Win een vakantie!

Deel dit artikel

Jarenlang gingen wij kamperen. Vroeger altijd met mijn ouders en toen ik verkering kreeg met manlief op vakantie met de tent. Drie jaar achter elkaar brachten wij de vakantie door op Terschelling met typisch Nederlands weer. Veel regen dus. Maar dat waren de leukste vakanties. Gezellig in de tent, boeken lezen, muziek luisteren en vooral veel slapen. En als het droog was een rondje fietsen, ijsje eten, terrasje pakken of de BBQ aansteken. Ik kijk altijd met een glimlach op mijn gezicht terug op die vakanties.

Verregende maar romantische vakanties
Toen we net getrouwd waren, vonden we het tijd worden voor een vakantie met veel zon. Die romantische vakanties op Terschelling in de tent waren leuk, maar wat warmte en zon was ook niet verkeerd. We gingen naar Italië. Uiteraard met de tent. Wat een verschil met de vakanties op Terschelling. Elke dag heerlijk weer en bijna geen regen. Hele dagen lagen we te lezen aan het Gardameer en zaten we ‘s avonds op een terrasje. Twee jaar lang trokken we weer richting Italië en zochten we de zon op. Het Gardameer is onze favoriete plek geworden. Meestal trokken we ook nog richting schoonzus en zwager die in Italië wonen.

Kamperen met een dreumes
Na twee jaar was ik zwanger en konden we dat jaar helaas niet op vakantie. Het jaar daarop was zoonlief net een jaar geworden en voor ons was het vanzelfsprekend dat we weer gingen kamperen. Verder niet nagedacht over de nadelen van kamperen met een dreumes. Ik was inmiddels ook ruim 20 weken zwanger van spruit nummer twee, maar we gingen kamperen. Helaas viel dat een beetje tegen. De ongemakken van kamperen werden ons nu wel duidelijk. Geen wc in de buurt, slapeloze nachten omdat je bij iedere kik aan het bed van je kind staat (stel je voor de buren worden wakker… alhoewel die buren ook bijzonder luidruchtig waren), warme avonden waarbij je kind niet in slaap kan vallen, zwanger slapen op een luchtbed, je tent uitfikken bij de eerste zonnestraal. Dat laatste was nog niet zo’n probleem want om 05:30 uur werden we wel gewekt door zoonlief. Ok, die vakantie was best leuk maar dit gingen we niet nog een keer doen. In ieder geval niet met hele jonge kinderen.

Luxe kamperen
Afgelopen zomer was het weer tijd om na te denken over ‘de vakantie’. In maart waren we al naar Bonaire geweest, maar toch wilde we graag met ons gezin naar Italië. Als we daar een jaar niet zijn geweest dan voelt dat als een gemis. Maar wat gaan we dan doen? Kamperen in een tent zagen we niet zo zitten met peuter van bijna twee en baby van 6 maanden. Geheel tegen onze principes in gingen we voor een stacaravan aan het Gardameer. Kamperen met alle gemakken!

Kindvriendelijk
We boekten een kindvriendelijke camping met een stacaravan van Keycamp Holidays. Voor ouders met jonge kinderen heeft Keycamp een selectie van peutervriendelijke campings gemaakt: Mini World. Op deze campings wordt specifiek rekening gehouden met de allerkleinsten; er zijn aan hen aangepaste facaliteiten en deze campings liggen niet aan een drukke weg of bij open water. Er is een gratis kinderpakket beschikbaar met kinderbedje, kinderstoel en babybadje. Ook is op deze campings een peuterbad aanwezig en kan er een buggy en een bolderkar gehuurd worden. Op een aantal geselecteerde campings zijn er peuterclubs: Mini Fun Station, Tumble Tots en gratis peuterzwemles of fietsles.

Kind blij, ouders blij!
We genoten in de stacaravan van Keycamp Holidays op camping Europa Silvella aan het Gardameer. Zoonlief spetterde de hele dag in het zwembad en genoot van het buitenleven. Door de veranda aan de caravan kon hij toch buiten zijn, maar kon hij geen kant op. Papa en mama kwamen deze vakantie ook echt tot rust. Slapen op een echt bed, koken in een echte keuken, douchen in je eigen badkamer, maar toch de hele dag buiten zijn en genieten van een luxe kampeervakantie. De gehuurde bolderkar was een ideaal vervoersmiddel om alle spullen én peuter bij het zwembad te krijgen. Baby hobbelde wel mee in de kinderwagen, die mama voortduwde uiteraard. Het zwembad op camping Europa Silvella was een groot succes. Prachtig zwembad waarin kinderen ook rustig konden spelen. Uiteraard moet je er wel bij blijven maar het zwembad loopt heel geleidelijk naar beneden waardoor ze er prima zelf in konden spelen. Beetje jammer alleen van die stomme badmutsen. Ziet er toch niet uit? :) Wij vinden het altijd fijn als onze kinderen zichzelf kunnen vermaken en dat leren wij ze al op jonge leeftijd. Geef zoonlief een bad water of een bal en hij vermaakt zich prima.

Plan voor volgend jaar
Wat doen we volgend jaar? Dan gaan wij weer voor een luxe kampeervakantie. Ook al missen we het kamperen in een tent, de komende jaren wagen wij ons daar nog niet aan. Als ik bedenk wat voor gesleep dat is, dan kies ik voorlopig even voor de gemakken tijdens een vakantie. Die kampeervakanties in de tent komen wel weer. Op sommige campings is het zelfs mogelijk om de babysitservice van Keycamp in te huren voor als je samen een avondje weg wilt.

Win een vakantie
Keycamp Holidays wil jou ook laten genieten van een vakantie en geeft een vakantie weg t.w.v. 450 euro (dat zijn 7 dagen vakantie!). Ben jij nog niet op vakantie geweest of alweer toe aan vakantie? Doe dan mee met deze winactie. Wat moet je doen?

* Like de Love2BeMama Facebook-pagina
* Stuur je leukste, grappigste of mooiste foto voor 28 september naar Love2BeMama (per e-mail!)
* Wij zoeken de drie leukste, grappigste of mooiste foto’s uit en plaatsen deze op onze Facebook-pagina. Vertel ons ook het verhaal bij de foto.
* Is jouw foto uitgekozen en geplaatst op onze Facebook-pagina? Mensen kunnen je foto liken of een reactie achterlaten.
* Wij kiezen uiteindelijk de winnende foto! De winnaar + onze motivatie maken wij bekend op 12 oktober op de Facebook-pagina van Love2BeMama.

Vergeet je niet ook aan te melden voor de Keycamp nieuwsbrief want daarmee maak je ook nog eens kans op een vakantie cheque t.w.v. € 250,-

*De winnaar wordt 12 oktober bekend gemaakt op de Facebook-pagina ven Love2BeMama! Luxe campingvakantie op een camping naar keuze in Europa in een bungalowtent, stacaravan of chalet Verblijf in een bungalowtent, stacaravan of chalet op een camping in Europa (m.u.v. Groot-Brittannië). Volledig verblijf voor 30 juni 2012.

© Geschreven door Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>