Waar ben je naar opzoek?

6x tips Terschelling met kinderen

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
6x tips Terschelling met kinderen

Terschelling was vroeger (lees: toen we 18/19 jaar jong waren) het favoriete eiland van mij en mijn man. Onze eerste vakantie samen brachten we daar door in een tentje. We hebben een heerlijke vakantie gehad. Zonder ouders en voor het eerst samen weg. Wat een fijne herinneringen hebben we daaraan. Sindsdien is Terschelling ons favoriete Nederlandse eiland. En nu we kinderen hebben, en het alweer te lang geleden was dat we Terschelling hebben bezocht, werd het tijd om ze mee te nemen naar Terschelling.

Het strand van Terschelling

Terschelling met kinderen

Toen onze oudste 8 maanden jong was zijn we voor het laatst op Terschelling geweest. Inmiddels is dat alweer zes jaar geleden. Ons gezin is nu compleet en elk familielid heeft in de herfstvakantie kennisgemaakt met Terschelling. Kan dat ook weer van onze wishlist af. Terschelling is een ontzettend leuk eiland voor kinderen. Er is genoeg te doen en het is kindvriendelijk.

We mochten een midweek verblijven in Landal Résidence Terschelling. Hier zijn we al eerder geweest toen de Résidence net geopend was. Het voordeel van dit appartementencomplex is dat je alles inpandig hebt. Een zwembad, een restaurant waar je terecht kunt voor het ontbijt en het avondeten, een speelhoek voor kinderen en een sauna. Ik vind het altijd zo’n gedoe en gehannes om met kinderen op pad te gaan om te zwemmen. Nu konden we lekker thuis omkleden en in onze badjas naar het zwembad lopen. Scheelt een hoop gedoe.

Volg je mij al op Instagram? Voor persoonlijke foto’s en ook leuke tips.

Landal Terschelling

Landal Terschelling

Het appartement was tip top in orde! We hebben hier een hele fijne week gehad.

Landal Résidence Terschelling

Wat is er te doen op Terschelling?

Ben je van plan om ook naar Terschelling te gaan of ben je momenteel op Terschelling en zoek je vertier voor je gezin? Ik geef je tips!

Tip 1: Zoals ik al zei is Terschelling echt een leuk eiland voor kinderen. Er is genoeg te doen! Om te beginnen is er genoeg vertier op het strand. En als je op Terschelling bent ga je natuurlijk naar het strand.

Het strand van Terschelling

Tip 2: Bezoek vooral het Wrakkenmuseum. Voor weinig geld kun je met je gezin naar binnen en vervolgens mogen jullie tijdens je verblijf op Terschelling vaker het Wrakkenmuseum bezoeken. Je betaald namelijk maar één keer entree. Vooral de ‘speeltuin’ buiten vinden ze geweldig. En je kunt er heerlijk erwtensoep eten.

Het wrakkenmuseum

Tip 3: Op kinderboerderij ‘t Hooivak kun je ook wel een ochtendje terecht. Er zijn veel dieren, ze mogen pony rijden, graan malen, kalfjes de fles geven, konijnen aaien en er is een boerderijmuseum (klein maar leuk). Je kunt heerlijk opwarmen bij een ouderwetse kachel terwijl de kinderen zich binnen vermaken.

Kinderboerderij Terschelling

Tip 4: Op de laatste dag zijn we gaan bowlen. Het was regenachtig weer en we moesten wachten op de boot. Het bowlingcentrum stelt niet zoveel voor maar de kinderen vonden het fantastisch. We hebben ons daar ruim een uur vermaakt.

Bowlen op Terschelling

Tip 5: Op Terschelling zijn er genoeg leuke restaurantjes om te eten mét kinderen. Dit zijn onze favorieten: De rustende jager, ontbijt en avondeten bij Landal Résidence Terschelling en Pannenkoekenhuis Hans & Grietje. En niet te vergeten Pizzaria La Grotta. Kom je daar voor half 6 met kinderen binnen dan eten die gratis mee.

Eten op Terschelling

Tip 6: Bij mooi weer is de Koffiemolen in Formerum op Terschelling ook erg leuk. Je kunt binnen heel knus zitten en buiten kunnen de kinderen spelen.

Koffiemolen Terschelling

Het was weer fijn om op Terschelling te zijn, wanneer gaan we weer? Aanvullende tips zijn altijd welkom. Laat ze achter in de comments!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
  • Regina zei

    Hallo,
    En als ze iets ouder zijn, zijn jullie uiteraard ook van harte welkom in Klimbos KLIMDARIS
    Het nieuwe klimbos, wat we aan activiteiten aanbieden, naast al onze andere activiteiten als:
    Blokarten, boogschieten, Lasergame, kinderpaintball , powerkiten op het strand of een mountainbiketocht
    Tot snel

  • anja zei

    Wat ook leuk met kids is , eten bij eethuisje de kajuit in formerum, ze hebben er een mooie speeltuin buiten terwijl de ouders ernaast zitten op het terras.
    En krabben vangen bij de dijk in lies! Altijd een groot succes!

  • Jan zei

    Waarin vergeten jullie allemaal zonneweelde in hoorn? Super lokatie voor pa en ma om een bakje te dien terwijl de kinderen in een prachtige speeltuin aan t razen zijn

  • Hilde zei

    Eeen zeehondentocht met de Riepel, Jeefsafari met Mooiweer, ezel gpstocht met PuurTerschelling, ponyrijden bij de Prairie in Formerum en schapenkaasboerderij op Halfweg of in Oosterend zijn ook leuke activiteiten voor jonge gezinnen.

  • Annabel zei

    Ziet er uit als een heerlijke en gezellige vakantie. Voor mij is het heel lang geleden dat ik daar ben geweest, maar nu ik dit zo zie is het zeker de moeite waard om binnenkort een keer met de kids daar een weekje uit te waaien. Bedankt voor de tips!

  • Manon zei

    Ik heb altijd heerlijke vakanties gehad met mijn ouders op Terschelling. En heb hele leuke herinneringen aan de huifkartochten die we maakten over het wad. Dat was geweldig. Voorop de kar mogen zitten en dan door het water heen rijden. Dat is wel iets wat ik altijd met mijn kinderen nog eens gaan wil doen. En met jou tips erbij, moet dat dan helemaal goed gaan komen. Ik denk binnenkort maar eens plannen daarvoor maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 2 dagen geleden
  • 4 minuten lezen