijfolie ingesmeerde braadslee. Bak de rolletjes in ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Garneer op een schaal met wat rucola.

Patatas Bravas

Ingrediënten
– 750g aardappelen (vastkokend)
– handje verse tijm
– olijfolie
– cayennepeper
– paprikapoeder
– zout

Was de aardappelen en snijd in vierkante blokjes (schillen hoeft niet). Doe een flinke scheut olijfolie in een braadslee en doe de aardappeltjes erin. Breng op smaak met tijm, flink wat paprikapoeder, een beetje cayennepeper en zout. Bak krokant in de oven op ongeveer 190 graden, 45 minuten.

Bruschetta met gegrilde groenten

Ingrediënten
– paprika
– aubergine
– ciabatta
– olijfolie
– oregano, tijm, rozemarijn
– peper, zout
– Parmezaanse kaas
– handje zongedroogde tomaatjes
– 2 teentjes knoflook

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de groenten en snijd deze in hele dunne plakken. Smeer de plakken in met olijfolie en grill deze in de grillpan. Snijd de ciabatta in plakjes en plaats deze op een bakplaat. Bestrijk het brood met olijfolie en bak het in ongeveer 10 minuten goudbruin. Hak de kruiden fijn. Snijd de tomaatjes en gegrilde groenten klein en vermeng ze met de kruiden en peper en zout. Bestrijk het nog warme brood met knoflookteentjes. Schep het groenten mengsel op het brood en garneer met wat Parmezaanse kaas.

Lees ook: Ik Kook Van Jou: Kokosmakroontjes

Gevulde champignons

Ingrediënten
– Champignons
– Kruidenkaas
– Italiaanse kruiden

Hol de champignons uit en vul ze met kruidenkaas. Strooi er wat Italiaanse kruiden overheen. Leg de champignons in een ovenschaal. Ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden en klaas is Kees!

Eet smakelijk!!

Bij deze geef ik de spreekwoordelijke pollepel door aan mijn medeblogger Lisette Bol. Ben jij een echte keukenprinses Lisette of kun je eigenlijk nog geen ei bakken? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen