Mama is Ziek

In mijn familie heb ik meerdere mensen die zijn overleden aan kanker. Daardoor zijn ook vaders en moeders weggevallen van mijn neefjes en nichtjes. Nu kwam ik laatst de website Mama is Ziek tegen, die overigens ook voor Papa is natuurlijk. Mama is Ziek helpt ouders en kleine kinderen om goed met de ziekte om te gaan, omdat de allerkleinsten vaak wel merken dat er wat aan hand is, maar niet weten wat precies.

Idee
Hanneke Lenkens, de oprichtster van Mama is Ziek, merkte dat haar zoontje van drie jaar van gedrag begon veranderen toen zij met borstkanker werd geconfronteerd. Zij kwam erachter dat er veel informatie te vinden is over kanker, ziekzijn en doodgaan. Alleen niet voor de allerkleinsten. Daarom heeft zij Mama is Ziek in het leven geroepen, om ook voor de kleinsten door deze moeilijke periode te helpen.

Brochure
Natuurlijk is er een mogelijkheid om op de website contact met elkaar te zoeken, het is als het ware een ontmoetingsplek. Het is hier gemakkelijk om middelen te downloaden en ervaringen met elkaar te delen. Daarnaast heeft Hanneke ook een brochure in elkaar gezet, die ze op heeft gestuurd naar mij. In de brochure staan onder andere zeven punten waar je op moet/kunt letten en tips. Ook wordt er een samenwerking met het Helen Dowling Instituut aangegeven, waardoor de folder mogelijk was. Verder staan er citaten in vermeld van kinderen van wie hun ouder(s) kanker heeft, om te laten zien hoe kinderen erop reageren.

Donaties
Mama is Ziek houdt van donaties, dat is duidelijk. “Mama heeft nog veel plannen. Help je mee? Word ook boezemvriend van Mama. Elke bijdrage helpt!” staat er dan ook in de folder, met vervolgens het bankrekeningnummer waar je de donatie op kunt storten onder vermelding van je naam en mailadres: ING 4352354 t.n.v. Stichting Mama is Ziek.

Meer informatie
Wil je weten wat de stichting allemaal doet? Kijk dan even op de website. Er is ook een speciale sectie voor kinderen, want daar draait het natuurlijk om bij hen. Meetwitteren kan door de hastag #mamaisziek te gebruiken, zelf zijn ze te vinden onder de naam @Mamaisziek.

© Geschreven door Anouk

Linda Bosscher

Founder & hoofdredactie Love2BeMama, Social Influencer, 31 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.