Vakantie-bloopers

Het zonnetje laat zich steeds vaker weer zien. Van het weekend hebben we met ons viertjes een heerlijk fietstocht gemaakt met onderweg een tussenstop bij McDonalds. Toen ik daar even een plaspauze hield, kreeg ik ineens een vakantiegevoel. Daar, op de toiletten bij “de gele m”. Dat zal vast komen doordat we die “gele m” onderweg naar vakantiebestemmingen ook vaak aandoen. Je weet wat je krijgt – wat het eten betreft, maar vooral van belang onderweg van A naar B: wat de toiletten betreft. Doorgaans toch een stuk schoner dan bij een tankstation. Dat vakantiegevoel hield ik vast en ik dacht terug aan de vakanties van de afgelopen jaren. Naar Zweden (daar was Ruben al bij) of naar Frankrijk (toen Isabel nog een stukje kleiner was). En aan vakanties van nog langer geleden. Onze allereerste, met een oude Citroën-camper. En aan die ene memorabele blooper tijdens de vakantie het jaar erop…

Mijn man (toen nog “een vriend”) en ik vertrokken voor een kampeervakantie naar Corcieux, Frankrijk. De eindbestemming was een camping waar hij al enige jaren met zijn ouders kwam en waar een onvervalst ‘campingsfeertje’ hing, iets waar ik, als toen nog niet-kampeerder, erg aan moest wennen: iedereen keek op elkaars toegewezen veldje vierkante meters en kwam graag met ongevraagd advies. Zo ook toen wij, na een vermoeiend autoritje, in de brandende zon onze tent op moesten zetten. Onze buren waren er eens goed voor gaan zitten voor hun tent: vier campingstoelen op rij, biertjes erbij – klaar voor het geven van een reeks goedbedoelde tips. We pakten de tent uit de auto en legden het doek uit op het gras. En hoe gênant was het daaropvolgende moment. We hadden de tentstokken nodig om onze fijne slaapplaats te creëren. Tentstokken. Die ontzettend thuis lagen. In Den Haag. De afstand Corcieux – Den Haag heeft nooit groter aangevoeld dan toen! Geen beter vermaak dan leedvermaak, moesten onze buren gedacht hebben. Het nieuws ging als een lopend vuurtje en al gauw wist iedereen wat ons was overkomen. Uiteindelijk zijn mijn schoonouders (toen nog “de ouders van die vriend”) in de auto gestapt en naar Noord-Frankrijk gereden. Met onze tentstokken. Superlief natuurlijk en zo kreeg het avontuur toch nog een happy end. Op een andere camping overigens… waar ze niets wisten van onze begane stommiteiten…  😉

© Geschreven door Nathalie

Wil jij dat anderen deze blog ook lezen? Deel het met de rest van de wereld via onderstaande icons.
Klik en plaats!

Linda Bosscher

Founder & hoofdredactie Love2BeMama, Social Influencer, 31 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.