UV zonnehoedjes

Deel dit artikel

Al eerder schreef ik over UV werende kleding. Je kinderen tegen de zon beschermen is ontzettend belangrijk. Helaas ben ik zelf te vaak de pinuut en verbrand ik regelmatig. Nu ik ouder wordt gaat het beter maar ik moet altijd blijven opletten. Ik ben als de dood dat mijn kinderen verbranden dus ik smeer ze liever een keer teveel in dan te weinig.

Waarom je kind beschermen?
Extra bescherming van de kinderhuid is belangrijk; op vakantie, maar ook bij mooi weer thuis in de tuin, op de peuterspeelzaal en op het strand. Plaatsen waar je niet zozeer aan denkt maar waar je kind wel wordt blootgesteld aan de zon. Juist bij kinderen komen beschadigingen door UV-straling hard aan. Hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. Bovendien zijn ze in de groei: de celdeling gaat zo snel dat er soms te weinig tijd is om alle beschadigde huidcellen te herstellen voordat ze zich weer gaan delen. In die cellen ontstaan dan als het ware ‘littekens’, die kinderen hun leven lang meedragen. Dit is aan de buitenkant niet te zien, want die beschadigingen zitten diep in de huidcellen. Maar hoe meer ‘littekens’, hoe groter de kans dat een kind op latere leeftijd huidkanker krijgt. Daarom is bescherming zo belangrijk, zéker voor kinderen.

Zwemkleding
Met UV beschermende zwemkleding van www.stoerekindjes.nl kan je je kinderen goed beschermen in de zon. Stoerekindjes heeft haar aanbod uitgebreid met zonnehoedjes, zonnebrilletjes en zwem/waterschoentjes.

Winactie
Samen met Love2BeMama willen we graag een zonnehoedje weggeven zodat jouw kind goed beschermd is in de zon. Beantwoord de volgende vraag: “Hoeveel lifetime likes heeft de Stoere Kindjes Facebook pagina?” Geef dit door via het winactieformulier van Love2BeMama. Deze UV beschermende bucket hats kunnen gedragen worden in het water! Ideaal wanneer jouw kindjes de hele dag aan de waterkant willen spelen.

De winactie loopt af op 16 juni.

© Geschreven door Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>