Tips voor een dagje uit in de meivakantie

De meivakantie staat voor de deur. Voor veel kinderen zal deze morgenmiddag beginnen. Tijd om te kijken wat we in de meivakantie gaan doen. Wij hebben al een aantal leuke uitjes op de agenda staan en deze uiteraard voor jullie verzameld. En… je kunt ook kaartjes winnen voor een dagje uit!

Tip 1: Gratis uitjes in Nederland

Love2BeMama heeft in de loop der jaren al heel wat gratis uitjes verzameld. Deze zijn terug te vinden in dit dossier: gratis uitjes in Nederland. Per provincie zijn hier gratis uitjes te vinden. Aanvullingen zijn altijd welkom zodat we het dossier up-to-date kunnen houden.

Tip 2: Nationale Molendagen

Altijd al willen weten hoe een molen in elkaar zit en wat voor werk een molen doet? Erg leuk voor kinderen om te zien. Op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei zijn er de Nationale Molendagen. Kijk hier of er een molen bij jou in de buurt meedoet.

Tip 3: Kidsactiviteiten bij Natuurmonumenten

Op de website van Natuurmonumenten vind je ook een verzameling met dingen die te doen zijn voor kinderen.

Tip 4: Ga naar Continium en Columbus (Kerkrade)

Dagje uit MeivakantieContinium is een interactief doe- en ontdekmuseum waar je handen en ogen tekort komt voor alle leuke doestations, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld werkt. Naast de vaste tentoonstellingen, waarin je leert over wetenschap en techniek, is er regelmatig een nieuwe wisselexpo. Zo is er nu de tentoonstelling SMARTphone! waarin je alles komt te weten over mobieltjes. In de speciaal ingerichte Science Labs maak je zelf een stoere technische gadget die je mee naar huis mag nemen.

Ook het eerste omgekeerde planetarium ter wereld is in Kerkrade te vinden. In Columbus kun je voor de eerste keer zien wat tot nu toe slechts 500 astronauten hebben gezien: de blik vanuit de ruimte op aarde. Voor kinderen (en volwassenen!) een spectaculaire ervaring.

Continium & Columbus vormen samen het perfecte uitje met kinderen voor bijvoorbeeld de meivakantie, en het is ook nog leuk is voor ouders. Kom jij ook?

Tip 5: Activiteiten op Paleis het Loo

Van 30 april tot en met 8 mei zijn er allerlei activiteiten op Paleis het Loo: de Paleisreis en een bezoek aan het Paleisdak. In de Paleisreis ontdekken kinderen van 5 tot en met 11 jaar op een verassende manier de tuinen en maken kennis met het vroegere hofleven.

Wat gaan jullie doen in de meivakantie?

Linda Bosscher

Founder & hoofdredactie Love2BeMama, Social Influencer, 31 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids.

10 reacties
 1. dit zijn hele leuke tips gaan we wellicht iets mee doen
  de kaartjes winnen zou natuurlijk te gek zijn, kunnen mijn kleindochters een keertje mee met de trein

 2. Jaaaa leuk!. Doe graag mee. Voor ons om de hoek, maar we zijn er nog nooit geweest omdat de kids nog te jong waren. Nu hebben ze de ideale leeftijd dat ze dit te gek vinden, dingen kunnen onthouden en ontdekken.
  De oudste stelt veel vragen waar ik het antwoord niet op weet en hij is erg leergierig, dus wellicht krijgt hij tijdens dit uitje antwoorden op zijn vragen en wordt hij heerlijk gevoed met nieuwe informatie.
  En papa en mama zullen er ook zeker weten nog wat van opsteken!!.
  Lijkt me een superleuk dagje uit!.

 3. We zouden graag met onze 2 kids gaan. Onze oudste mag in de klas soms proefjes/testjes doen van de “pittige plustoren”. Dat vindt hij geweldig. Eerst logisch nadenken wat er zou kunnen gebeuren, daarna kijken of het klopt.Ook thuis komen regelmatig de “leukste” proefjes aan bod. De jongste heeft in zijn woordenboek alleen het woord “waarom?” staat Hij vraagt vaak… “waarom?” dus zal ook zeker nieuwsgierig hier naar zijn. Ze zouden zo genieten…

 4. Leuke tips zeg. Continium en Columbus lijken me heel leuk om met de kids naar toe te gaan. Voor ons om de hoek, maar we zijn er nog nooit geweest omdat de kids er nog te jong voor waren. Maar nu hebben ze er de perfecte leeftijd voor.

  wat wij gaan doen in de meivakantie!. Hmm… niet zo heel veel, maar zo zijn we gisteren naar Kasteelpark Born geweest. Niet echt de moeite waard om er 2 uur voor te gaan rijden, maar woon je in de buurt, leuk voor kleine kids.
  Ook gaan we nog naar een voetbalwedstrijd van Roda kijken a.s. zondag en een middagje zwemmen.
  Mondo verde en Gaiazoo liggen hier ook in de buurt, maar ja… dat budget he!.

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.