30 kilo eraf

Deel dit artikel

“Acht augustus de dag dat alles begon, acht augustus de dag dat ik kennis maakte met mijn Cambridge consulente en de bijbehoren shakes voor het dieet.” Meike volgde een streng dieet en viel 30 kilo af. Lees haar dagboek.

Vanmorgen 22 maart stond ik op de weegschaal en daar stond… 99.8 kilo. Het is mij dus gelukt om onder de 100 kilo te komen en ik ben dus 30 (!) kilo kwijt! Een hele rare gewaarwording twee cijfertjes voor de komma in plaats van drie. Wanneer dat voor het laatst was kan ik mij niet eens meer herinneren.

Het heeft heel wat bloed, zweet, tranen, irritatie, chagrijnige avonden, enzovoorts gekost maar het is het waard geweest want wat voel ik mij goed. Ik besef natuurlijk wel dat ik nog te zwaar ben en dat de strijd nog niet gestreden is. Zoals mijn nicht regelmatig zegt; wij hebben levenslang. En daar heeft ze gelijk in. Mijn nicht Marlies, waar het allemaal voor mij mee is begonnen, is ook de strijd aangegaan en heeft gewonnen. Daar kwam de eerste steek! Waarom zei wel en ik niet? Ze is afgevallen met medifast een manier die voor haar super heeft gewerkt en waar ze ruim 60 kilo mee kwijt is geraakt.

Ik kan wel zeggen dat ze voor mij een groot voorbeeld is. Als ik het even niet zag zitten of tegen dingen aanliep was ze er altijd voor een bemoedigend woord of een schop onder mijn kont.

Mijn schoonvader is ook zo trots. Hij is een man van weinig woorden. Type grote stoere vent met een klein hartje. Vaak kreeg ik een dikke knuffel van hem, of vertelde hij aan zijn collega’s in Duitsland hoe goed het ging met zijn schoondochter. Complimentjes over mijn nieuwe kleding waren er ook steeds en steeds meer.

Mijn ouders die mee door dik en dun hebben gesteund elke maandag na het wegen ging er een smsje naar ze toe. Net als naar mijn lieve tante Annemieke; elke maandag kreeg ik standaard een lief of bemoedigend smsje terug (ik heb ze allemaal bewaard).

Mijn lieve zusje die in de loop van de tijd wat leuke kleding voor mij heeft gekocht en regelmatig vertelde dat ze zo trots was en dat ik er zo goed uit zag.

En natuurlijk mijn man en kinderen; die al die tijd achter mij hebben gestaan en met me moesten leven in voor en tegenspoed  ;).

Het klinkt als een bedankje voor de oscars maar zo voel ik me ook. Ik heb de hoofdprijs gewonnen. De prijs der prijzen en dat is gelukkig zijn met mijzelf!

Mijn Cambridge strijd is bijna ten einde nog één week in de ochtend een shake en dan moet ik het zelf doen. Mijn strijd gaat verder met ‘grip op koolhydraten’ waar ik mij goed bij voel. Ik ga door maar ga vooral weer genieten van mezelf en alle lieve mensen om mee heen!

© Geschreven door Meike

Wil jij dat anderen deze blog ook lezen? Deel het met de rest van de wereld via onderstaande icons.
Klik en plaats!

Over Meike

Ik ben Meike, getrouwd met Erwin en moeder van twee jongens Joery en Thomas. Ik ben werkzaam als verzorgende in een verpleeghuis. Altijd en eeuwig in strijd met de overtollige kilo's. Trying to be fit working out and eating healthy, als een eeuwige jojo. Hoe mij dat afgaat lezen jullie op Love2BeMama en via instagram zie je mijn maaltijden en sport activiteiten voorbij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>