De activity tracker voor kids: Garmin Vivofit jr review (+ winactie)

Na vele donkere dagen wordt het eindelijk weer wat lichter buiten. De temperaturen gaan ook weer omhoog en daar worden mijn kinderen blij van. En mama ook! De afgelopen weken wilden ze wel naar buiten maar was het of te koud, te snel donker of ze konden geen vriendjes vinden om buiten te spelen. Met het zonnetje wat vandaag schijnt voelen we de lente alweer. En… na het eten is het ook nog licht. Hoera! Ze kunnen weer naar buiten!

Hup naar buiten!

Zoon L. komt nu op een leeftijd dat hij het ook wel interessant vindt om spelletjes te spelen op de Wii U of de iPad. Toch vinden wij het belangrijk dat ze veel buitenspelen. Buitenspelen is gezond! Om zijn digitale behoefte te combineren met de gezonde buitenlucht heeft hij sinds kort een activiteitentracker. Deze heeft hij gekregen van Garmin.

60 minuten per dag bewegen én je taken doen

Met de activiteitstracker wordt hij op een speelse manier aangemoedigd en uitgedaagd om (meer) te bewegen: minimaal 60 minuten per dag. Gelukkig beweegt hij genoeg maar dit is een leuk extraatje en een stok achter de deur om voldoende te bewegen én elke dag zijn taakjes te doen zonder gemopper.

Met de Garmin Vivofit Junior activiteitstracker kun je doelen behalen. Op mijn telefoon stellen we een doel in. Bijvoorbeeld een bepaald aantal stappen per dag. L. verdient daarmee virtuele munten als hij zijn doel behaald heeft. Hij doet er alles aan om zijn doel te behalen.

Munten verdienen

Er zijn ook taken in te stellen die dagelijks gedaan moeten worden: bed opmaken, speelgoed opruimen, pyjama opruimen, oefenen voor drumles en het konijn eten geven. Per taak kun je een aantal munten weggeven: 1 munt, 3 munten of 5 munten. En je kunt ook instellen op welke dag de taak gedaan moet worden. Als hij genoeg munten heeft kan hij deze beloning gebruiken om spelletjes te spelen op zijn activiteitstracker. Maar… ik kan zelf ook een beloning instellen. Bijvoorbeeld een kwartiertje langer TV kijken, een spelletje op de iPad of een avondje opblijven.

Tijd bijhouden

Op de app kun je alles instellen: de tijden dat je kind gaat slapen en opstaat, de taken die elke dag gedaan moeten worden en waar hij ‘punten’ mee kan verdienen en je kunt de activiteiten meten. Als er een taakje is gedaan kun jij dit afvinken in de app en krijgt het polsbandje een melding. Het kind kan op het polsbandje ook aangeven dat hij twee minuten gaat tandenpoetsen of dertig minuten tv gaat kijken. Het polsbandje gaat trillen als de tijd voorbij is. Handig als mama of papa de tijd even vergeten is…

Duidelijkheid

Ik vind het een ontzettend leuk ding. Zoon L. vindt het ook heel erg leuk. Ik hoef nu niet meer te zeuren om zijn dagelijkse of wekelijkse taken. Voor hem is nu duidelijk wat hij moet doen. Hij is gevoelig voor ‘beloningen’ en maakt er een sport van om elke dag zijn munten te verdienen. Op deze manier gaat het heel leuk en op een speelse manier.

https://www.instagram.com/p/BQgbBHKlxio/?taken-by=love2bemama_com&hl=nl

 

 

Overige pluspunten:

 • De batterij gaat een jaar mee. Je hoeft hem niet op te laden.
 • De activity tracker is waterdicht (ze kunnen er ook mee zwemmen).
 • Je kunt zelf taken toevoegen aan de app.
 • De activity tracker heeft een rekbaar bandje en het is een klein handzaam model.
 • Je beheert zelf de app.
 • Aan de app kun je meerdere gezinsleden toevoegen en ook papa kan taken afvinken via zijn mobiel.
 • De activity tracker kan ook als horloge gebruikt worden. Handig om te kijken wanneer je weer naar huis moet.

Lees ook: GPS tracker: waar is mijn kind?

Win een Vivofit jr. in kleur naar keuze

Wil jij zo’n activity tracker winnen? Garmin stelt er 2 beschikbaar.
Maak kans op één Vivofit jr. t.w.v. 99,- per stuk in een kleur naar keuze. Wat moet je daarvoor doen?

De winactie is inmiddels verlopen. Hierbij feliciteer ik Angela Ruigrok en Danielle Uijl met de activity tracker.

Linda Bosscher

Founder & hoofdredactie Love2BeMama, Social Influencer, 31 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids.

32 reacties
 1. Dit lijkt me ideaal voor mijn zoontje van 5. Activiteit genoeg, maar opruimen en dingen doen (of volhouden) zonder zeuren zijn nog een puntje van aandacht. Dit zou daar een goed motivatie voor zijn! Ook heel fijn dat de activity tracker waterdicht is!!
  Voorkeur: Rood

 2. Dit lijkt me wel wat voor mijn zoontje! Taakjes doen en wanneer opstaan is hier een dingetje. De activity tracker broken lava zouden we graag uitproberen!

 3. Ik zou graag de broken lava willen winnen voor mijn zoontje Swen.
  Swen is heel actief en helpt mama graag met allerlei klusjes. Leuk om dit bij te houden en te zien op de app. Dat word duimen de komende dagen!

 4. Ik wil graag de broken lava winnen voor mijn zoontje Swen. Swen is heel actief en vind het wanneer het hem uitkomt ook leuk om klusjes te doen. Daar de takjes toe te voegen word je er aan herinnert en vergeet je het minder snel. Kortom erg leuk om uit te testen.

 5. Wat een leuke actie. Mijn zoon houdt van buitenspelen en dan kan hij mooi zien wanneer hij naar binnen moet. Taken vindt hij niet zo leuk maar mer deze tracker wordt het een stuk leuker gemaakt. Zou graag de rode voor hem willen winnen

 6. Dit lijkt me ideaal voor mijn zoontje (5j)! Hij heeft er vrijdag 6 weken gips opzitten door een gebroken elleboog en zal opnieuw moeten leren om actiever te zijn. Aangezien ik zelf hoogzwanger ben en met keizersnede zal bevallen, kan ik zelf niet zo gemakkelijk meedoen. Een activity tracker zou voor hem zeker een extra stimulans zijn.

  Graag een stoer groen (of rood) exemplaar.

 7. Rood of blauw vind ik super mooi. Hier ook een paar kids die soms zonder dat ik het in de gaten heb weer voor de tv zitten maar….. ook gevoelig zijn voor beloning

 8. O dat is superhandig, mijn dochtertje zal hier zoveel zelfstandiger van worden. En wat zal haar zelfvertrouwen ook groeien… leuke manier om dingen te leren en meer te bewegen!
  Ik vind die met de roze/blauw en mint rozen bandje het mooiste.
  Groeten Anita

 9. Wat leuk! Mijn kinderen spelen soms ook veel liever op de iPad dan buiten en laat staan dat ze te porren zijn voor een klusje. Dit lijkt me dus een ideale manier om het te combineren! Ik doe graag mee voor de kleur Real Flower

 10. Superleuke actie! Ik doe graag voor Emma mee voor de mooie tracker met de bloemen. Ze is dol op spelletjes met muntjes, dus dat wordt een makkie om haar kamer opgeruimd te krijgen 😉

 11. Kijk dat is nu een positieve manier om techniek te gebruiken bij kinderen. Mijn dochter zou het echt geweldig vinden om haar doelen te behalen en aangezien ze het liefst op de bank hangt met een boekje of aan tafel knutselt (hele leuke dingen natuurlijk, maar niet heel actief :)) kan ze een leuk hulpmiddel wel gebruiken. De ‘Real Flower’ vind ik wel echt super gaaf voor haar, maar tegen een ander leuk kleurtje zegt ze natuurlijk ook geen nee.

 12. Super leuk zeg! Mijn zoontje is 8 en ruim 7 jaar enig kind geweest dus de zelfstandigheid is ver te zoeken:/. (Yes eigen schuld…). Lijkt me een ideale manier om hem zijn klusjes te laten doen. Hij mag er graag bij mopperen maar dit maakt het zo veel leuker! En zit er voor mij minder stress bij:) Beloning zal een middagje zwemmen worden, kan hij de Garmin daar ook gelijk testen! Weet zeker dat het experiment daarmee zal slagen. Kleur groen is de favoriet.

 13. Real flower zou ik heel graag willen winnen voor mijn kleine meid het geeft mijn een heel fijn gevoel om al haar taken bij te kunnen houden via deze handige Activity Tracker en zou kan ik haar ook verantwoordelijkheidsgevoel leren. Heb mijn eigen geabonneerd op het YouTube kanaal onder de naam Wvs. Heb deze winactie ook laten schitteren op mijn tijdlijn zodat andere er ook nog op tijd bij kunnen zijn nu maar heel hard hopen fijn weekend liefs Wanda

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.