Vrouw met borstkanker geeft borstvoeding en laat prachtige foto’s maken

Deel dit artikel

Je zou maar zwanger zijn en te horen krijgen dat je borstkanker hebt. Vreselijk! Op het geluk wat je eerst had wordt meteen een hele grote stempel gedrukt en er hangt een zwarte wolk boven je hoofd. De 31-jarige Sarah Whitney uit Florida kreeg dit vreselijke nieuws toen ze 20 weken zwanger was. En twee weken na haar bevalling zou de chemotherapie beginnen. Niks niet kraamweek en zwangerschapsverlof. 

Borstvoeding geven

Op 21 april 2015 beviel ze van een zoon die de naam Kal El kreeg. Voordat ze beviel van haar derde kind kreeg ze al een chemo. Twee weken na haar bevalling zou ze moeten starten met een volgende sessie chemotherapie. Daardoor kon ze helaas maar twee weken borstvoeding geven aan haar pasgeboren baby en dat was iets wat ze juist zo graag wilde doen. Dit te horen krijgen vond ze nog moeilijker dan het accepteren van de diagnose kanker en het verliezen van haar haar.

De twee weken dat ze borstvoeding kon geven is ze er volledig voor gegaan. Ze heeft zelfs een professionele fotograaf ingehuurd om dit emotionele moment op de foto vast te leggen. Whitney was verbaasd dat ze wereld zo positief reageerde op de foto’s die eerder dit jaar viral gingen. Er zijn zelfs moeders geweest die moedermelk aangeboden hebben zodat baby Kal El toch moedermelk kon krijgen, verteld ze aan de Daily Mail.

Vrouw met borstkanker geeft borstvoeding

>> Lees ook: Onze borsten een vloek of zegen? 

Depressie

Whitney heeft ook te kampen met een depressie waar ze medicijnen voor krijgt. De medicijnen die ze krijgt voor de kanker zal ze de komende tien jaar moeten slikken. Ondanks alles probeert het gezin toch positief te blijven. Whitney telt ondanks alles haar zegeningen. Ze is bovenal blij dat Kal El gezond ter wereld is gekomen. Ze geeft aan niet op te geven en ervoor te blijven gaan!

>> Lees ook: Jolie Care lingerie voor ex-borstkankerpatiënten.

Bron foto: Gentle Birth Options, LCC Facebook – Bron: Daily Mail

Over Linda

Blogger, mama van 3, nog net geen 30. Naast het bloggen bezig met het starten van een webshop. Ik slaap weinig en loop over van inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *