Baby bevrijd uit snikhete auto

Wie laat er tegenwoordig nog zijn huisdieren of kinderen in de auto zitten tijdens warme dagen? Weten we nu niet dat dat gewoon heel erg gevaarlijk is? Sowieso haal ik mijn kinderen altijd uit de auto als ik een boodschap ga doen. Gisteren gebeurde het weer: ouders die hun baby in de hitte in de auto laten zitten. Vervolgens moeten de ambulancemedewerkers en politie de twee weken oude baby uit de snikhete auto bevrijden. De ouders waren boodschappen aan het doen.

De komende dagen wordt het weer warm en een zomer ligt aan onze voeten. Ik hoop echt dat je als ouders zijnde nadenkt en je kinderen (en huisdieren) uit de auto haalt met deze warmte. Ook als je ‘even’ een boodschapje moet doen. Je weet nooit wat er dan op je pad komt waardoor je langer wegblijft dan gepland. Elk jaar duiken er weer verhalen op van ouders die denken dat het niet zoveel kwaad kan en hun kind in de auto achterlaten. Weliswaar soms, als het kind geluk heeft, nog met het raam open maar het blijft broeien en het wordt snikheet in de auto.

Gelukkig mankeerde deze baby niets maar het kan ook verkeerd aflopen… De ouders waren zich van geen kwaad bewust maar het was geen slimme actie. Laat het vooral een waarschuwing zijn voor alle ouders!

Bron: Telefgraaf en Ad.nl

Linda Bosscher

Founder Love2BeMama, Social Influencer & blogger, 31 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.